-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vicces
addikt
f4 nanot néztem ki. de perpill nincs itthon friss kávé. 2 hete kotyogósat iszok megint, valami régi kvból, holnapután 2 hét kanadában. azon agyalok, hogy mire megint itthon leszek és veszek valami kommersz blendet, úgy fog izleni, hogy semmi szükségem nem lesz jobb gépparkra.
:)
-
soldier2
őstag
Még nem teszteltem, de elvileg az Holnap jön friss kávé, és indul a bétateszt. 2 hét után az "alfateszter" gumidugós 50 ml-es üvegben jónak tűnik még. De a főpróba úgy is valamilyen nagyon világos pöri lesz.
Tartiatti: a Luxot fél év után szedtem szét, aban nem láttam nagyon beragadt őrleményt. A Hg-t meg párszor tisztítottam volna az elején, de ott végképp nincs ami beragadjon, így leszoktam róla.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
BlacKSouL
addikt
Namost az ugy van,hogy ez meloban tortent. Ott sajnos meg nem sikerult a tarsasaggal elhitetni, hogy nem a legolcsobb kave a legjobb, es hogy hiaba tud lefozni az automata egy masfel decis adagot, az nem ertekelheto kavekent. Van egy profi automata kavegep amibol csak a vendegeknek fozunk, meg egy kisirodai amibol mindenkinek. De utobbit boltiakkal etetjuk, mert a jobbak ara a ceges koltsegvetes lelektani hataran tul van. Plusz a profi gephez vasarolt kategoriakkal jobb kave a tobbsegnek nem izlik. Szerintuk gyenge, savanyu, es enm hasonlit a regi megszokott kotyogos egett izhez...
Ugyhogy marad a bolti, amibol itt az elerheto legjobb a tchibo milano.
Most valaki nem azt vette, hat a bellarom nem is valami jo.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
jolti
senior tag
Jaja! Szerintem is qurvafinom capunak!
Presszónak is nagyon jó, csak már egy kicsit sötét. Nekem legalább is.
A mester nem hiszi el nekem, hogy a régi Lady világosabb volt. Meg a Spicy is.
Aszongya', hogy tudathasadásos állapotban vagyok és ennyit változott az ízlésem a világosabb felé. Túl sok világosat ittam mostanában. És nem kőbányait...
Valaki mondja meg neki az igazságot. Vagy nekem.
Minden esetre bitang jó csokis cuccos! -
jolti
senior tag
Szerintem nem ördögtől való cukor. Régen el nem tudtam volna képzelni nélküle, ma már más a helyzet.
Van amibe teszek. És van amibe nem. Ha teszek akkor általában max. 2 g-ot.
De azt inkább a sötétebb pörkölésűekbe.
Bár van világos is aminek jól áll'.
Bár ma trendi' az ohne cukker... 😁 És legyen lelkiismeret furdalásod nyugodtan... 😁[ Szerkesztve ]
-
Pé
senior tag
Én pl most szeretnék darálót cserélni, de ezt a típust nem ismerem annyira. Most egy Graef800 van, de úgy gondolom, hogy a továbblépéshez azt kellene lecserélni. ( illetve égeti a péz a zsbemet )
Kérdezném is, nincs valamelyik kávéeszköz neppernek valamilyen megbízható, viszonlyag állandó szemcseméretet produkáló ( a legfinomabb tartományban is ) eladó gépe ? -
Pé
senior tag
Most, hogy a gaggia meg lett pimpelve egy picit ( kipucolva rendesen + jobban áteresztő felső szűrő + pid , etc. sokkal finomabbra kell darálnom mint eddig. És a Graef nem hozza konzekvensen ugyanazt a szemcseméretet, ráadásul a kis szemcséjü örlemény nagyon nehezen akar ledarálódni, ha meg olajosabb a kávébab, kijönni alig akar. Szerintem 20-25% tuti bennemarad, amit aztán ki szoktam ütögetni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
tök mindegy, hogy kinél hány gramm, még azonos szűrő mellett is, hiszen a vízterítő blokk meg nem azonos magasságú. legyen úgy tele a tömörített kosár, hogy ha ráhúzod a fejre, még épp nem ér hozzá a kofi a felsőszűrőhöz, van valamennyi hely, csapolás után viszont látod a felsőszűrő mintázatát a pogin.
az italt miért méritek? ez megint olyasmi, amit én kávéról-kávéra lövök be, van, ami gyorsan, de röviden jó, van, ami gyorsan és hosszan stb. inkább azt mondanám, hogy ha a gazdagon extrahált csapolás valamiért nem jó (keserű, savanyú), akkor érdemes megpróbálni alulkivonatolni (gyorsabb lefolyás, rövidebb csapolás). sosem rögzíteném, hogy x grammból mindig y végeredmény legyen.
az őrlemény kevergetése sem fontos szerintem elsőre, ha jó a daráló és homogén az őrlemény, akkor persze szintbe kell hozni, de ennyi elég. aztán később, ha már rutinos az ember, ízlés/igény szerint lehet kevergetéssel tuningolni.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
-
jolti
senior tag
Na én ezért értek egyet Parcival!
Szeretem a változatosságot.
Akkora különbség azért nincs így, hogy megérné küszködni a mérlegeléssel. Legalább is nekem.
Persze azért kávéváltáskor, vagy daráló beállításkor én is mérlegelek, míg meg nincs a tökéletes lefolyás, de aztán már nem. Néha ráellenőrzéskor.
Mondjuk náluk legalább 2 kg/hó a fogyás és általában egyszerre 0,5, vagy 1 kg-os csomagokat veszek, tehát így könnyebb, hogy egy hétig ugyan az kávé van terítéken. Meg egy pici randomitás belefér.
Neked sem mindig a gyertyás-rózsaszirmos fürdős szeremre van igényed, hanem néha ugyan olyan jó egy reggeli gyorspipresszó' !
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest