Aktív témák

  • dabgergo

    őstag

    Na először is egy kis helyreigazítás: hülyeséget írtam részben mert az a bizonytalanság amit észleltem azért volt (legalábbis erre a következtetésre jutottam) mert éppen a közelpont vonalában volt az a tárgy amit fényképezgettem és ahogy kicsit mozogtam előre hátra néha már túl közel mozogtam így zavartam meg a fókuszt.
    Itthon már sikerült normális portrékat is kőnöm, hát nagyon nagyon jó. Nekem ablszolut bejön ez a fókusztáv, nagyon örülök h nem az 50mm-et vettem, az az érzésem h az nem sok mindenre lettt volna jó, bár ez nyilván nem igaz, főleg ha nézem h mások flickrön miket alkottak azzal is, de ez a 85mm vhogy kézreállóbb táv nekem.
    Brutális a DOF, nem tok mást mondani:)
    Még annyi h 1/30 alatt azért bemozdulnak a képek, ez nyilván logikus, de ez is csak szokás kérdése, mert én nagypn hozzá vagyok szokva ahhoz h manuálban lövök ha rossz a fényviszony vakuval rásegítve de jó hosszú időt választva h szépen ki legyen exponálva a háttér is, és így nem mozdulnak be a képek (most főként portrékról beszélek.) Itt meg azért jó 1/80 fölötti értéket választani h biztosan ne mozduljon be.

    Ja igen: én 85-ért vettem úgy h magyar garanciás, 5 hónap telt le a gariból és gyakorlatilag egyszer se volt használva! Tehát se karc se semmi féle por, se kopás, még a nejlon zacsik is megvoltak:D Tényleg nem tudnám megkülönböztetni egy vadi újtól:) Egyébként a már lejárt garisok is ilyen áron mennek. (A leharcoltabb darabok 80-75 között valahol.)

Aktív témák