-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz Toobee #16197 üzenetére
Ha már itt tartunk.
Nekem nincsenek nagyra törő vágyaim:Ami már van:
-Mazzer Mestre alias SJ
-La Pavoni Europiccola ProfAmi még lesz:
-HG One
-Isomac Millenium
-Új konyhapult, hogy elférjenek.Fél órája készültem el a mazzerral, volt pár próbadarálás, de nem vagyok hasra esve tőle.
Holnap még szórakozok vele egy kicsit, hátha változik a véleményem.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Ábi
tag
Az olasz ebayen miért ilyen olcsók a Mazzerek?
http://www.ebay.it/itm/Mazzer-Mini-Electronic-A-DIGITAL-ALU-poliert-Espressomuhle-NEUES-MODELL-/291224821054?pt=LH_DefaultDomain_101&hash=item43ce5a1d3e -
Toobee
veterán
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #16196 üzenetére
Ja, HG-One alap, de azt már annyiszor mondtam, hogy mindenki tudja
Akkor az enyém:
Brezzera Strega
Olympia Cremina
La Scala Erotika ofkórsz, ő már a drágaszágom
Turmix TX-10, szintén
QM 0650
Mazzer Kony E
HG-One[ Szerkesztve ]
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz tariattila #16194 üzenetére
ROCKET GIOTTO PLUS V3 PID
PIDelt Gaggia Classic (már cs a PID kell rá! )
LaPavoni EuroPiccola ('80-ig)
na mondjuk ha hozzámvágnának egy Creminát óccsóért, lehet azért elkapnám!MAZZER SuperJolly (doserless mod és a matt feketére festetés még hiányzik)
HG ONE
OrphanEspresso Pharos(a félkövér tételekkel már rendelkezem! )
ezután már TÉNYLEG leállok!
és hát valóban nem fér el egy panel-konyhában mindez, épp ezért már tervben van egy kávés sarok kialakítása nappaliban!
gépek, darálók, katonás sorban egy hosszú pulton... hát nem utópisztikus?!akinek van kedve leírhatná az aktuális és a cél/vágyott szettet!
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #16192 üzenetére
mi mi? 64-es pavoni.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #16192 üzenetére
Én már leálltam a gépgyűjtéssel (HAZUDOK). Még egy Olympia, vagy Strega azért kéne a pultra, de ennyi
-
tariattila
veterán
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #16189 üzenetére
Ez nagyon azazatis. Gratula! Miért kell ezt csinálnod velem egyébként? Megint el akarsz nekem valamit adni, ugye? Nagyon jól nyomd a pszichológiai hadviselést
-
HÁZIGAZDA
válasz tariattila #16188 üzenetére
szériaszámot vagy it didn't happen! (ugye az enyém is 64-es...)
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
tariattila
veterán
-
tariattila
veterán
La Pavoni Europiccola 1964-ből landolt a pulton...
thx avx!
Francesco Ceccarelli kezeiből...
a géphez szerencsére van sztori is...
remélem többminden kiderül még, addig is idézek levelezésünkből:
''this pavoni i bought near rome, Frascati town, from a old man four years ago for my collection, where sleeped until now'' -
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #16177 üzenetére
hú, ezt már lopom is aláírásba!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz -HajTömeg- #16177 üzenetére
Szerintem a szervizesek 95%-a nem tud beállítani egy gépet az adott kávéhoz.
Egy kis vendéglátóba nem kell barista vagy oktató, a szervizesnek be kellene lőni a gépet a kávéhoz, egy 3-4 e. Ft-os közepes minőségű kávét még a darálón lévő victamperhez állítva is olyan kávét lehet húzni, mint bármelyik olasz Autogrillben.https://caffe35.webnode.hu/
-
ronin s8
senior tag
Ja ja, ez van. Maximális igénytelenség önszopó vibrátorral. És dicsekvés hozzá.
