-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluesfan
tag
A bútorokba, amiket készítek gyakran építek LED szalagot, világítást.Több helyről is vásárolok és mindenhol azt ajánlják a szakik, hogy olyan helyre, ahol dolgozunk, "látni akarunk", hideg fényt, ahol "tartózkodunk", oda meleget kell rakni. Fürdőszobába pl. világításra 3000K, de pl. a borotválkozó tükörhöz 6000K a jó. Érdemes kipróbálni. Én a konyhai pult megvilágítására 4500K szalagot szoktam használni, ez egy jó középút és eddig még senki nem panaszkodott, hogy nem tetszik. Persze lehet, hogy csak nem mert.
-
mgy
senior tag
válasz tariattila #35796 üzenetére
Köszönöm a tippet!
---
Vettem angliában tartalék fűtőszálat, a csóka csak országon belül postázott. Megkérdtem egy mosogató ismerősöm, hozza haza, na azóta hozza... -
Agostino
addikt
szerintem a 2002-es modellem sima csavaros, [robbantott ábra]. nekem innen az jön le, hogy megoldható. de teljesen biztos nem vagyok benne.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Agostino
addikt
válasz szszab #35768 üzenetére
felejtős. szívtam már vele. elsőre egészen korrekt csomagot kaptam le. pár hónap múlva megint láttam a boltban, az viszont ihatatlan volt. talán ledaráltam a fenébe és behoztam melós szarvasiba. ennyit ért.
[ Szerkesztve ]
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
mgy
senior tag
Pavoni újrafényezés vs. kalapácslakk kapcsán van tapasztalatotok? Simi belerakta a bogarat a fülembe...
A "csepptálca" alatt már felpattogzott az eredeti festés, de a rácstól nem látszik. Engem nem zavar, ellenben egy új, de nem szép, vagy az eredetihez nem hasonlító festéssel.
Vélemény? -
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #35786 üzenetére
nekem a 3000k a kedvencem amúgy, a 2700k már nagyon sárga. de a másik baj a led-del: az életben nem fogsz tudni kétszer pont ugyanolyan színhőmérsékletű égőt venni, még márkán belül sem (mondjuk fél év eltéréssel)
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
soldier2
őstag
Arra tényleg figyelj, hogy ugyanolyan hőmérsékletű legyen mint a konyha világítása. Nálam fénycső van, 3000 K körbe a konyhapult felett (vagy a szekrény alatt, ahogy nézzük), mivel a helyi boltban nem volt ilyen az egyik helyére 4000K-est tettem, baromi zavaró volt (szerencsére cserélték).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bl4ze
veterán
-
adriankoooo
senior tag
-
looser
addikt
válasz szszab #35781 üzenetére
Tényleg szép! Igazából az érdekelne még, hogy a Brikka (mint az általad linkelt videón) tényleg ebben a - túlnyomásos - cremában különbözik csak a Moka-tól, vagy valami mással is tud többet? Örömmel megvenném a Brikkát neki a jelenlegi noname rozsdamentes kotyi mellé (helyett!!44!!) (decaffot iszik pár éve (vérnyomáscsökkentőt szed)), szóval tényleg csak a különbség érdekelne. Meg azért én is megkóstolnám szívesen :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
szszab
csendes tag
válasz looser #35780 üzenetére
youtube-os vidik alapján kinézetre szépet hoz, szerintem ennyiért ízre is biztos nincs jobb ( olcsóbb mint egy SZARvasi )
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Olvasgatom ezt a topicot (anyámnak szeretnék egy Bialettit venni) és ez a hozzászólás igencsak jókedvre derített :-)
"Anyone posting at 4:30 AM has to know a thing or two about coffee."
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Bazsee71
őstag
Nana, a 4000-4500K a daylight kategória, nem összekeverni a kékes kínzóeszközökkel (5000K már bántó). Szüleimnél konyhába ilyet raktunk (mondjuk az nem is ebayről volt, vásárlás előtt próbáltuk), nagyon jó fénye van és a színeket sem torzítja. 3000K alá nem javaslok menni, az már nagyon sárga.
-
edk-
őstag
Ezt a LED csíkot nagyon ajánlom: http://www.aliexpress.com/item/1pcs-7W-5630-LED-Bar-U-Groove-Light-50CM-LED-Rigid-Strip-DC-12V-5630-LED/32573870147.html
A munkalap fölé tettem én is, úgy gondoltam, a főzőlap két oldalára teszek egy-egy félméteres csíkot. Nos, olyan erős fénye volt, hogy kettévágtam egyet és a két darabot tettem a két oldalra.
Nyilván ha többet veszel, olcsóbb.
Már miért csak itthon lehetne alumínium profilt venni?
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
mgy
senior tag
4500-as leddel kínozni lehetne, legalábbis engem. Szerencsém volt, ki tudtam próbálni 2700-asnak mondottat is, mielőtt megveszem, de még az is borzasztó hideg volt a szintén annyinak mondott fénycső mellett, legalábbis nekem.
Pult világítást cseréltem volna én is, de dobtam az ötletet. Szóval mielőtt költesz rá, tégy próbát, lehet olcsóbb lesz! -
looser
addikt
válasz szszab #35768 üzenetére
Ez olyasmi, esetleg ugyanaz, mint a LIDL-es Bellarom Bio kávé? Állatira hasonlítanak :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Bazsee71
őstag
LED szalag, 4000-4500K színhőmérséklettel, lehet akár dupla sorban is (fényerőtől és igényedtől függően). Tápot, szalagot, kapcsolót/szabályzót érdemes ebayről beszerezni, viszont az alu sínt amibe teszed, azt csak itthon tudod megvenni. Akár olyan kapcsolót is vehetsz hozzá, hogy az alu sín érintésével (bárhol) tudod be/kikapcsolni.
Privát helyett inkább offban írtam, hátha más is hasznosnak találja. Jövő hónapban hasonlót tervezek jómagam is, de pontos típusokat, eszközöket még nem böngésztem.
(#35768) szszab: ha ez a Lidl-s kávé, akkor én is kíváncsiságból leemeltem a polcról, elolvastam az elkészítési javaslatot, majd vissza is tettem.
[ Szerkesztve ]
-
szszab
csendes tag
Ezt valaki próbálta? Én anno vettem ilyet, vagy ehhez hasonlót, és nekem kotyogóba nagyon ízlett, sima hagyományos késes darálóval daráltam. Érdemes e kipróbálni Gaggiámba?
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
Kicsit OFF, de mégsem annyira : új konyha, új lakás és a kávés sarok fölé szeretnék munkalap világítást "L" alakban, fordul a szekrény ott a sarokban ahol a cuccaim lesznek.
a falból van 220v áram kiállás. 2 x 60 cm helyem van, de inkább 50 kényelmesenTudom sok barkács van itt, ki-milyen megvilágítást ajánl ? LED előnyben, de nem vagyok a pénztárcám ellensége if you know what I mean
Előre is köszi aki tud segít, akár privátban, emailben is
.:. bl4ze .:.
-
And06
aktív tag
válasz adriankoooo #35757 üzenetére
hehe, ez valóban igy van. igy mostanában én már inkább nem is szólok ha felmerül a téma, igyák csak.
-
edk-
őstag
válasz Agostino #35764 üzenetére
A te Babyden gömbcsuklós a gőzkar felfüggesztése, mint az újabbakon? Akkor nem triviális a csere. A Classicra egy az egyben felmegy a linkelt kar. Nekem is ez a gondom a Babymmel.
Más: láttam, már említésre került, hogy elhunyt Renato Bialetti. De az nem, hogy miben temették el a hamvait:
[ Szerkesztve ]
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Keresztapper
senior tag
válasz Agostino #35760 üzenetére
Meg fogtok köpködni, de kértem kölcsön estére egy késes mákdarálót, úgyhogy csapolok majd a vendégnek egy jó mogyorós, vagy vaníliás, szigorúan naked duplát. A daráló gazdájától meg már előre elnézést kértem, magamat meg a tersonet hatékonyságának illúziójával nyugtatom.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
looser
addikt
válasz Keresztapper #35751 üzenetére
"két negyed kilós Frei kávéval"
Nem 125 grammos volt? Kicsit túlárazott a maga 10e Ft/kilós árával. Én egy párat (nem ízesített kókusz-málna) kóstoltam, nem volt rossz. Viszont amibe beleszerettem, a Tesconak van egy prémium kávésorozata; ebből kettő van, ami szemes, nekem nagyon ízlett, eddig csak a kolumbiait ittam. Ha már "nagyüzemi prémium"-ról van szó :-))
Egyik és másik. Ez utóbbit nem láttam a magyar Tesco webshopban, de pl. Kökin kapható. Mondjuk én kezdő kávés vagyok, sokmindentől hanyatt dobom magam :-D
szerk.: Ezek 900Ft-ba kerültek Karácsony előtt. 227g[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Agostino
addikt
ittam nála kávét mert éppen szilveszter volt, más nem volt nyitva, feleségem mantrázta a fázokpisilnikell-et. ittam bent végül egy dohánykávét. fingom nincsen mi volt benne a pláne. egy vizes valamit kaptam. hivatalosan persze: illatában és ízében is szivarra emlékeztető kávé. Füstös és sűrű latin világba repít minket. A nicaraguai dohányleveleket speciális módszerrel lédús alma-reszelékbe áztatjuk, aztán összefőzzük tejszínnel. Így jutunk ahhoz a komplex eszenciához, ami pár pillanat alatt a nyelvünkre csempészi Közép-Amerikát, a színes és zűrzavaros Nicaragua izgalmát. lefordítva: szarrápörköltük az egészet, felcsapjuk tejszínnel. jóleszaz.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Keresztapper #35751 üzenetére
atyaég
és az emberek hatalmas százaléka a minőségi kávé mekkájának tartja a freitomit. hihetetlen, hogy a csóka akkor is hazudik, ha kérdez
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
adriankoooo
senior tag
válasz Keresztapper #35751 üzenetére
Tapasztalat, hogy az ízesített Frei kávékkal szemben nem veheted fel a versenyt a minőségi kávékkal egy nem eszpresszó őrültnél.
vendingonak tényleg karaj az új avatarja.
-
soldier2
őstag
válasz lumija620 #35752 üzenetére
Ha szemes kávét is veszel a cut and coffee-ban, akkor kerüld a "magyaros" blendet. Engedtem magam rábeszélni, és hajtott a kíváncsiság is, de a füstön kívül más ízre nem emlékszem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vendingo
veterán
válasz Keresztapper #35751 üzenetére
Öröm lehet takarítani az őrlőt egy ilyen Frei manőver után
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lumija620
tag
Köszönöm, megnézem őket!
-
Keresztapper
senior tag
válasz lumija620 #35743 üzenetére
Úgy jártam, hogy egy kedves barátom a múlt héten meglátogatott, és mivel mint írtam kedves, meglepett két negyed kilós Frei kávéval.
Kínos volt a helyzet, mert úgy adta át, hogy ezeket mindjárt jól meg is kóstoljuk, pedig én már tudtam, hogy ezek biztosan nem fognak belekerülni az őrlőmbe, így azt kamuztam, hogy abban most is van kávé, amit nem tudok belőle kivenni.
De ha már annyira rápörgött arra, hogy kávézni fog, kért egyet abból, ami állítólag az őrlőmben volt, így kapott egy El Salvadort. Erről persze rögtön megállapította, hogy rettenetes, mert savanyú.
Most éppen azon töröm a fejem, hogy ha ma este meglátogat, hogyan kerüljem ki a Frei kávék megkóstolásának feladatát. Időközben ugyanis elolvastam a címkéjüket, és azon túl, hogy állítólag úgynevezett "langyos pörkölési eljárással" készülnek, utólag egy "speciális" oldatban áztatják őket. Ebből ered az a tulajdonságuk hogy "nagynyomású kávéfőzőgépben" NEM SZABAD ŐKET ELKÉSZÍTENI, mert az oldattól átvett aromaanyagok tönkremennek! Itt éreztem, hogy ez a világ megérett a pusztulásra. D
Szóval kerüld messziről, mondatja velem a sznob, aki még meg sem kóstolta ezeket a kávékat, és aki a zacskón olvasottak alapján biztos benne, hogy ez így is marad.
http://palscoffeetech.com/
-
soldier2
őstag
válasz lumija620 #35747 üzenetére
+1 a Kaligula által is említett kávézónak. Cut and coffee a neve, három napig ittam a fekete levesüket tavaly. A világosabb pörkölésű és klasszikus kávé is rendben volt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
lumija620
tag
válasz vendingo #35744 üzenetére
Na szép... Esetleg Szolnokon vagy Debrecenben tud valaki jó helyet, jó kávéval??
A konstanst az arra értettem, hogy konstansan jó vagy rossz. Az már abszolút amatőrként is látom, hogy a szemcseméret, vízhőfok, alkatrészek hőfoka, nyomás, a csapolás hossza mind-mind befolyásolják a végeredményt, ezért szinte lehetetlen két egyforma minőségű kávét készíteni.[ Szerkesztve ]
-
kaligula
tag
Nekem kissé mások a tapasztalataim a vízkiszorító sprével. A kenő hatása egészen sokáig megmarad. Persze nem helyettesíti a specifikus kenést, de ezt nem is hirdeti magáról.
[ Szerkesztve ]
rovidkv.reblog.hu
-
Upo
addikt
válasz lumija620 #35743 üzenetére
Szerintem akkor hozna konstans minőséget az összes kávézóban, ha egyforma, egyformán programozott robotok csinálnák a kávét. Amúgy meg nagyban függ a minőség a "gépkezelő"-től, abban meg messze nem konstans ahogy olvasom...
Egyszer volt leárazva fél ár alá frei kávé a boltban, egyet vettünk, de maradandó élményt nem adott. Egy omnia árban már biztos nem venném meg. De legalább most már tudjuk, hogy azokból nem kell venni. De legalább a reklámszöveg vérprofi rajtuk, jól van megírva, és szép színes a címkéje.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
lumija620
tag
"A wd40 a szétszedést és a megtisztítást könnyíti meg, utána a megfelelő kenőanyagról kell gondoskodni, másra nem nagyon jó."
Az viszont kétségtelen, hogy abban, amit írtál róla az egyik legjobb.
Más:
Mi a véleményetek a Cafe Frei espresszóiról? Milyen minőségűek? Gondolom, hogy ilyen szinten minden üzletében konstans minőséget hoz, ezért objektív véleményt tudtok róla mondani. Holnap érkezik a kis gépem, utána a Hario darálóm, addig szeretném megkóstolni a CF kávéit, hogy legyen összehasonlítási alapom. Sajnos a lakhelyemen a "minőség" és a "kávé" közé nem szokás egyenlőség jelet tenni. -
Upo
addikt
válasz Agostino #35740 üzenetére
Az leginkább oldószernek jó, csak illatosított petróleum. A megkövült olajos-zsíros koszt remekül lehozza. Sokan gondolják tévesen hogy kenőanyag, annak nem szabad használni mert többet árt mint használ. Addig ken amíg folyadék, ha kiszáradt akkor vége. Befújják, kipróbálják, jaj de szépen fut, jó lesz. Na kb. itt ér véget a hatása, és mivel az egyéb kenőanyagot is kimossa, máris indul a berágódás. Ennyi kenőhatása a víznek is van, mint bármelyik folyadéknak, csak az nem okoz akkora kárt, mert a maradék olajat-zsírt nem oldja fel. A wd40 a szétszedést és a megtisztítást könnyíti meg, utána a megfelelő kenőanyagról kell gondoskodni, másra nem nagyon jó. Esetleg illatosítónak, de kell egy fura ízlés hozzá
Tipikusan a "mindenre jó" anyag, ami igazán nem jó semmire azon kívül amit a petróleum tud, de kicsit jobb az illata, és ennyi.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
-
Upo
addikt
válasz simi.esp.28 #35736 üzenetére
Nem szeretnék én se barmolni, annyira nem sürgős hogy tönkretegyem, van mivel főzni. Láthatóan nem voltak még bontva a csavarok, teljesen érintetlen kinézetre, vagy valami profi műhelyben, nincs benne semmi szerelési/taknyolási nyom, és szeretném ezt az állapotot meg is őrizni.
Az udvar végében van a félkész garázs/műhely, de tegnap este már nem volt kedvem hátramenni. Kellettek volna új villáskulcs méretek is, 18-as, 23-as amit nem hoztam be, úgyhogy abba is hagytam.
Majd ma délután hátraviszem, és próbálkozok újra. A csavarokat megütni próbáltam, de csak úgy az asztalon, a komolyabbhoz hátra kellett volna vinni, majd délután.(#35735) Agostino: Hiába fordítanám meg, nem látszik ki a csavar vége, zárt helyre megy be. Azért a kék petróleumos wd40 is tud lazítani a korrodált csavaron, sokat kiszedtem már vele, csak rá kell hagyni az időt hogy hasson. Reggel rápróbáltam, ugyanúgy meg se moccan, de nem is nagyon volt rés ahol bemenjen a szer. Jön majd a nagysatu, üllő, kiütő, kalapács, esetleg a kocogtatós légkulcs.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
soldier2
őstag
válasz meander #35737 üzenetére
Rendszeres vendég sosem volt,de előfordult a pulton néha. A hőigényére nem emlékszem, de amit leírtál az szerintem egész jól jellemzi (emlékeim szerint a csokis íz volt a domináns). A cél pedig nem a "legjobb" kávé készítése, hanem ami neked a legjobban ízlik. A sötét crema szinte biztosan égett kávéra utal, próbálj nem egy, hanem két-három fokkal lejjebb menni. Ha úgy sem ízlik, akkor vissza a bevált beállításra.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
meander
tag
PY-től kaptam brazil yellow bourbont, amivel szenvedtem egy kicsit (leszögezem kezdő vagyok). Az őrlő/hőfok PY Guatemalara volt beállítva, ezért innen indultam. Először nagyon jellegtelen, lapos íze volt, de a 40mp feletti lefolyásból gyanús volt, hogy nem itt lesz a vége
Végül az őrleményt "sokkal" durvábbra állítottam és egy fokkal lementem a Guatemala alá és ma reggel 30mp alatt lefolyt az egyik legjobb kávé, amit eddig készítettem. Magamtól a klasszikus/újhullámos közti átmenetnek nevezném. Az udvarias klasszikus (enyhén csokis) ízt kiegészíti egy egészen finom sav, amit talán szőlőhöz hasonlítanék. És akkor itt visszacsatolnék @Kaligula korábbi kérdéséhez... a jó kávé (de egyébként bármi más) az, ami olyan harmóniát hoz (klasszik-sav), hogy nem marad utána semmilyen hiányérzet....viszont az ömlengésen túl hadd legyen egy kérdésem is. A fenti kv krémje elég szép sötét volt, illetve a pogácsa is mutatott sötét elszíneződést (ízben nem volt semmi keserű), ezért úgy gondoltam lemegyek egy fokkal hátha még tovább javul. Az eredmény ugyan finom volt de egyértelműen gyengébb, mint a reggeli próba. Van valakinek tapasztalata ezzel a babbal?
-
simi.esp.28
csendes tag
Tedd le a kazánt egy jó stabil helyre és felülről üsd meg a csavart határozottan, mondjuk egy olyan vastag kiütővel ami legalább akkora mint a csavar feje. De bármi olyan tömör anyag jó, ami akkora minta a csavar feje, mert azt nem kéne szétgyilkolni elsőre.
Nekem 10 beragadt csavarból 9 megadja így magát. -
Agostino
addikt
csavarokra minek a wd40? max csavarlazító wd40-et próbálj. a kék wd40 nem erre való : ) az egy tök jó dolog, de nem erre. ha tudod, fordítsd meg a cuccost, hogy csavarok az égnek álljanak. nyomass rá lazítót, ne sajnáld, aztán hagyd állni mondjuk fél napot. ha elpárolog tolj rá még. nem bikáznám rá a légkulcsot, ha csavarlazítóval sem jön le, akkor kicsi fém fúrófej és maximum óvatosan kifúrod a csavart, random csavarboltól meg veszel újat.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Upo
addikt
válasz zolnagy #35716 üzenetére
Lesz vele meló. A mágnesszelep lejött, tiszta vízkő. A gőzcsap szépen mozog, tetszik hogy csak 90 fok a nyitási tartománya. A kazánt nem sikerült még szétszedni, a háromból 2 csavar be van állva, meg se mozdul. Mivel lehet azt megindítani? Most befújtam a csavarokat és a gőzcsap tövénél egy kis wd40-el és hagyom holnap délutánig, ha hazaértem akkor megint megpróbálom. A pumpa is még a helyén, de holnap azt is szétkapom. OPV szintén holnap.
A kazán csavarokat esetleg megpróbálom még légkulccsal, a legkisebb fokozatra állítva. (szomszédok biztos örülnek majd hogy végre megint beindítom a kompresszort...) Vagy valakinek esetleg jobb ötlete?
Most itt tartok, holnap folytatás: [link]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
soldier2
őstag
válasz vendingo #35730 üzenetére
Ez a mézes feldolgozás mit takar? Nem kifelyezetten ezért választottam ezt, hanem mert most épp El Salvador kört tartok
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vendingo
veterán
válasz soldier2 #35728 üzenetére
Én nicaraguai mézest ittam, de valahogy nem nyerte el a tetszésemet.
Amit viszont érdemes még kipróbálni az a cundimarca. Ebből most benyomtam pár kilót, de még nem untam meg. Klasszikus csokis ízvilág, de egyáltalán nem unalmas.Másik nagy favorit az a cauca el naranjo.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
NomAAd5
csendes tag
Aluminium hidroxid?
"Vízben oldhatatlan fehér por, mely alumíniumsók vizes oldatából lúgok hatására gélszerűen kicsapódik..."
Pl. a zsíroldók amennyire tudom erősebb lúgok, lehet, hogy azzal lép reakcióba... -
soldier2
őstag
válasz vendingo #35724 üzenetére
Bevásároltam most kávéból rendesen, de mindenképp kipróbálom legközelebb. Elég ígéretesen hangzik.Most épp egy szegedi El Salvador van bontva, a reklámozott mézet nem érzem (ebben továbbra sem vagyok jó, szerintem már nem is leszek), de alakul, még keresem az ideális hőfokot. Nem lesz ez rossz, sőt már most is finom, pedig az az érzésem a hővel mehetnék még lejjebb. Paljocnál ráálltam pár bevállt kávéra, de mindenképp ki lesznek próbálva az újdonságok is.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vendingo
veterán
Mindig figyelemmel kísérem, hogy milyen kávékról megy a csevej, de részetekről soha nem olvastam még Tanzániai kávékról.
Már ittam pár fajtát, illetve hamarosan érkezik belőle egy spéci változat. Nálam abszolút favorit az összes eddig próbált.
Többnyire csokis alapon cseresznyés/meggyes ízvilág, de van amelyik tömény meggybefőtt. Megunhatatlan.
PID nélküli gépen is nagyon jókat húztam az egyszerűbb olcsóbb változataiból. Azoknál többnyire a csoki dominált cseresznyés/meggyes lecsengéssel.
Tanzania AA, Tanzania Ngila estate, Tanzania Tanga AA,
Amire nagyon kíváncsi leszek az a Tanzania - Blackburn Estate,special Lot: Waldkaffee AA,Microlot[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
szszab
csendes tag
válasz soldier2 #35722 üzenetére
még nem volt darálóm, Surda darált le nekem, Sztem picit apró lett a gépemhez mert 40-50 mp közt jött le,mikor, hogy tampereltem de nekem nem jött be az ízvilága, és igen savanykás volt picit, cukor nélkül nem jött át, pedig a jó kávét simán iszom cukor nélkül, most csak csokit, és a get up-ot rendeltem kezdésnek. Get up-ot majd reggel tesztelem, késő délután már nem akartam inni belőle a koffein miatt, bár ittam két csokit, mert annyira ízlett...
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz szszab #35721 üzenetére
Az El Salvador más világ lesz. Sok gyümölcs, kis csokis íz, nyamm. bár lehet, hogy savanyúnak találod az elején.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
szszab
csendes tag
-
szszab
csendes tag
[ezt] erdemes megcsinalni nekem 9-11 kozott jo a szemcsemeret mondjuk cm 702-esem van
Mi fog valtozni ha szetszedem es megcsinalom? Nem teljesen ertem[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
válasz bacskait #35714 üzenetére
[helyileg itt] étlapot tartanak rajta, könnyen lehet, hogy ki van belezve. meló lenne vele bőven, de többet semmit nem tudok. az itteni feedback miatt feladtam, na meg reális zéró időm lenne rá
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
zolnagy
őstag
Grat, kívülről tényleg szép. Az enyém is az volt, de belülről más tészta volt. A bojlerben egy marék vízkő, a pumpa nem működött, gőzcsap szorult... A 3ágú dugvillát én egyszerűen levágtam és tettem a helyére egy szerelhetőt. A víztartálynál ez is olyan, mint az enyém volt. Ez típushiba sztem. De kívülről úgysem látszik.
[ Szerkesztve ]
-
Karthmann
csendes tag
A hétvégén szert tettem életem álmára, egy egykaros keripar gépre. Az izgalom olyan szinten uralkodott el rajtam, hogy vasárnap estére atomjaira bontva ázott a savban, úgy hogy egyetlen egy képet nem csináltam róla. Lehet megköveztek érte, de nem szeretném eredeti állapotára visszaállítani, így hát az ilyen volt, ilyen lett fotóalbum füst lett. Igazán azt sem tudom, hogy mennyire espresso képes gép ez, és mennyire fogja romba dönteni gyermekkori tátott szájjal bámulós emlékeimet a tökéletes kávéfőzőről.
Happy wife happy life
-
Upo
addikt
Megjött a megnyert gaggia szet, primo+mdf fiókkal. Nagyon szép! Igen jó állapotban van a korához képest, szép fényes, nem karcos. Gyanús, hogy soha nem lett még felnyitva, egy széttaknyolt csavar sincs benne. Pénteken adta fel az olasz, és az előbb vettem át a futártól. A fióknak a lap része, amin a kévéfőző áll, az egy kicsit meghajlott a szállítás közben, illetve a darálón a babtartály megrepedt, de egyben van, nem tört el. Eredeti olasz lapos 3 pöcsű dugvilla van rajtuk, de nem szeretném kitörni a középsőt, nézek valami adaptert hozzá, vagy komplett kábelcsere lesz, az eredetit meg elteszem.
A darálóban volt valami ánizsos illatú fűszer egy jó marékkal, most azt szagolgatomPár kép az érkezési állapotról: [link]
Jöhet a szétszedés, tisztítás, kíváncsi leszek milyen belülről.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Bazsee71
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, a reggeli hosszúzás csak az egyik véglet kipróbálását szolgálta, azt pedig sikeresen. Az itt javasoltak alapján most elkezdem felfelé tornázni a hőfokot. Már ez a reggeli elrontott kávé is egy kellemes szájízt hagyott maga után (fogyasztás közben azért nem volt olyan jó). Újra értelmezem most majd a La Piazzát is.
OFF: a gold classic nagyon ütős!
-
vendingo
veterán
válasz fragola.6035 #35701 üzenetére
Köszi. Erre nem is gondoltam. Az új tulaj majd fényezheti kedvére, ha nem tetszik neki. Fura ez az arany szín, képek egyáltalán nem adják vissza a sukárságát.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest