Új hozzászólás Aktív témák

  • Alabástrom

    senior tag

    Sziasztok! Ma vettem először koffeinmentes kávét, de nem tudtam jól lefőzni. Mitől lehet az, hogy az őrleménye mintha tapadós lenne. Durva őrléssel nyilván túl gyorsan lefolyt, viszont ahogy mentem a finomabb őrlés irányába, az őrleményben rengeteg csomó volt, amik nem omlottak szét a portafilter ütögetésére (mint az eddigi kávéimnál), sőt, a WDT tű is inkább tolja maga előtt vagy kettéhasítja a csomókat, de nem omlasztja szét. Nem is tudtam belőni normális lefolyást, ahogy finomítottam az őrlést, rögtön csatornásodott.
    Lehetséges túl friss pörkölés miatt ilyesmi? Vagy a koffeinmentesek ilyenek? Van erre a jelenségre valami trükk?

Új hozzászólás Aktív témák