Új hozzászólás Aktív témák

  • dippe

    tag

    Sziasztok!
    Kis segítséget szeretnék kérni, mert hiába olvastam el kismillió leírást, nem tudok dönteni hogy milyen gépet vegyek.

    Kotyogóst használok (Bialetti Venus és Moka) indukciós főzőlappal, és úgy érzem kihoztam belőle amit lehet. Bármely általam próbált automata géptől jobbat főz. A munkahelyen Faema és talán Sage gépek vannak, amelyek természetesebben jobb kávét tudnak elsősorban a nagy nyomás miatt. Igazából az egyetlen gondom a kotyogóssal, hogy akkor igazi a kávé, amikor a biztonsági szelepe bekapcsol :/

    Ezért szeretnék venni egy olyan karos gépet, ami minőségben stabilan hozza a kotyogóst és 100eFt alatt van. Tartósság, javíthatóság is szempont: jó lenne ha mondjuk 5-6 évet kibírna napi 3 főzéssel.

    Milyen gépet tudnátok ajánlani? (Dedica, AVX Hófehérke és TB1 / Hibrew H10 bármi más?)

    Másik kérdésem: Ha jól értem, a 3 járatú szelep nélkül sokáig várni kell amíg elmegy a nyomás. Ez mit jelent a gyakorlatban finom őrlés, és erősebb tamper esetén? Avagy kell-e ez a funkció nekem?

    Köszi előre is minden választ!

Új hozzászólás Aktív témák