Új hozzászólás Aktív témák

  • S.A.M.U.E.L.

    csendes tag

    Sziasztok,

    rég jártam erre... egy költözés kissé háttérbe szorította a kávés kérdéseket az elmúlt évben.

    Először is, Parci, gratula a gőzgéphez! Kb. egy időben vettünk az első gépünket, a fehér Audreyt... jó látni, hogy újfent révbe értél :) Remélem, csalódásmentes lesz a gép!

    Első kérdésem abból ered, hogy most jutottam el addig, hogy a mindennapi betevőt szolgáltató Saeco és a hétvégi QM0650 mellé felhoztam a pincéből az Audrey-t is. Emlékeztem rá, hogy úgy tettem el, hogy valami nem oké a géppel. Így is van. Az egyik alapvető probléma a vízterítés. A felsőszűrő körben nem fekszik fel a vízterítőre, hanem eláll tőle, valamiféle feszültség van a karikában. Van-e tuti tipp arra, hogy Rancilio kisgépre milyen felsőszűrőt kell venni? Esetleg a vízterítőre is beváltabb alternatíva?

    Második kérdésem, hogy mi a tuti tipp Gaggia Baby Primo kartömítés beszerzésre (nekem most valami betonkemény van benne). Jól emlékszem, hogy Momenti Kft.?

    Harmadik kérdésem pedig, hogy e gépekhez mi a tuti tipp szűrőkosárra. Én épp kimaradtam már ebből a kosárőrületből, ami az elmúlt időszakban dúlt, így hálás lennék, ha valaki megosztaná a találásokat. Én most azzal szembesültem, amit már el is felejtettem, hogy az olcsó dupla LM nem tömöríthető rendesen a vájat alá, mert az 58-as tamper elakad.

    És legyen egy negyedik: naked karra mi a beszerzési forrás? Kávékalmárnál csak spéci méreteket látok, spéci árakon.

    Köszi!
    sámuel (ex-index user)

Új hozzászólás Aktív témák