Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz Mano66 #61336 üzenetére

    Már múltkor is írtad, hogy magas hőfokon jönnek a savak, de nem igazán tudom értelmezni. Vagyis egy magyarázatot tudok, de akkor ezt vitára is bocsátanám a nagyközönségnek: én csak akkor tapasztalok ilyet, ha egy adott hőfokon nagyon alulkivonatolt a kávé, így nem jönnek a savak sem, majd a hőfok emelésével jön a megfelel extrakció, és jönnek a savak. De ha tovább növelem, akkor nem a savasság erősödik, hanem a keserűség kerül előtérbe.

    Sokszor tapasztaltam hasonlót, mint amit írsz, és rengeteget agyaltam rajta, mert ugye alacsony hőfokon savasabb a kávé, magas hőfokon keserűbb. Nem értettem, hogy egy alacsonyabb hőfokon miért tűnnek el a savak, és jön be egy fura kesernyés víz. A magyarázat pedig az lett magamnak, hogy ott már alulkivonatolt. Egyébként ha nagyon figyeled, az alulkivonatolt íz megkülönböztethető a keserűtől, egészen más ízt hagy a szájban.

Új hozzászólás Aktív témák