-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
válasz Bazsee71 #106751 üzenetére
+1 de nagyon!
De én nagyipari/gasztro/rendezvényes/etc tányérokat használok, törés és karc garanciás cuccok, még a régi életemből. Nagyon jók volt már hogy lerepült a pultról, vicces módon semmi baja nem lett. Vagy a Top márkákból választanék, WMF Haas Czyzek ilyenek. Vagy kulina.hu domex.hu. Luminarc nak is vannak jobb szintjei az még olcsóbb vonal.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
72lakiluk
tag
válasz vicces1 #106741 üzenetére
Nagyjából rendben vannak. Most, hogy mondod, tegnap nem ittam semmit
Nálam az a gond, hogy egy csomó olyan ízjegy van feltüntetve a zacsikon, amiről f.ngom sincs, hogy milyen lehet. Néha olyan fűszerneveket olvasok, hogy nem is hallottam róla, nemhogy ismerném az ízét. Gyümölcs is van ilyen. pl. pomelot szerintem egyszer ettem életemben
Szóval egyszer elmegyek egy okításra, ahol az ízjegyeket bevésetem a bimbóimba -
Osynho
addikt
Sziasztok!
Rendelnék pár dolgot a 2015 előtt Gaggia Classichoz az expolygon-tól. Tudnátok javasolni 1-2 tömítést, csövet, szűrőt, amit tapasztalatotok alapján jó cserélni/raktározni? Fejtömítést már cseréltem. Ez a felső szűrő jó, jobb, mint a gyári? Illetve ez a naked kar? Egyéb hasznos kiegészítő, ami jól jöhet? Köszi!
-
Toobee
veterán
Fellow Ode eszpresszó. Már a saját shopjukban is kapható az SSP kés.
-
billyjoe
csendes tag
válasz WarLock07222 #106667 üzenetére
Nálam is járt az a kávé és igen, itt a robot határa. A robothoz is használsz bplus screen-t?
A facebook csoportban olvastam a minap, hogy Paul tervezi fejleszteni a hőstabilitást (insulated basket + piston), kíváncsi leszek mire jut. -
JózsefK
csendes tag
válasz Osynho #106756 üzenetére
Én nyitott karból inkább a vendéglátóst vettem és tökéletes
Valaki korábban linkelte a kartömítést ha jól emlékszem e61-es fejhez valót ajánlanak, talán ezt
https://expolygon.hu/webshop/termek/516526-kartomites-8-5-mm-e-61-kek
A felső szűrőből az IMS keveseknek jött be, a kb 700ft ipari teljesen jó, mondjuk utálom pucolni, mert mindig marad valami itt-ott, de nem szarakodok vele, 6 havonta kuka és jön az új
-
bbuffy
senior tag
válasz Parci #106765 üzenetére
Az is patent, az is drága. Sztem van olcsóbban jobb, direkt nem írtam, talán egyik leghorrorabb mielőtt lépnél Herend felé
Mikró nélkül tök jól elvagyunk, ugye ételek ízét, állagát is tönkreteszi. A család egy hétig akarta berakni reflexből a kávégépbe a tányért, aztán rájött hogy ott már nincs mikró. Azóta pincelakó.
Gyorsforraló folyadéknak, többinek meg a többi edény. Jobb az étel íze!!...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
WarLock07222
tag
válasz billyjoe #106760 üzenetére
Vettem hozzá, de még nem próbáltam ki azóta Itt van az asztalomon az eredeti csomagolásában. Ma még nem ittam kávét, úgyhogy előkapom a Robotot és nézek egy kört a Bplus-szal. A Gesha elfogyott, úgyhogy ez kerül majd terítékre:
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #106766 üzenetére
nem lehet a világon mindent kimaxolni, mert tönkremegy az életed. ami fontos, amit szívesen csinálsz, az hadd szóljon, a többinél meg nem szabad ezt csinálni. akkor nem iszol 3000 ft alatt sört, 10e ft alatt bort, régi karos kávégépeket használsz, meg ilyenek
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
billyjoe
csendes tag
válasz WarLock07222 #106767 üzenetére
Hálás lennék ha írnál róla pár sort. Hetek óta gondolkodom hogy vegyek-e mert szállítással együtt nem kis pénz.
Ami nekem nagyon bejött az a CM La Aldea, kis paradicsom mentával, finom volt nagyon.
(amúgy a robotot megtartod?)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nanofoamernél Mi a különbség a Fine és a super Fine” Szita” között? Mármint Produktumban.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Toobee
veterán
Gaggia Mini x Kinu M47 x Bányai Csokis Kuglóf
Operatőrködéskor elfelejti az ember időben kivenni a csészét.
-
billyjoe
csendes tag
válasz sz.zs. #106771 üzenetére
Elvileg a super fine jobb latte arthoz, de kicsit nehezebb is vele dolgozni. Én még nem próbáltam ki, csak a fine-t használtam, de még azzal is messze van a konzisztens eredmény.
Mióta itt van, azzal csinálom a reggeli kapukat (kétszer habosítok növényi tej miatt), plusz délután egyet. Az elején nagyon lelkes voltam, de, így hogy napi háromszor használom, hiányzik a rendes kapcsoló/gomb róla nagyon
De, alapvetően én meg vagyok elégedve a tejhabbal amit csinál. -
Bazsee71
őstag
válasz Parci #106775 üzenetére
Nem titok ez, tavaly sokat dolgozott ott, és kollégái mondták, hogy mikor elkezdtek nagy számban elterjedni a mikrók, akkor nagyon megugrott a daganatos megbetegedések száma is. Ők otthon inkább száműzték, ezt meg tudjuk lépni mi is (bár biztos fájni fog, mert nagyon kényelmes).
Olyan ez, mint várandósan repülőre szállni, vagy egy fél deci vörösbort elfogyasztani, lehet nem történik semmi, csak ha jön valami baj, tuti kattognék, hogy mi lett volna ha.[ Szerkesztve ]
-
Kulbi
aktív tag
-
Bazsee71
őstag
válasz OPiiPO #106786 üzenetére
Amit bbuffy is írt, vízforraló és több edény, ugyanezt csináljuk mi is.
Visszamelegítésre meg jobb is egy sütő, pláne ha gőzös.
Parci: Persze, nem is akarok konteót gyártani, főleg olyan világban, ahol zizeg körülöttünk a mobil, a router, az utcán a nagyfeszültségű kábel, és sorolhatnám.
Egy kis ON: látom nagyon berobbant a Mini Gaggia. Ennyire-ennyire odaver ízben, vagy jobb, de azért nem lép dimenziót? Igazából az érdekelne, mekkora az újdonság varázsa.
-
Toobee
veterán
válasz OPiiPO #106786 üzenetére
#106790OPiiPO
Kérésére TL; DR: egyél jól, legyél jól!Ez a lényeg. Ma már mindenre van gyors megoldás. Erre van szüksége ennek a sok, elfoglalt embernek. Legyen minden, legyen olcsó, legyen azonnal.
Liszt, só, víz, ez kell egy kenyérhez. Sok sikert hozzá, hogy felkutass olyan helyet, ahol tudsz is ilyet venni. Lassú, hisz a kovászt nevelni kell, annak kell idő, még dolgozik a tésztában, nehéz vele bánni, szakértelem kell hozzá. Ez az élet minden területén megfigyelhető. Ha te ki akarod váltani a mikrót, akkor tűzhelyre van szükséged, sok mosogatással jár, sokkal több idő, nagyobb helyigényű.
Az átlag ember képtelen előre gondolkodni, a saját életét menedzselni, kellenek az instant elérhető szemetek. Viszont jó hír, hogy kis utánajárással, na meg annál több pénzzel mindenből be lehet szerezni jó minőséget. Aztán majd a révnél kiderül, hogy melyik út volt az igazán drága - és rövid -.
Vigyünk már bele egy kis koronát is, azt még nem húztuk elő. Tragikomikus oltási jelenség, hogy állják az emberek a 3-4 órás sorokat, féltik a tyúkszarost, mert minditthalunk. Na, ebben a sorban úgy fél doboz cigi azért el tud fogyni. Egy -többek között- légzőszervi és keringési betegség elleni oltásra várakozva. Érted, nem? Én sem.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Toobee #106773 üzenetére
50s full time.
Amíg nem ereszted el a kart, addig nulla nyomással csak áztat?A gc-n képtelenség 20s előáztatás (nekem) mert elkezd felépülni a nyomás 10s után nullára tekert gomb mellett is és ha átázott a pogi, már nem lehet emelni rajta, átfolyik 3-4 baron elég hamar.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Gery0505
aktív tag
válasz Bazsee71 #106778 üzenetére
Igen, én is erre gondolnék, mint Tobee is, hogy a sok feldolgozott élelmiszer, olcsó műkaja, rengeteg adalékanyag, és a sok szennyező, amit ránk borítanak, ezek is ebben az időben kezdtek el elterjedni. Ne feledkezzünk el Csernobilról sem, az is abban az időben történt. Akkor is hirtelen sok daganatos megbetegedés történt. Lehet ezek összefüggenek egymással, vagy külön külön is megteszik a hatásukat. Nekünk is akkortájt lett mikrónk, akkoriban az Alfa Diszkont áruházban egy nyereményjáték kapcsán nyertük, ez volt a fődíj. Sok ilyen tanulmányt lehetett olvasni, hogy mennyi minden ártalmas, aztán kiderült az ellenkezője is. Mondjuk én is inkább azoknak hinnék, akik jobban szakértik ezt, (orvosok, kutatók). Ha meg még jobb is az íze a kajának sparhelten melegítve, akkor az plusz öröm.
Nem baj, ha száműzitek a mikrót, akkor fellendülhet egy kicsit a ponthegesztő gyártás. A mikrótrafóból remek ponthegesztőt lehet készíteni.[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Toobee
veterán
válasz sz.zs. #106791 üzenetére
Alapvető ízjegyekben nincs különség a 9Baristához képest, de mégis más. Feltételezem, az 1 egész állással finomabb őrlemény és a nyomáskülönbség miatt. Tudom, most mindenki bevásárolt, de egy Mini Gaggia mellettem például nem látom, hogy valaki miért adna 1,5-2x annyi pénzt egy GC-ért. Oké, gőz. De igazából az se való tejes italokhoz, meg számtalan alternatív irány is van, amivel akár latte artozni is lehet. Engem egyre jobban zavar a pumpa hangja, pedig roto van otthon.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Külpolitika
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- TP-LINK routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- XPEnology
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest