Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    Karoo2-ről olvastam tegnap, hogy nem méri jól az elevation gain-t.

    Szó mi szó, a tegnapi bringázásomon a Karoo2 Ascentnek 318m-t mért, a Samsung okosórám viszont 165m-t, nem tudom, hogy ez ugyanazt jelenti-e, de gyanítom igen.

    Van egy pár thread róla a Hammerhead oldalán, ott bizonyos országokról írnak, meg bizonyos SIM kártyákról, de volt egy magyar nevű kommentelő srác is, szóval fogalmam sincs, hogy ez mitől függ. Ami lejött, hogy SIM kártya nélkül pontosan mér, de utólag korrekciózható a dolog pl. Stravaban. Arról is írtak, hogy ha nem teljesen vízszintesen van felfogatva az eszköz, akkor is mérhet pontatlanul. Nekem nem vízszintes, hanem kicsit felém van döntve, lehet, hogy emiatt mért pontatlanabbul. SIM kártya nincs benne, viszont fent volt Wifivel a megosztott mobilneten, ez is okozhatta. Mivel nem szinkronizálok Stravára, így nem tudom, hogy igazából mennyi volt az elevation gain, a tervezőben az útra 240m-t mond.

    Csak azért írtam le, hogy ha valakinek ez "élő" adatként fontos, ellenőrizze le. Utólag nyilván korrigálható, de az elég idegesítő lehet, ha az ember erre gyúrva teker, és nézi a kijelzőn az élő adatot, az meg fals.

    A Hammerhead supportja már kőkeményen dolgozik a javításon vagy egy éve, szóval ez valószínűleg ilyen :) Nálam nem dealbreaker, mert a magasságadatok helyesek, a mászás-előrejelzése pedig térképről megy, csak a közben akkumulált adatok helytelenek.

Új hozzászólás Aktív témák