-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarLock07222
tag
válasz Kávé Kálmán #107649 üzenetére
A harmadikkal teljesen tudok azonosulni fejlesztőként is, egy termék életciklusának leginkább a support része a legacélosabb, illetve leginkább embert próbáló mulatság. Az elsőre inkább nem szeretnék reagálni
Viszont a második vonalra inkább az Open API lenne a megoldás és nem az Open Source. Miért olyan elrugaszkodott ötlet adni egy 50 soros dokumentációt (amit nem is feltétlenül kell manuálisan megírni) arról, hogy hogyan tudok a SEP appjába hőmérséklet adatokat streamelni egy adott protokollon keresztül? Annyira low-effort dolog már egy kívülről elérhető API-t írni a programodhoz, hogy kár lenne szerintem az alacsonyan lógó gyümölcsöt nem leszedni. A gyufásdobozát meg mindenki megírja és odarakja, ahová akarja és azt dug bele amit akar.
Arról meg inkább nem kezdenék el papolni, hogy minden szoftveriparral kapcsolatban lévő iparágnál már jó pár éve elkezdtek a különböző gyártók azon agyalni, hogy hogyan tudnának különböző célokra standardizált kommunikációs protokollt kreálni. Ez pont az a rész, ahol a kollaborációval lehet egymás farvizén terjeszkedni.
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Kávé Kálmán #107649 üzenetére
Továbbra is barátilag jelzem, hogy nem megszólítottalak, csak válaszoltam a korábbi leveledre
1. Ahogy írtam, a hogyan csinálja meg kapcsán is kész ötlettel mentem Sanyihoz.
2. Soha nem mondtam hogy nem vagytok innovatívak.
3. Sőt, tök menőnek tartom a cuccokat amiket csináltok, a fejlsztések, a nemzetközi kapcsolatok, a videok stb.stb.
4. De átmeneti SEP felhasználóként a hőmérséklet terén hiányérzetem van, talán jogosan.
5. Kicsit úgy érzem mint amikor pl a BMW még 2005ben is magnókazettával hozta ki az autókat amikor már a Suzuki is CD/AUX/BT bemenetekkel.
6. Sajnos továbbra sem győztél meg hogy miért nem csináltok ilyen "SEP gyufásdobozt" de elfogadom, hiszen a ti bizniszetek, stratégiátok, üzleti döntésetek.
7. Úgy tűnik nincs más lehetőségem mint a "spanyol hátha" vagy a LADAtuning sajátba'
...amúgy ki az a Balázs? aki állítólag összehozott minket? -
SoundON
tag
válasz Osynho #107654 üzenetére
A pontos évszámra már nem emlékszem és EXTRAkét valóban volt már CD akkortájt, de az alapfelszerelés brutál sokáig magnó volt a BMWnél az biztos. Még akkor is amikor már konkrétan nem tudtál gyári magnókazettát venni sehol
De felhozhatnám a nagy fotós NIKON/CANON cégek analógiákat is. -
Kávé Kálmán
tag
válasz WarLock07222 #107652 üzenetére
"Viszont a második vonalra inkább az Open API lenne a megoldás és nem az Open Source. Miért olyan elrugaszkodott ötlet adni egy 50 soros dokumentációt (amit nem is feltétlenül kell manuálisan megírni) arról, hogy hogyan tudok a SEP appjába hőmérséklet adatokat streamelni egy adott protokollon keresztül? Annyira low-effort dolog már egy kívülről elérhető API-t írni a programodhoz, hogy kár lenne szerintem az alacsonyan lógó gyümölcsöt nem leszedni. A gyufásdobozát meg mindenki megírja és odarakja, ahová akarja és azt dug bele amit akar."
Újat mondtál. Erre biztos rá fogunk tudni mozdulni.
@SoundON Péter: Hidd el, jól tűröm a baráti basztatást és a konstruktív kritikát is. Írásban sokminden nem is úgy jön át, ahogy azt Te vagy én gondoltad/tam.
Erre egy az innovativitást firtató témában újabb kiváló példával épp Magad szolgáltál:"2. Soha nem mondtam hogy nem vagytok innovatívak."
"5. Kicsit úgy érzem mint amikor pl a BMW még 2005ben is magnókazettával hozta ki az autókat amikor már a Suzuki is CD/AUX/BT bemenetekkel."Péter! Nem tudsz megsérteni, elhiheted. De Te Bluetooth eszközökkel és nem ötletekkel "bombáztál" eddig. Lecsontozva a dolgot egy kicsit arra korlátozódott, hogy 2 éve kell Neked a hőmérséklet. Minthogy 2 héttel (!!!) ezelőttig nemigazán használtad a SEP-et (vagy tévedek?), és a hőmérséklet hiánya ismert hendikep nekem, ezért az annál könnyebben megugorható és amúgy muszáj kategoriákra mozdultunk rá, amik aktív userek-től, vásárlóktól érkeztek. A kapacitásaink nagyjából végesek. A burnout meg a ráknaksehiányzik.
Balázs ? Balázs Robi. Akinél nyilván már életem végéig se fogom megjegyezni, melyik a vezeték és melyik a kersztneve.
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Kávé Kálmán #107656 üzenetére
Naaaa, szupeeer, hajrá, hajrá!
A végén még ebből a Kávé Kálmán - WarLock07222 számomra kínai dialektusban lefolytatott szakmai összekacsintásból lesz valamiGábor! A két pont nem mond ellent egymásnak!
Aki olyan dolgokat, nemzetközileg elismert dolgokat fejlesztett mint Te, az INNOVATÍV!
Mint ahogy a BMW/NIKON/CANON cég is elég sokat letett már le az asztalra. Ez nem vitás!
Ezzel EGYÜTT vannak/lehetnek fejlesztői kihívások, trendek, igények (CD, BT, C fok logg) rengeteg minden a felgyorsult világban amikkel van aki időben foglalkozik, van aki később mozdul rá, van akit egyáltalán nem érdekel. Ezek egyike sem zárja ki az INNOVATÍV plecsnit!Mindeközben látjuk a kistigrisek utolsó pár előre fuss sztorijait is legyen az autóipar, telefon, fotózás, bármi. Ahogy a semmiből jöttek a spanyolok is ezzel Kafmasino (megosztó) cuccal.
Nem ők találták ki a spanyol viaszt semmiben, csak megcsinálták és már meg is lehet venni, kvázi azokat a hiányzó appos dolgokat amikre én is vágyom hogy a GCmben legyenek.Azt majd csak a történészek tudják megmondani hogy ki hozott jó üzleti döntést, cuppant rá új trendre, ült fel jó hullámra
HAJRÁ
[ Szerkesztve ]
-
bayarena
aktív tag
Sikerult beszerezni a BWT vizszuro rendszerhez mindent, kiveve a nyomas szabalyzot. Egyszeruen sehol se talalok, de meg csak hasonlot sem. Lehet benan keresek, valaki tud esetleg vmi infot, hogy hol lehet venni?
Fogalmam sincs mekkora a nyomas a vizrendszerben jelenleg, ha mar rakoltok egy csomo penzt a kavefozore, akkor szeretnem bebiztositani, hogy nem kap tul nagy viznyomast.
Valami otlet? Elsodlegesen a BWT megoldasa erdekelne, de ha nincs sehol, akkor johet mas is
Nagyon koszi. -
zenwalk
senior tag
sziasztok
sikerült kicsit túlvásárolnom magam kávéból, ma jött 2x500g szerdai pörkölésű csomag. Ezt ha így bontatlanul bedobom a fagyasztóba akkor nagy hibát követek el? -
Zen42
tag
válasz zenwalk #107659 üzenetére
Az attól függ, hogy mikor akarod felhasználni. Ha két héten belül akkor fölösleges. Sőt, ha szerdai pöri az még javában dolgozik. Ha későbbre halasztod a bontást simán berakhatod néhány nap múlva a mélyhűtőbe, de ragaszd le a szelepet a zacskón és legalább egy napot álljon a pulton később mielőtt kibontod.
-
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok.
Keresek olyan (web)boltot ahol ugyanaz a kávé világos és sötét pörköléssel is kapható.
Fáradozást előre is köszönöm.... -
bencefica13
csendes tag
Új Weber daráló, 25% kedvezmény van rá várólistával. Úgy nézem lényegében egy elektromos HG-1 kb, nem néz ki rosszul szerintem.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bencefica13 #107669 üzenetére
"Lock in your discounted price of $1,500.00"
Hab a tortán a (nekem) rongyrázós weblap.
"Highest Quality Burrs Available"
A nevét mondjad nem úgy mint rabbi a hentesnél, aki nem kíváncsi a "hal" nevéreMás:
Almádiban voltam, megtaláltam a Beaver kvzót, amelyet nyáron nem sikerült. Nyitva is volt, benyomtam egy filtert valami OneEleven gyártmányú etiópból (maszk alatt fene érti a neveket). Kedves volt a srác, szépen gyártotta, az íze nem tudott semmit felmutatni, de ez nem az ő hibája. Mindenképp üdvözlendő egy komolyabb hely a lehúzás özön balatoni szférában.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Gery0505
tag
válasz bencefica13 #107669 üzenetére
Az az érdekes, hogy ebben is kúpos kés van, mint a Mazzer Konyban. Lehet hogy mégiscsak a kúpos kés a jobb?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
WarLock07222
tag
válasz Menotti #107664 üzenetére
Attól függ... Illetve ezzel leginkább az a probléma, hogy egy nyers kávét egy pörköló többnyire egy módon "értelmez", ami szerintem amúgy rendben is van. Hiszen ha megtaláltad, hogy mivel lehet leginkább előadni azt, amit egy adott alapanyag nyújt, akkor miért nyúlnál bele? Illetve nem tudom a te értelmezésedben a "sötét" szó mit jelent, de többnyire azt a kávét, amit jó világosra pörkölni, azt nem illik sötétre égetni.
@Gery0505: Jajj-jajj. Szerintem maradjunk annyiban, hogy más a kettő. Jobb vagy rosszabb ezen a szinten szerintem már legfeljebb workflow, illetve tartósság, talán design (bár ezen is kár vitatkozni) szempontjából értelmezhető. Ha nagyon kiakarod maxolni a témát, akkor ígyis úgyis lesz otthon egy flat és conical is.
-
p.lac
tag
válasz zolnagy #107667 üzenetére
Nekem kifejezetten ízlett, még 10 perccel később is, és azt hiszem, hogy kb. itt dől el a dolog.
19,5g -> 42g, 10s előáztatás kb. 2 baron, majd 6 - 6.5 bar, onnan le 4 barig, a vége kb. 45s, 1ZPresso JE-Plus őrlővel 2.3.2 álláson. Kosár, kosártartó és a dugattyú előmelegítve (dugattyú csak érzéssel). A vízhőfokkal vagyok bajban, nincs még rendes "mérős", így forrás után állt kb. 7 dl kevert DM-es víz 2 percet...
-
kisati748
csendes tag
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek eladó 15g vst kosara?
Sajnos csak 18g-osat rendeltem, most meg a Mini gaggiához jó lenne."Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
Gery0505
tag
válasz WarLock07222 #107674 üzenetére
Lehet hogy egyszer így lesz, hogy lesz egy kúpos is a Major mellett. Mire gondolsz, hogy más a két kés? Ízben milyen különbségeket lehet felfedezni egy kúpos, és egy síktárcsás esetében? Most megmondom őszintén, azért értetlenkedek egy kicsit, mert eddig úgy tudtam, hogy a síktárcsás az kihoz mindent a KV-ból, amit a termesztés, és a pörkölő beletett, a kúpos meg inkább összemossa, harmonizálja az ízeket. A síktárcsás Specialty vonalra volt ajánlott, a kúpos meg inkább az olaszos pörkölésekre. Erre itt van ez a Weber őrlő, ami kúpos, és Specialty vonalra ajánlott. Lehet, hogy baromságokat beszélek, de még csak tanulom én is ezt a témát. Bátran igazítsatok ki engem.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Menotti
aktív tag
válasz WarLock07222 #107674 üzenetére
Értelek,de pont azt szeretném kipróbálni kíváncsiságból ,hogy mekkora az eltérés az eltérő pörkölés között...
-
Bazsee71
őstag
válasz WarLock07222 #107610 üzenetére
Az ajánlott kávét nem ismerem, de sajnos ez nem ilyen egyszerű szerintem. Töprengek pár perce, hogy ráhúzható-e ez valamelyik termőterületre, de nem igazán.
Még ha azt mondanám, hogy feldolgozás oldalról közelítek, és a szárazokban keresgélnék, az sem lenne igaz.
Az utóbbi időben eléggé megborultak a dolgok, talán a legmeghatározóbb a variáns, de túl sok összetevős a dolog, hogy ez biztosíték lehessen önmagában. Például ugyanaz a variáns, ugyanaz a régió, ugyanaz a feldolgozás, és az egyik kávé nulla, a másik meg brilliáns. Mikroklíma, talaj, feldolgozás közbeni finomságok... -
Kávé Kálmán
tag
válasz WarLock07222 #107674 üzenetére
Ez sarkítva, akkor lehetne igaz, ha minden pasi ugyanabba a csajba lenne fülig szerelmes, ha csak piros hátsókerékhajtású autóba lenne hajlandó beleülni, kizárólag csopaki olaszrilinget tartana méltónak a poharába tölteni stb.
Az ízlés a kávénál sem mentes a szubjektív tényezőktől. Persze vannak kávék, amik objektíve szarok ha ez egyik végletre pörkölik, de egyrészt nem szabad túlmisztifikálni, ami a kávéval történik egy jól karbantartott, jó minőségű, stabil pörkölőgépben másrészt érdemes ízlelgetni egy - szerintem - telitalálat idézetet Talor Browne-tól (Tim Wendelboe head-roastere volt néhány évig): http://kostverlorenvaart.blogspot.com/2016/04/taylor-browne-on-roasting.html
-
Bazsee71
őstag
válasz Kávé Kálmán #107681 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy vannak fogódzkodók a falon, hogy ne teljes botorkálás legyen, de tény, hogy minden kávét ki kell ismerni, és nincs mindent vivő profil.
Az utolsó mondata a kulcs, nagyon igaz: ha jó az alapanyag, akkor szerintem 80% megvan. -
WarLock07222
tag
válasz Kávé Kálmán #107681 üzenetére
Na most jól megkaptam a hátsókerekes piros autót az arcomba Telitalálat.
Amúgy a kisarkitás szerintem ott hibádzik, hogy amint nem tudsz magadnak otthon kávét pörkölni (mondjuk szakértelem vagy eszköz vagy idő vagy mindegyik hiánya miatt), onnantól rá vagy utalva a pörkölőkre, akik kvázi eldöntik helyetted ezt a kérdéskört. (Ezzel szemben magamtól el tudom dönteni, hogy a piros vagy a fehér miatába ülök bele ) Legalábbis viszonylag hamar kiderül otthon, hogy a pörkölő alkalmazott-e trial and error-t még a csomagolás előtt, vagy hasraütésre (vagy überprofi pörkölőktől profilt kunyerálva) feldolgozta a kávét aztán bezárta egy zacskóba.
@Bazsee71: Igazad van! Picit szűkítem akkor a kört Az utóbbi 1-2 hónapban az általam magyar pörkölőktől vásárolt Costa Ricai származású kávékban abszolút fellelhető volt ez a mézes/szirupos vonal. Ezek amúgy mind honey vagy natural feldolgozásúak voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok,
automata gépet keresek, Philips vagy melyik markát nézzem?
100-200e Ft között mi az ami ajánlott?
koszi! -
Bazsee71
őstag
válasz WarLock07222 #107683 üzenetére
Profilt szerintem bárkitől lehetne kunyerálni, lehet ugyanaz a gépe, nem megy vele semmire. Nem kötekedésképpen írom, csak jó ha ezzel mindenki tisztában van.
Ilyen nincs, hogy küldök egy száraz Costa Rica profilt, vagy egy filter profilt. -
soldier2
őstag
-
Bazsee71
őstag
La Pavoniból melyik az ajánlott évjárat, esetleg van valakinél eladó? Egy ismerősömnek keresek.
Francesco még mindig ajánlott? -
Kávé Kálmán
tag
válasz Bazsee71 #107691 üzenetére
1961-1974 ha az a fontos, hogy örökéletű legyen. A használatához idomulni kell. Ha beidomította a gazdáját, akkor brutál jó eszpresszókat tol, viszont max 2 húzás után túlforrósodik a fej. A finnyásoknak már egy után. Rutinnal relatíve gyorsan visszahűthető. 1973 és az előttieket (asszem) nem lehetett kikapcsolni (ki kell húzni a konnektorból). Ezeknél gyakori az ottfelejtős fűtőszál-leégetés. Francesco ábszolúte ajánlott, de van magyar "Francesco" is Karakai Gábornak hívják.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Kávé Kálmán #107695 üzenetére
Köszi mindenkinek, Gábor neked írok privátban.
-
#75655680
törölt tag
válasz Kávé Kálmán #107693 üzenetére
Az europiccola világos pörkölésű kávék készítésére miért nem alkalmas? Vagy ez így nem igaz?
-
HÁZIGAZDA
válasz sz.zs. #107697 üzenetére
igen, már nálam van, még nem szedtem szét / pucoltam ki. 6960-as sorszámú, 1964-es talán..? viszont át lett alakítva a felsőszűrő rész pont az eggyel későbbiére, hogy otthon is lehessen szétszedni, zsírozni, tömítést cserélni.
valaki már érdeklődött itt rá pár hete, amikor szóbakerült, de már nem emlékszem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- További aktív témák...