Új hozzászólás Aktív témák

  • sapizee

    csendes tag

    Ma egy Robot boldog tulajdonosa lettem :) Tudnátok ajánlani olyan kávét, amin jól lehet gyakorolni, elsajátítani az első lépéseket?

    Eddig csak filtereztem itthon, ez az első presszós próbálkozásom. Minden új még, a WDT-től kezdve a tamperelésig :D Kinu Simplicityvel darálok, és egy bonsai rögrémet is sikerült beszereznem a Robot mellé Kávékalmártól.

    Első próbálkozásom egy Bagira hondurasi fermenttel volt, meglepően jól sikerült (bár csak másodjára sikerült eltalálnom a megfelelő őrleményfinomságot (elsőre lisztszerű végeredményt kaptam, amivel inkább nem is próbálkoztam). A nyomás felépült, 15g-ból egy hosszabb, 42g-os kávét sikerült gyártani, ami jobb ízű volt, mintha kotyeszban főztem volna le.

    Másodjára már délután egy kisebb adag (12g) CM mosott Gahahe (Burundi) volt a terítéken. Ez filterre van pörkölve, de tettem egy próbát vele, azonos őrlő beállításon viszont szinte semmi nyomáson átzubogott a pohárba, így a végeredmény sem lett értékelhető.

    Eddig a mellékelt shower screennel próbálkoztam, előmelegítés nélkül, tanácsokat szívesen fogadok :)

Új hozzászólás Aktív témák