Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    Sziasztok.

    Ubuntu 20.04-et használok a jó öreg Unity felülettel. (tudom-tudom, de a gnome3 nem jött be)
    Viszont az 1-2 megszokott nyügje mellett, most megjelent egy újabb. Konkrétan az Opera browser összeakad a "program listázóval". Sajnos nem tudom mi a pontos neve a launcher-nek, ami kilistázza a telepített programokat. Amikor fut a browser használhatatlanul akadozik a launcher. Eddig nem volt ilyen gond, valami újabb verzió lehet a probléma oka.
    Egyértelműen csak Opera probléma (nem a chromium maga), mert Chrome esetében nincs ilyen gond. Mivel a browsert nem cserélném le, illetve nem is várhatom el, hogy a Unity miatt bármit javítsanak rajta, úgy döntöttem keresek valami újabb DE megoldást.

    Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
    Tehát az alap egy Ubuntu 20.04 LTS, jövőre várhatóan 22.04 LTS. (merthogy kizárólag lts-t használnék). Erre szeretnék egy olyan felületet, ami megfelel az alábbi pár egyszerű paraméternek:
    - felül egy TOP BAR megoldás, mint Gnome, Unity vagy akár macOS esetében (megszoktam így már nagyon, nem váltanék alsó taskbar-os megoldásra)
    - oldalt egy indító+taskbar megoldás (ahogyan Unity vagy Gnome3 esetében)
    - a programok listázásához egy ikonra kattintva megjelenne a választó
    - nem tudom mi a neve a Unity-ban használatos "file browser"-nek, de azt használnám tovább
    - window gombok bal oldalra áthelyezhetőek (bár gondolom ez nem probléma, gnome3 is megoldja)

    Van a Unity-ban egy számomra nagyon tetszetős megoldás, ami a Gnome3-ban nincsen és jó volna továbbra is használni. Amikor megnyitok teljes ablakos módban egy programot, mondjuk a DoubleCommander-t, akkor program window felső része, amin az ablakot bezáró kis "x" ikon is van, nem a képernyőn lévő top-bar alatt jelenik meg, hanem a top-bar-ba integrálódik bele és így nem foglal egy felesleges sávot a képernyő magasságából.
    [kép]

    Tudnátok valami megoldást ajánlani a kívánt paraméterek ismeretében?
    Akár külön-külön komponensek segítségével.
    Emlékszem, hogy van valami macOS-szerű indító bar (a nevére nem emlékszem), gondolom azt például át lehetne tenni baloldalra.

    Update:
    Azt elfelejtettem írni, hogy nem szükséges valami "könnyű" megoldásnak lennie, persze azért erőforrás pazarló se legyen feleslegesen. Egy Ryzen 9/5900x CPU-n futna 32GB RAM, GTX 1660Ti társaságában. Illetve később egy laptopon, i7 9750H, 16GB, RTX2060 hardveren.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák