Új hozzászólás Aktív témák

  • J97

    tag

    válasz krichd1 #41301 üzenetére

    Pontosítok. :B A lényege az volt, hogy ne DAC -ra fektessek nagyobb hangsúlyt hanem hangszórókra. Egy akár jobb minőségű integrált hangkártya és jobb hangfal párossal jobb végeredmény érhető el. Ezt akkor kétkedve fogadtam. Most tapasztalom BX5 -el, integrált vs. nano. Hosszú ideig ki sem próbáltam a BX5 párost integrálttal. Azt vártam tőle, hogy összeesik a tér, elveszik a részletesség, dinamikátlan lesz. Nem így lett! Van különbség a nano és IDT között de koránt sem akkora amekkorát én vártam volna. Genius esetében ez nem így volt és a HD681F fejhallgatóm esetében sem így van. Ott azért érződik jobban. Fejhallgatóval jóval kisebb a tér, mosottabbak a mélyek. Egyébként írták ezt anno a Musical Fidelity V-DAC + 1255B kapcsán amikor nálam volt pár hétre a fidelty. Hozzátenném nanohoz képest is jelentőset javított térben, részletességben és kiegyensúlyozottságban a fidelity az 1255B -n. Elkértem a BX5 höz is tesztre. Vele nem illettek valamiért. Száraz volt vele a hangja és a magas hangokat nagyon harsogónak, élesnek hallottam bár tény, hogy részletesebbek is voltak. Másnap vissza is vittem a gazdájának a V-DAC -ot.

    Alapzaj gondom nincs, az nem hallható. Két dolog miatt gondolkodtam egy olcsóbb külső megoldásban. Első, hogy az IDT levágja az alsó és felső frekvenciatartomány tetejét és alját. Ez időnként zavaró lehet. Másik ha kezeim közé kerül a HD681F fejhallgatóm akkor produkáljon vele némileg jobb hangzást. Xonar U1 -et elvétve látni 5k ért használtan. Több helyen felemás véleményekkel. Kinek tetszik ki csalódott benne és nem véli jobbnak az integráltjánál. Én sose hallottam nem tudom, mellényúlni nem szeretnék. 3-4k kategóriában van még a play meg a PCM2704 -es megoldások. Igazából egyik adatlapja sem jobb az integrált IDT megoldásnál de nem biztos, hogy ez a mérvadó.

    bkercso:

    Integráltamról egy [adatlap]. A noti egyébként amiben van egy igazi fröccsöntött műanyag consumer HP gép. Pavilion g6 széria. Egyébként nincs vele gondom!

    [ Szerkesztve ]

    Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

Új hozzászólás Aktív témák