Új hozzászólás Aktív témák

  • icm

    tag

    válasz DrDobos #8627 üzenetére

    Visszatérve azért jó neked ha Frei kávét veszed meg a Starbucks-szal szemben mert a Frei alapból ázott már abba a sok cukros szirupban, így otthon nem kell telelocsold a kávéd.
    A kávés sikítózáras annyival jobb, hogy vastagabb az anyaga, szelep is van rajta, nem átlátszó.
    Jó ha a boltban ledaráltatod a 125g kávét, de az egy adott álláson lesz - és vagy jó lesz otthonra vagy nem. Megkérdezheted, hogy pl milyen álláson darálta és akkor feljegyzed, megnézed mikori a pörkölés és legközelebb ha mész ezek tudatában tudsz daráltatni a következő adagból. Megmondod menjen finomabbra egy osztással vagy kettővel. Ez meg függ, hogy átesik a víz rajta vagy nem. Értsd van-e a kávépogácsának ellenállása vagy nincs. Ha van ellenállás és túl megfogja akkor csökkentesz picit a dózison, pl 0.5g-mal, ha meg átesik a víz akkor tudsz picit növelni rajta. De ha mondjuk 5mp alatt kijön 200ml azt azért nem kompenzálod :) Ha meg nyomásfokozós kosarad van majdnem mindegy, oda a bolti tégla (meg ne sértődjön már ezen valaki) "finomságú" örlemény a megfelelő.

Új hozzászólás Aktív témák