-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz Mano66 #61336 üzenetére
Már múltkor is írtad, hogy magas hőfokon jönnek a savak, de nem igazán tudom értelmezni. Vagyis egy magyarázatot tudok, de akkor ezt vitára is bocsátanám a nagyközönségnek: én csak akkor tapasztalok ilyet, ha egy adott hőfokon nagyon alulkivonatolt a kávé, így nem jönnek a savak sem, majd a hőfok emelésével jön a megfelel extrakció, és jönnek a savak. De ha tovább növelem, akkor nem a savasság erősödik, hanem a keserűség kerül előtérbe.
Sokszor tapasztaltam hasonlót, mint amit írsz, és rengeteget agyaltam rajta, mert ugye alacsony hőfokon savasabb a kávé, magas hőfokon keserűbb. Nem értettem, hogy egy alacsonyabb hőfokon miért tűnnek el a savak, és jön be egy fura kesernyés víz. A magyarázat pedig az lett magamnak, hogy ott már alulkivonatolt. Egyébként ha nagyon figyeled, az alulkivonatolt íz megkülönböztethető a keserűtől, egészen más ízt hagy a szájban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Wise (ex-TransferWise)
- Windows 11
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mobil flották
- eMAG/edigital vélemények - tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- Fél tucat Core Ultra CPU jöhet az asztali piacra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest