Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz CPT.Pirk #83419 üzenetére

    ubi, megint pihire fognak küldeni.

    Mindig ott van a levegőben sajna.... :O

    Empátia please.

    OK, de az segítene? Mert szerintem egyidőben két kolléga is megjelent azzal, hogy Linuxot használna, de bizonyos MS programokhoz ragaszkodik. No most itt az a gond, hogy ti emocionálisan álltok hozzá és próbáltok segíteni, szerintem mind tudjuk, miért nem fog ez így működni! Egy tök nullás kezdőnek fel kell rakni egy nagyon kezdőbarát Mint-et és ami abban van, azzal használni, ez tökéletesen működik, nem egy laikusnak tettem már fel. Ha valaki nulla ismerettel MS programokat akar integrálni a Linuxba, mindenféle csomagkezelési ismeretek nélkül, annak nincs értelme. Ezért is linkeltem mindkét kollégának a csomagkezelés alapjaival kapcsolatos leírásokat, ha ők ezt félreseprik, akkor onnantól kezdve marad az, hogy mivel emocionálisan ragaszkodik MS appokhoz, nyilván ügyesen használni kell tovább a Windowst vagy van a racionális megoldás, haszunálni kell a kezdőbarát Linuxot, kicsit ismerkedni az alapokkal és nem minden egyes tapasztalás után leírni, hogy ej ez nem jól működik, mert Windowson klasszul megy! Egyszóval egy ilyen szaktopikban az emocionális help inkább akadályoz, szemben a racionális segítséggel.

    Nyilván ha erre valaki cukormáz nélkül rávilágít, az sértő lehet, mert ott van az emberben alapból is a frusztráltság, hogy talán nem is ez az új rendszer a rossz, hanem ő béna? Pedig nem, csak el kéne fogadni a segítséget, de pontosan! :)

    Kénytelen vagyok idézni most, mert ennél nyilvánvalóbban ezt nem lehet megfogalmazni:

    Valójában a probléma az, sokan meg sem értik, hogy a Linux nem ingyenes Windows - ebből fakadóan a baj a képességekkel van, nem az igényekkel. Ők aztán jönnek azokkal az igényekkel, amelyekkel Windows-t akarnának csinálni a Linuxból, miközben nem értik, hogy ez egy teljesen más filozófia, egy teljesen más megközelítése az elvégzendő feladatoknak.

    sh4d0w szakitól loptam :R

    Azzal az offtopikos kérdéssel, hogy Ki miért használ ezt vagy azt, nem lehet itt mit kezdeni, nincs értelme, linkeltem is Tordaitibi jókomám zseniális blogjait, ha valakinek ki kell beszélnie magából a frustráltságát a Linux-szal kapcsolatban. Itt ez rohadtul senkit nem érdekel. szerintem

    Amúgy tényleg nem akartam senkit megbántani, de ha ennek ellenére megbántódott, e helyütt elnézést kérek! :B Néha az visz előre, ha nyíltan beszélünk! Ez van.

    [ Szerkesztve ]

    új Samsung 980 1TB SSD 22,5eft, gyártói garancia, amazon.de vásárlás

Új hozzászólás Aktív témák