Új hozzászólás Aktív témák

  • Balus

    tag

    Egy kis segítséget kérnék, mert megakadtam a fejlődés útján. Ha egyáltalán elindultam...

    Adott egy Gaggia Baby, egy Iberital daráló. A kávé Lollo Caffee - Classico.

    Eddig összesen 2 alkalommal sikerült produkálnom olyan kávét, amit minden nap eliszogatnék. Sajnos azóta nem sikerült reprodukálni, mert mindegyik keserű.

    Próbáltam LM szűrővel 7-8-9 grammal. Ebből lett a két jó kávé, ami inkább ristretto lett. (Nem kevés próbálkozásból). Aztán azóta csak keserű kávét tudtam főzni.

    2 irányba indultam el:
    Kávémennyiség konstans és a darálón állítottam. Ez nem segített. Lett sűrű keserű kávé és hosszabb keserű kávé (kevésbé tömény keserűség).

    Aztán a Gaggia dupla szűrővel is próbálkoztam (16-18 gramm kávéval). Itt figyeltem arra hogy mikor kapcsol a lámpa. Próbáltam 30, 60 és 120 másodpercre csapolni (már felmelegített géppel). De sajnos így sem lett jobb.

    Külsőre gyönyörű a kávé. Rengeteg crema. Csak keserű. :W

    Van valakinek ötlete, tapasztalata? :((

Új hozzászólás Aktív témák