Új hozzászólás Aktív témák

  • Xabi78

    aktív tag

    válasz soldier2 #34859 üzenetére

    Én most hirtelen felindulásból bevittem a melóhelyre a Saeco Via Venetot. Áttakarítottam, majd főztem vele pár kávét téglából (Tchibo Exclusive, ez volt a sarki ABCben) is, meg másnap nyomásfokozó nélkül itthon darált PinUpból is.
    Tapasztalatok: oké, a Gaggia más liga, de még téglából is jobb kávét kapok, mint a legtöbb helyen. Az itthoni automatánál, a Martello kapszulásnál, a Dolce Gusto és társainál, kotyogóknál _sokkal_ jobb a végeredmény. Nespressorol nem tudok nyilatkozni, viszont az általam kóstolt ESE podos gépektől sem voltam elájulva, szerintem ez azokkal összevethető végeredményt tud (pláne ha itthon ledarálom a kávét, még harmadnap sem volt egy borzasztó a végeredmény).

    Szerintem ha valakinek szűk a büdzséje, az ESE podhoz képest reális alternatíva a nyomásfokozós+tégla is, aztán lehet bővíteni darálóval, ha van rá igény. Egy adag kávé sokkal olcsóbbra kihozható (24-40Ft (3-5e forintos kilónkénti árral számolva, 8g őrleménnyel) kontra 55-150Ft). Használtan ezek a gépek 10-20e forintok, újan, garival 30-40 körül megkapni őket.
    Napi 4 kávéval, 250 munkanappal 24-40ezer kontra 55-150e per év.

    Ez alapján én kíváncsi vagyok, hogy egy Saeco Poemiával mi lesz a tapasztalat...

    Jaigen, aki olcsón keres tejhabosításhoz kancsót, most lőttem egy korrekt darabot a Tchibo szaküzletben 3e forintért.

    Cave canem!

Új hozzászólás Aktív témák