Másrészt minimálbérért nem lehet elvárni maximális, szakirányú tudást, esetleg tessék-lássék engedelmességet. A pultos (mer hogy ez a böcsületes megnevezése neki, ő nem barista) csak egy újabb leb...szásként érzékeli az üzletvezető ezirányú kéréseit (aki persze ő maga is hülye mindenhez), nem tudás átadásként...
Török Ádám meg mi a f...szt csinál a Frelynél, azon kívül, hogy a kiadott kávékat és a pénzt számolja?? Mert hogy javulás nincs azóta, hogy odament...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
igi
aktív tag
Erre valki valamit?
this is the beginning of a beautiful friendship
-
And06
aktív tag
"a 3-4mp-es kávé egy vízizű fekete lötty az nem ristretto, nem espresso."
nekünk nem, de aki a mandulás lattes vanilia frappucsinó extrát kér, mer nehogymár egy snassz eszpresszót kérjen, annak mind1 és ahogy a múltkor elnéztem ők a célközönség. az itallap elég "vetitős", csak tartalom nincs mögötte... márpedig sok embernek a kávézóban nem a kávé, hanem a körités a fontos, leszarja mit iszik, max tesz bele még 2 kanál cukrot, a kávé amúgy is egy keserü xar, ezt mindenki tudja -
-HajTömeg-
őstag
válasz hanolfe #16176 üzenetére
Én keresztbe-hosszába bejártam már az országot 100szor kb.
Olyanokat csinálnak kv-néven,hogy már semmi sem tud meglepni.
Tényleg csak az bosszant,hogy ott a gép, a drága daráló, sokszor még a kv is jó minőségű és ahogy írtad csattogtat kettőt a kar fölött, fel a gépre és 3mp lötty,egészségedre
Korábban volt már erről szó, fragola is írta,hogy a gépek sincsenek beállítva normálisan.
Hiába a nagy név,ha nincs karbantartva, helyesen beállítva.
Attól tudok kiakadni,mikor olyanokkal jönnek,hogy "a darálóhoz nem szabad nyúlni,be van állítva..."
Ez olyan,mintha egy szakács azt mondaná a sütő be van állítva ,mindent 180fokon sütünk és kész.Alias: Júzer error
-
hanolfe
tag
válasz -HajTömeg- #16169 üzenetére
Sajnos nekem is ez a tapasztalatom, hogy elegáns helyeken, több százezres gépekkel pár másodperces lefolyású kávét szolgálnak fel. Utoljára céges üdülő bárjában ittam "kávét". Mazzer daráló, három karos Gaggia, csinos szőke pultos csajszi (direkt nem írtam baristát, mert köze nem volt a szakmához).
Kérdezi, hogy jó lesz-e az omnia, mert az van előre darálva most, mert a vendégek az szeretik. mondom jó lesz :-) Szűrőbe belecsattogtat 2-3-at, legalább nem sajnálja... majd mindenféle tamperelés nélkül felteszi a kart és lefőzi a kávét kemény 3-4 másodperc alatt. Eredmény valami híg, teljesen crema mentes lötty. Nem szóltam semmit, bár lehet kellett volna.
Később a szaunában kérdezem ismerősöket, hogy mit szólnak a kávéhoz a bárban.. "Óóó, hát az milyen finom!"Az a gond, hogy egyesek azt hiszik ha drága gépekkel dolgoznak akkor abból csak jó kávé jöhet ki.
-
bl4ze
veterán
a nagy gond az, hogy ezt egy "Frei" nem engedhetné meg magának.
nem a trendi, szép belső és a csili-vili sasos Elektra a fontos : maga a termék amit árulnak.
az pedig csapnivaló volt.üzletvezető nincsen alap dolgokkal tisztában, hogy arabica-robuszta meg koffein, meg ilyenek.
kérdem én : hogyan lehet egy kávézó üzletvezetője? oké, hogy nem barista, nem áll a pultban de alap dolgokat tudnia kéne - szerintem.a lányok a pultban pedig tudniuk kell mit csinálnak és nem csodálkozni azon, hogy egy 3-4mp-es kávét a vendég "visszadob"
ez igénytelenség a magad munkája, a termék iránt is. tudom én, hogy fizetni kell a számlákat, de akkor is.
kávét - élelmiszert árul. tegye már úgy, hogy legalább megfelelő legyen ha nem is jó vagy tökéletes.a 3-4mp-es kávé egy vízizű fekete lötty az nem ristretto, nem espresso.
.:. bl4ze .:.
-
mutyi
őstag
Húha, ez azért komolyan szánalmas.
Én nem nevezném az ottani hölgyet baristának,mert akkor mi itt mik vagyunk?
Ilyen alapvető dolgokkal ne legyenek tisztában, ez kész röhej.
Amúgy Szegeden hamarosan nyílni fog két újabb kávézó úgy olvastam a központban, kíváncsi leszek rájuk.
3 mp )))Itt van Vásárhelyen egy vendéglátóegység. Nem kocsma, nem is étterem, ilyen söröző féleség, mindenki idejár, kedveljük helyi szinten.
A lényeg, hogy a tulaj a haverom és a múltkor sokat beszélgettünk a kávékról.
Ő maga minden nap elvégzi a megfelelő tisztítási műveleteket, mindig leteszteli tisztítás után a hőfokot, a lefőzési időt,mindent, hogy mindig ugyanazt a minőséget tudja a dolgozókkal előállítani.
Kicsit már túl precíz is,de ilyen emberek kellenek,ha valaki valamit csinál, azt csinálja a lehető legjobban. -
-HajTömeg-
őstag
Korábban írtam erről,hogy nem értem ezt miért olyan nehéz megtanulni.
Legyünk őszinték,nem kell egyetemet végezni egy kv elkészítéséhez, ha adottak a készülékek,akkor pár dologra kell figyelni és erről sincs figjuk se a kávézók 90%ban.
Én ezt nem értem...Alias: Júzer error
-
bl4ze
veterán
Hétvégi horror: Nyíregyháza , Frei Café – most nyílt pár hete mondom egy esélyt megér, mert Török Ádám a T&P-ből átment Frei-hez, Ő az oktató már nálunk.
A hely ízléses, szép – jó helyen van.
Őrlőket megnéztem, majd kértem az „espresso” keverékből egy ristrettot.
Macap-ból őrleményt kipofoz, lazán tamperel és irány fel a nagy „sasos” ELEKTRA-ra a kar.
3 mp és kész a kávé! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ lerakja elém : egészségemre!
Ritkán van, hogy vissza dobok kávét most ez történt: udvariasan jeleztem, hogy ez elfogadhatatlan az espresso-ristretto nem 3mp alatt van kivonatolva, és nem így néz ki. (crema nélküli vizes kóla lötty)
Hölgy csodálkozva néz. Nem érti. Elmondom megint, lassan. Néz. Kérdezem üzletvezető van? Zavarban van néz, majd egy 40-es férfi oda sétál mi a baj. Elmondom, megmutatom neki ez nem kávé, ez egy hibás produktum. Erre a másik barista hölgy is oda jött hallgatja. Kérdezi: rossz akkor az őrlemény? Mondom neki ha a mennyiség rendben akkor bizonyára igen, túl durvára van darálva. Az üzletvezető ezek után lemérte : 7.5 gramm. Ez még elmegy. Mondják , hogy régebben Ádám 12 grammra lőtte be az őrlőt, de az sok volt sokszor a lányok fel sem tudták rakni a kart – túl lett töltve. Mondtam neki a 7.5 gramm már elég lehet, főleg ha az őrlemény megfelelően eszpresszó finomságú.
Na itt kezdődött a munka: elkezdtük nézni a Macap-ot a másik barista hölggyel, aki az italt készítette el is vonult. (nem értette, nem érdekelte a dolog) Sok sok állítás után beállt a rend : szép, vékony lefolyás, szirupos végtermék. Mennyiség is rendben. (kb. 20 perc)
A pultba is be akartak invitálni, de ezt ÁNTSZ okok miatt nem léptem meg, sikerült „kintről” is beállítani az őrlőt.Végeredmény : sokára kaptam kávét, de az már jó lett és segíthettem, melyért nagyon hálásak voltak.
Konklúzió : az oktatás nem sokat ért, alap dolgokkal nem voltak tisztában, kávé kivonatolás, őrlő beállítás szükségessége stb. stb.
.:. bl4ze .:.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Tegnap este én is vízkőtlenítettem a gépen, és az itt olvasottak alapján a gőzkarban is átengedtem.
Azóta csepeg, eddig nem csinált ilyet, most bekapcsolom és elkezd csepegni.
Ilyenkor milyen tömítést érdemes kicserélni, vagy ez mitől lehet? -
adriankoooo
senior tag
Esetleg az olaszoresszo.hu oldalt nem ismeritek? Itt van pár felújított presszógép, ezek közül melyik a leginkább ajánlott?
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #16161 üzenetére
Harmat perkeltunk a cimborammal. Belgaktol kertem mintakofikat, par nap alatt megkuldtek repcsivel. Igaz csak kicsi, 100 grammos adagok, ugyhogy esznel kellett lenni. Ez a nagyszemu indiai robi eleg finom, Supremoval felesbe kifejezetten kellemes.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz tariattila #16159 üzenetére
Mondom én: sok lúd disznót győz!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Toobee
veterán
válasz tariattila #16159 üzenetére
Turmix mindent eszik
-
ronin s8
senior tag
válasz tariattila #16155 üzenetére
QM-nél öt felel meg egy Gaggiának.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
tariattila
veterán
kíváncsi lennék egy QM-nél mennyit esik a víz hőfoka egy dupla végére...
holnap megmérem egy didzsitális mércével....
letekrem a potit minimumra amivel jól leszimulálom a csapolás alatti vízhozamot... a mércét meg alátolom a víznek... -
ronin s8
senior tag
Szóval amíg nem csinálom meg az árompádlósz tunningot, addig ki fogom próbálni. Lesz, ami lesz...
Wizard: majd átolvasom, köszi! Ahogy elsőre átfutottam, esik rendesen.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
hifis50
csendes tag
válasz adriankoooo #16144 üzenetére
Ennek a hosszú hozzászólásnak az is előzménye volt, hogy a PID érzékelőjét a bojlerre, vagy a fejre érdemes felszerelni. Krizsi szerint a fejre. Mások szerint a bojlerre.
-
ronin s8
senior tag
A dolog lényege (ahogy én kivettem még pár hsz-ből), hogy nem egyszerűen hideg vízzel töltődik a bojler, hanem először a fej kapja a hideget. Ezért van a trükközés.
A PID pedig nem a fej/bojler/víz hőmérsékletét mutatja, hanem csak egy negyedik viszonyszám, ami pl. csöndesen kussol, miközben 6-8-10 fokot is esik a fej hőmérséklete. Szerintem a srác mért is valamiket. Nekem meggyőző amit ír, bár még nem próbáltam ki...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #16138 üzenetére
Ezen az egészen én is jót nevettem.
Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy nekem most pl 94 fokon van a pid. Ha csapolás előtt rányomok 12 mp-re a gőzre és várok 3 mp-t, akkor tuti, hogy 100 fok fölül indul a csapolás....
Ha rányomok, akkor is max. 3-4 mp-re. Ezzel is emelkedik egyet fel, közben a csapolás megállítja és aztán egyet le. -
ronin s8
senior tag
Hosszú idő után benéztem a bajuszkapcsolós topikba és ez megragadta a figyelmemet (meg az, hogy évek óta állóháború van bizonyos tagok között bizonyos témákban ):
Krizsi_l (152021):
"Szerintem tökéletesen. Kb 15 perc melegedés míg beáll a főzőfej hőmérséklete. Ezután még az őrlő indítása előtt kb egy másodpercre beindítom a szivattyút, a főzőfej feltelik vízzel (egy fokot esik a hőfok), míg őrlök, a mikróban megmelegszik a csésze, a szűrőbe kerül az őrlemény, ismét beáll a beállított hőmérséklet. A szűrő felhelyezését követően megy a két csésze (az esetek 90%-ban két eszpresszó készül) a kifolyó alá. A gőzgombbal ráfűtök 12 másodpercet, várok még 3-at és indítom a szivattyút. Így a két kávé készítése közben a hőmérséklet 2-3 fokot esik ( ha tökéletesen sikerül az időzítés egyet! ).
A 12 mp kézi ráfűtése és az azt követő háromban, 15 mp !!, egyetlen fokot sem változik a főzőfej hőmérséklete. Ha nem fűtök rá a kávék készítése közben a hűlés 6-8 fok.
Azt csak kiemelném, hogy a beáramló víz azonnal hűti a fejet, míg a fűtés mintegy 15 mp után ér oda. A PID ezzel nem sok mindent tud kezdeni. Persze ha a hőérzékelőt a termosztát eredeti helyére tesszük akkor egy jól beállított PID megnyugtató eredményt mutat. Csak ez nem a főzőfej hőmérséklete.Aki kételkedik a főzőfej és a fűtő betét "hőtávolságában" az végezze el az alábbi egyszerű kísérletet: a csapolás végén az ismét beállt 90 fok körüli hőmérséklet mellett vegye le a szűrőtartót, vegye ki belőle a szűrőt. Ha ezt meg tudja tenni akkor annak hőmérséklete nem igazán haladja meg a 70 fokot ! Már a 60 fok is hamar kiesik a kézből.
Hogy is mondja Murphy ? : mérd mikrométerrel, jelöld krétával, vágd baltával "
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
igi
aktív tag
Most a zsíroldással kapcsolatban lenne kérdésem:
A Saeco Minuto használati utasítása szerint a zsírtalanító tablettát az előre őrölt kávét tartalmazó rekeszbe kell dobni, és aztán végigcsinálni a megfelelő lépéseket.
Ha Tersonet port veszek, akkor azt is a darált kávés rekeszbe szórjam? Az nem tapadhat a rekesz falára, később belekeveredve a kávéba? Esetleg a port másképp használjam?
Vagy vegyek inkább tablettát?
(Mondjuk az terelt a por felé, hogy a kvzzz.hu-n csak por kapható).this is the beginning of a beautiful friendship
-
-HajTömeg-
őstag
-
adpeter
tag
válasz tariattila #16133 üzenetére
Na! Annnyié viszont biztos elmegy.....és q....gyorsan.
Nincs egy QM-ed 3 ezeré? Garis.[ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
vendingo
veterán
Mennyiért lehetne eladni egy dobozos, garis, 9-10 hónapos ascaso minit? Napok kérdése és feleslegessé válik.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
And06
aktív tag
válasz adriankoooo #16130 üzenetére
dicséretes!
PID nélkül is használható, csak körülményesebb. a PIDdel fokra pontosan be tudod állitani a hőmérsékletet, PID nélkül a termosztát meg ugye felfüt 107fokra(a kávéra nem 107 fokos viz érkezik, a bojlerben ennyi csak), és a körül ingadozik a hőmérséklet. nem látod, hogy mennyi, de pl egy stopperórával mérhető az idő, és akkor tudod, hogy felfütés után pl 3 perccel megfelelő a hőfok egy adott kávénak. vagy lexarod, felhúzod a kart és iszod. kevésbé háklis kávéknál müködhet is
hütőcsapolni gaggian nem túl jó ötlet (a temérdek youtube videó ellenére sem), mivel az felboritja a gép egyensúlyát, utána kiszámithatatlan lesz.
az OPV arra van, hogy 10barra (vagy amire be van állitva) maximalizálja a nyomást, ha nincs, akkor annyi a nyomás amit a pumpa tud. az OPV visszavezeti a felesleges nyomást a viztartályba.
nekem volt Hariom, én pontosan igy kezdtem, szükségmegoldásnak jó, de erős kompromisszumot kell kötni. 20-25k-ért lehet elektromos őrlőt kapni, az sokkal jobb. (még ha egy graef/iberital sem a végállomás sokunknak).[ Szerkesztve ]
-
adriankoooo
senior tag
Srácok olvasgatok visszafelé, már vagy 1000 hsz megvolt.
Ha vásárolnék egy Gaggia Classicot használtan, de PID nélkül -akkor is lehetséges jó főzetet készíteni? Ha jól olvastam, akkor a PID a pontosabb hőszabályzáshoz kell, mert a Gaggia alapból kicsit túlfűt (ezért kell hűtőcsapolást végezni az elején?)?
Még néhol olvastam az OVP-ről is, ez valami nyomásszabályzó?
Szerintem a kezdetben egy Hario őrkővel használnám, hacsak nem kapok valahol jó áron egy szettet. Költségvetésem olyan 60e, ha láttatok szép GC-t, ne tartsátok magatokban.
-
-
Toobee
veterán
Gazdabolt, kilós kiszerelés, vagy Lidl Lucullus, vagy mi a bánat, 50 grammosba, de az sokkal drágábbra jön ki. Egy kis melegedés nem árthat neki, de rögtön bekapcsolás után is engedj át 1,5 dl vizet, hogy az oldat kerüljön a rendszerbe. Aztán 2-3 perces turnusokba engeded ki a genyós vizet. Arra figyelj, hogy órákat ne álljon benne, mert megmarja az alut.
-
addikt
Igen, az ok hogy onti, a kulonbseg a "kirobbanas" intenzitasaban keresendo, ha megfigyeled a ket videot egesz mas, az enyemnel tenyleg kirobban, a masiknal meg szepen kifolyik, a szelep is epp csak megemelkedik az elejen, nem "robban".
S feltetelezem nalam ez a "robbanas" miatt jelentkezik az, hogy jobban felnyomja a zaccot. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
jolti
senior tag
Nekem a borkősav nem jött be. A vízforraló fűtőszáláról semmit nem hozott le.
A citromsavból egy jó púpos evőkanálnyit teszek egy tartályni vízbe. Előtte jól összekavarom, aztán öntöm bele.
A pidet leveszem 45 fokra és három részletben 2-3 perc pihenőkkel átengedem a főzőn. A gőzcsövön is és a fejen is.
A fejet érdemes előtte tersonetezni ( én hidegzsíroldózom ), mert, ha véletlenül a fejen maradna belőle cucc, akkor ezzel lemosod.
Aztán tiszta vízzel megismétled ezt a folyamatot, hogy savanyát kimosda a gépből.Szerk.:
Parci megelőzött...[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
citromsav, egy evőkanál a 2/3-ig töltött tartályba, amit a gaggián átnyomatsz, majd rögtön cseréled sima vízre, majd azt is átnyomatod (csapolsz is, vakszűrőzöl is, gőzcsapon is engedsz ki). ne hagyd állni benne, mert megtámadja a bojlert.
egyébként meg "tagged, you're it", azaz a következő usernek, aki a citromsavazást kérdezi, majd te írod meg ugyanezen infókat
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
And06
aktív tag
csapra vertem a Kapucziner féle Etiop Yrga-t (francia pörkölés). Ezzel elsőre sikerült jó lefolyást produkálnom.
Kicsit sötétebbre van pörkölve, mint amik eddig nálam jártak, de a sötét pörköléstől nagyon messze van még igy is. Izre finom, inkább a csokisabb vonal felé kacsintgat a kávé, gyümölcsös jegyek alig-alig vehetők ki. Most pont jól esik a sok gyümibomba után. Aki az olasz kávék után kipróbálna valami újhullámosabbat, de fél a citromlevektől, ne habozzon. -
And06
aktív tag
lazán tele kell tölteni a szürőt kávéval, aztán eloszlatni egyenletesre, sosem tömtem meg. viz elég 60ml is.
a te videódon semmi kivetnivalót nem látok. 2 személyes brikkával egy duplát tudsz késziteni, szimplát nem, ez ilyen. ha megfigyeled a második videót, amint kirobbant a kávé, már önti is! nem kell megvárni mig az utolsó cseppet is kiköhögi! a brikka viszonylag erős (koffein terén) kávét főz, ilyen. Próbálkozhatsz kis koffeintartalmú kávéval. -
-HajTömeg-
őstag
Alias: Júzer error
-
5381
aktív tag
válasz Heraldry #16104 üzenetére
Vannak egycsészés és kétcsészés szűrők(talán van 3 csészés is, amit csak a nyitott szűrőtartóhoz használnak), ezekből is akad drágább, olcsóbb. az expolygonnál párszázas tételek az olcsóbbak. Szerintem kezdd ilyen olcsóbbakkal, aztán, ha nagyon igényled, veszel drágábbat.
A vakszűrő egy furatok nélküli "szűrő", karbantartó eszköz. Itt olvashatsz róla a karbantartásnál.(#16107) birno : A négyszemélyesbe baromi sok kávé fér, olyan 3/4 részig volt kávéval a szűrő, megkocogtatás után, de ezt én daráltam és elég finomra. A vizet is a jel alatt töltöttem kicsit. Kávéktól is függött a lefolyás, az is, hogy mennyi kávét enged ki a szelep nyitása előtt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ezeket mar kiprobaltam, ma lefoztem jo par adag kavet, varialva a dolgokat s ennek a tapasztalatait irtam le.
Na jo, orles finomsagot nem, mert most csak egy fajta van itthon, de azon kivul a tobbit igen.
Szoval a hofok, vizmennyiseg, tuzhely mennyire legyen meleg, ilyenek szerintem megvannak, 2-3 perc alatt lejon, az idealis.
Az mondjuk erdekes, hogy te nem rakod tele s megse jelentkezik az emlitett problema, nem vagom akkor nalam miert. -
WiZARD
addikt
válasz hanolfe #16100 üzenetére
a kisebb gyári babtartály sincs annyira arany áron.
messziről, kicsi
itthonról, közepesviszont ezek a rácsok eléggé elriasztanak az átalakítástól, ha nincs rács, akkor feltapad, ha van rács, akkor tisztítani nem lehet
de van jópénzért design rács is
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
igi
aktív tag
válasz -HajTömeg- #16080 üzenetére
Kuka.
Egyben kell cserélni az egész patront. A leírás szerint kéthavonta...
Azért is kérdeztem rá, mert kb. 3.500-4.000 Ft az ára. Ha nem muszáj, nem költenék évi 20.000 Ft-ot csak vízszűrőre. Inkább vízkőtelenítek gyakrabban.this is the beginning of a beautiful friendship
-
Heraldry
tag
Köszönöm a válaszokat.
Tehát az egylyukú szűrő helyett kell vennem egy soklyukút. Ebből egy fajta elég?
Ha látni is akarom az említett hibákat, akkor a szűrőkart is ki kell cserélnem feneketlenre.
Ha jól értem, akkor a megfelelő őrleményfinomság és tömörítés eredményeképpen alul szépen összefolyva távozik a nedű a csészébe. Ha ez ok, akkor hozhatjuk ki a pörkölt kávéból a maximumot, innen már "csak" a kávé típusa a meghatározó.
Mi az a vakszűrő és mire jó?Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest