-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NavySeal
senior tag
válasz adriankoooo #28615 üzenetére
Nem, nálam szintén ez a helyzet...
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
Paqito
senior tag
válasz adriankoooo #28615 üzenetére
Nálam OK a balhé. Semmi reklám, csak a termékek
"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius
-
fragola.6035
aktív tag
válasz adriankoooo #28861 üzenetére
Vagy silány a kés, vagy rosszul raktad fel, de inkább előbbi.
https://caffe35.webnode.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
válasz adriankoooo #28861 üzenetére
Ha méretben és forgásirányban jó bele a Mazzer kés, akkor inkább azt tegyél bele, abból kapsz eredetit. A mostanában kapható kések a danettinél és az expolygonnál is még csomagolva sincsenek, annyira spórolnak, gondolhatod hogy milyen minőségű.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Wolfy999
tag
válasz adriankoooo #28861 üzenetére
Köszi a tippeket, leszereltem azt a vészkapcsolót, ami a doser felől takarja a késeket, így már könnyen ki tudom onnan seperni a kávét.
Ha esetleg valakit érdekel, az Ascasom így eladóvá vált.
-
BlacKSouL
addikt
válasz adriankoooo #28873 üzenetére
Vagy alacsony fordulaton, vagy hűtéssel köszörülnek/marnak. Akkor nem, vagy kevésbé "ég meg" a munkadarab.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #28873 üzenetére
Az is lehet, hogy nincsenek bejáratva a kések. Tudom, hogy más kategória, de a Hg One fórumokon rendszeresen panaszkodnak új tulajok, hogy szar, az Iberital (vagy akármi más ami előtte volt) sokkal jobb. Aztán átmegy 10-20kg kávé a gépen és maga lesz a tökély. Az is igaz, hogy az nálam 2-3 év
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz adriankoooo #28920 üzenetére
Érdemes az üveget a műanyag helyett, árban sincs nagy difi, a porcelánt még nem próbáltam.
Eszpresszó őrleménnyel, nem vagy nagyon nehezen fog átcsordogálni a víz. Az eszpresszóhoz azért is kell annyira finomra őrölnünk, mert kevés ideig van kontakban a kávé a vízzel, viszont v60-al lényegesen több ideig ergó durvábbra kell őrölni.
Sok sikert!
-
jolti
senior tag
válasz adriankoooo #28940 üzenetére
Szegénnyel most megtanítod mi az önszopatás...
:-) :-) -
Szyszko
tag
válasz adriankoooo #28940 üzenetére
Én fogpiszkálóval kavargatom össze tamperelés előtt.
Már hónapokkal ezelőtt olvastam erről a szitálásról itt, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy remélem nem jutok el arra a szintre hogy én alkalmazni akarjam
Ahogy jolti írta, brutál önszopatásnak érezném[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #28944 üzenetére
Mégis teljesen hülyének néznek tőle, még kávés körökben is (nem vitaindító ). Ha idegen van a háznál, már automatikusan ment fel a kifolyós kar a naked helyett. Olyan ez mint a kézi darálás. Adott összegből még mindíg az egyik legjobb megoldás ha a végeredmény minősége a fontos, mégsem terjedt el, mert macerás. A szitálás csak fél perc ugyan, de ha már azzal is számolsz, hogy előveszem, takarítom, tárolom, kell neki külön tölcsér stb. akkor azért érthető, hogy nem terjedt el. Belépő szintű gépparknál viszont lehet minőségben ugrani vele, főleg, ha az embernek van mit tanulnia a helyes tömörítés, kávé eloszlatás, stb terén. Előbb utóbb elhagyja az ember, de amíg a techikája fejlődik, segíthet.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Acus
tag
válasz adriankoooo #28920 üzenetére
Szia!
Sajnos espresso finomsaggal nem mukodik. Nem folyna at a viz olyan gyorsan a szemcsek kozott. Majdnem grafit ceruzahegy nagysagu szemcsemeret kell hozza. Teljesen jo a muanyag is. Nekem is az van. Kezi orlovel hasznalaom mert maceras lenne allandoan allitgatni a nagy orlot. -
Acus
tag
válasz adriankoooo #28939 üzenetére
Szerintem felesleges. Bar nekem van, de ha szepen megtanulod tejgozolo edenybol onteni a vizet az is jo. Harmadszorra mar tuti menni fog.
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #28951 üzenetére
annyira nekem sem, fater veszi rendszeresen, kérdezte, hogy kérek-e, mondtam, hogy 250 grammot megnézek ebből a malabarból. holnap reggel kiderül.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
jolti
senior tag
válasz adriankoooo #29005 üzenetére
Beállítom, hogy hány fokos legyen vele az őrlemény.
;-)
Az nem Pid.
Időkapcsoló relé.
Automatizáltám a darálót.[ Módosította: radi8tor ]
-
Surda-
őstag
válasz adriankoooo #29158 üzenetére
Szerintem mindannyian átéltünk már hasonlót
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
paljoc
tag
válasz adriankoooo #29158 üzenetére
"Olcsó, feltejező kávé"...ezt el tudom képzelni új terméknek!:-)))
-
jolti
senior tag
válasz adriankoooo #29158 üzenetére
Én is így voltam vele!
Paljoc kávéiból eszembe nem jutott caput csinálni...
Annyira finomak voltak magukban is, hogy nemhogy nem akartam elb.-..i tejjel, de alig vártam, hogy újra készíthessek egy pressot...
Én egyetlen egy, de hatalmas hibáját véltem felfedezni a kávénak!
Hogy qurva gyorsan fogy! -
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #29173 üzenetére
ezzel neked kell kezdeni valamit, felkapni a telót és intézkedni..
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
válasz adriankoooo #29210 üzenetére
Na, azért egy Compak K6-ot le ne cserélj erre! :-)
De tény és való, ez így már tökéletes. A gyári állapotában az 1-60-as skálán az eszpresszó tartomány 1-30, míg a filter/frenchpress 30-60. A 15-ös beállításon a GetUp gyönyörű szaggatósan folyik le. DE: van még egy durva beállítási lehetőség, amivel a gyári 60-as tartomány is tologatható durvább-finomabb irányba. Ha a felső darálókést kivesszük és kiakasztjuk a fület, akkor maga a kés is elfordítható majd a fül visszarakásával újra rögzíthető, semmilyen szerszám nem kell hozzá. Most egyet fokozatot odébb állítottam rajta a finomabb irányba, kíváncsi leszek a 15-ös álláshoz tartozó beállítás hova pozicionálódott át...?Parci: olyasmi, asszem a vario is ilyen visszaszámlálós. Mondjuk ahogy azt, úgy ezt is drágának tartom, új árat tekintve. Viszont ha ez így grammra pontosan őröl, akkor lehet hogy rákapok a használatára. :-) Forgalmazó azt kérte, idézem: "paljoc üssed, vágjad, darálj vele követ, gyötörd ahogy szoktad!" /lehet látta youtube-on hogy a mazzerbe követ tettem :-)))/
[ Szerkesztve ]
-
Szyszko
tag
válasz adriankoooo #29294 üzenetére
Köszi ezt kb meg is rendelem
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
S.A.M.U.E.L.
csendes tag
válasz adriankoooo #29326 üzenetére
Igen, kérdeztem az a gépet, de az sajnos más árkategória. Én 30 alatt keresek most. SGL Podstar-t találtam, asszem rámegyek.
-
S.A.M.U.E.L.
csendes tag
válasz adriankoooo #29343 üzenetére
Ja, én nem arra kérdeztem rá, hanem a nemrég bemutatott sárga csodára... Akkor még visszakérdezek.
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #29619 üzenetére
nagyon jól néz ki! az, hogy mennyire száraz ugye mindegy is lehet, hiszen azon is múlik, hogy hol enged el a háromjáratú. a dc tök száraz pogit ad, a silvano mindig tocsogott. de csatornásodás a kép alapján egyáltalán nincs, így néz ki egy jó pogi
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz adriankoooo #29632 üzenetére
Az nem vészes szerintem, ha zavar akkor engedd ki gőzölés után is a kondenzvizet a csőből, és akkor nem lesz egy csepp se.
Szerintem a pogi akkor jó, ha a kávé jó! -
mrrr74
aktív tag
válasz adriankoooo #29881 üzenetére
Ez is teljesen jogos, már annyiszor meg akartam rendelni E-bayről valamit, de mindig elfelejtem megkérdezni, hogy mi az ajánlott. Tudsz/tudtok linkelni egyet?
[ Szerkesztve ]
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
mrrr74
aktív tag
válasz adriankoooo #29891 üzenetére
Azóta megvan, köszi. Kar ráfér?
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
Surda-
őstag
-
paljoc
tag
válasz adriankoooo #30112 üzenetére
Ugyanmar! Ugyis csak lehunyt szemmel lehet szurcsolni azt az isteni nedut!:-)))
-
Ed_007
aktív tag
válasz adriankoooo #30112 üzenetére
Az a probléma, hogy Te nem látod kávézás közben a feliratot, vagy az, hogy a Veled szemben ülő ingyen olvashatja?
Vagy fordítva: a Veled szemben ülő NEM olvashatja? (Tulajdonképpen hol van a felirat a csészén jobbkezes fogásnál? ) -
debsa
csendes tag
-
zoknee
csendes tag
válasz adriankoooo #30256 üzenetére
Én kábelösszefogó spirál néven vettem. De ha bemész egy villamossági boltba és elmagyarázod, szerintem tudni fogják.
[link] -
vendingo
veterán
válasz adriankoooo #30409 üzenetére
Vegyél pörkölőt, és akkor nem kell 2 hetes kávét innod
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bbuffy
senior tag
válasz adriankoooo #30409 üzenetére
Nem. Állits a darálón mindig ilynkor.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #30409 üzenetére
Gépe is határozza. Amint itt többen is írták, a lassan felépülő nyomás miatt a rezgő pumpás gépeknél ez alapból adott (lehet erre rátenni plusz előáztatási idővel, nem tudom van-e értelme, én nem használtam. Remélhetőleg Parci most kisérletezni kezd, kicsit több a tapsztalata kóstolásban mint nekem, és most, hogy a Korzó tesztcsapatának a tagja lett még több kávét lesz kénytelen tesztelni - Gratula hozzá). Roto szivattyús gépeken sokak szerint kötelező. Karoson meg, mivel itt a nyomás felépülése azonnali (is lehet) eddigi tapasztalataim szerint szintén kötelező, és bár voltak kétségeim az elején (a bojlerből jövő forró víz megégeti-e a pogácsát) ezek szerencsére nem igazolódtak. Elképzelhető egyébként, hogy a karos gépeknél az előáztatás azért is fokozottan jótékony hatású, mert időt ad a víz lehűlésének, egy sokkal stabilabb hőmérsékletű vízzel készül a kávé mint előáztatás nélkül. De ez már egy másik történet, a fórumozók nagy részét nem érdekli, akit pedig érint, mert van karosa az nem a legzöldfülűbb újonctól fog tanulni
A te esetedben vsz elég a darálón állítani, kicsit lassítani a lefolyást. Ha túl gyorsan jön le spriccelni fog mindenképp.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz adriankoooo #30409 üzenetére
Szerintem/tapasztalatom szerint az előáztatás nem csacskaság. Nemcsak optikai tuningot jelent a naked húzásnál, hanem a csatornásodás esélyének csökkenésével (szerintem egyértelműen csökkenti) a kivonatolás hatékonyságát is javítania kell. Ezt érdekes lenne mérésekkel is alátámasztani. Persze van amikor a józan paraszti logika is megdől. Meglepne ugyanakkor, ha ez az eset is ilyen lenne.
Azaz, igen segít, de nemcsak a második hét végén, hanem generálisan. Az őrlőállítás az egy másik téma. Ahogy "korosodik" a kávé úgy válhat szükségessé - minden egyéb változatlan alapon - az őrlő finomabbra állítására.
[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
válasz adriankoooo #30416 üzenetére
Nekem egy 250g zacsi végére a hőmérsékleten is állítani kell.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #30416 üzenetére
Gyors lefolyás = szar íz. Nincs ebben semmi meglepő. Holnap reggel vedd finomabbra a darálót egy picit (tényleg ne sokat), és jelezd, hogy milyen lett az eredmény.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
ronin s8
senior tag
válasz adriankoooo #30531 üzenetére
Compak K6 nekem is van, de az őrjöng a Macap-hoz képest...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
prandris
tag
válasz adriankoooo #30531 üzenetére
Imádom amikor visít az ascaso. Jól kihúzatom a darálás végén a szomszédok biztos tudják mikor készül a kávé.
-
ronin s8
senior tag
válasz adriankoooo #30561 üzenetére
A kommentek érdekesek, maga a videó szimplán csak jó. Ennyi suttyómagyar díszparasztot én még az életben nem láttam összegyűlni, mint a videó alatt. Nem kell ezeknek jó kávé, csak üssön! Szerintem ez egy reális körkép arról, miért nem lesz itt rendszerváltás sosem. Mert ezeknek nem kell.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
minas
aktív tag
válasz adriankoooo #30561 üzenetére
Nekem tetszik a videó, az kár, hogy nem mindegyik módszer szerepel benne, ami eredetileg prezentálva volt. Én kifejezetten filterkávé barát vagyok, kevésbé van benne számomra olyan infó, amit ne tudtam volna, de mégis szívesen néztem a filmet.
A kommenteket még nem olvastam el .
Tudomásul kell venni, hogy nálunk jellemzően a hiperek téglái, kicsit jobb esetben szemeskávéi "dívnak". Ez az igény a többségnél, ez A "kávézás". A módszerek is hasonlóan korlátoltak. Aki nem kóstolt/próbált mást és nem is nyitott rá, azoknál kár másról beszélni, vagy kár videót mutogatni. Őket meg kell hagyni abban a boldog tudatlanságban, hogy az a jó, amit iszik, amihez szokott.Jellemzően egyébként azoknak a legnagyobb a szája kritikában, akik igénytelenek és/vagy ruppótlanok, hogy egy jóféle kávézóban legalább kipróbáljanak mást is az általuk megszokott és jónak hitt kávénál/módszernél.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz adriankoooo #30598 üzenetére
En spec pont ezert nem hasznalok nyitott szűrőt!:-) /egyszeruen nem tudok elvonatkoztatni a latvanytol, ill. amire asszocialok a szamhoz emelendo cseszerol :-)))/
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #30601 üzenetére
nálunk inkább egy hét egy zacsi, de így is érződik már a harmadik napon is, hogy gyengül a cucc
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Surda-
őstag
válasz adriankoooo #30612 üzenetére
Ez a képen látható hogy megy bele abba a konnektorba,amit linkeltél?
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz adriankoooo #30616 üzenetére
Fú,én elveszítettem a fonalat,meg nem is értek hozzá
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #30616 üzenetére
Melyik wifis csatlakozó van neked?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
itaprak
csendes tag
válasz adriankoooo #30586 üzenetére
A hosszú hétvégén megcsináltam én is, hogy menjen a GC-n az előáztatás ki/be kapcsolása (meg a fűtési profil választás).
Már tesztelem egy pára napja, kíváncsi vagyok neked mik lesznek a tapasztalataid!
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #30623 üzenetére
na de miért kéne elpazarolni? gondolom, ha "kész" van, simán átmásolható a programkód és bárki megcsinálhatja otthon, aki mondjuk egy pid-elést is meg tudna csinálni, nem?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zoomon
tag
válasz adriankoooo #30616 üzenetére
Igen le lennél, nálunk ilyen a kialakítása a dugaljaknak, nálatok meg van 3. kiálló láb. Mivel határmenti városban lakom és sokat hifiztem régebben volt pár olyan elosztós hosszabbítóm, amit szlovák hálózatba lehetett csatlakoztatni de az elosztó rész magyar szabványú volt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- iPhone topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímemet)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Bemutatta első fejhallgatóját a Sonos
- Steamre tart a Kingdom Hearts sorozat
- Xbox tulajok OFF topicja
- Wise (ex-TransferWise)
- Notebook hibák
- A PC-ből az asztalunkra is kilép a Noctua
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs