Aktív témák

  • belulo

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni. Régóta fotózok saját kedvtelésemre, előbb filmes vagy digitális gépekkel. Valamikor Beirette vsn volt az első masinám, majd egy Chinon CE4-et vettem használtan (a hozzá kapott obira nem emlékszem), majd innen egy új Sigma SA5-re váltottam (28-105mm F3,8-5,6 UC-III). Aztán besöpört a digitális világ: Fuji Finepix S5000. Ezt használom azóta is, illetve mellette egy Olympus mju 730-at.

    Régóta szemezgetek a DSLR-rel, de talán most jött el az ideje, hogy a tettek mezejére lépjek. Nem mondhatom, hogy a pénz nem számít. Az eddigi gépeim is mind kompromisszumos megoldások voltak, mégis éveken át nagy örömöt szereztek nekem. Ugyan még éppen meg tudnám venni a Nikon d90-et alapobival, de aztán nincs tovább. Ebben az árkategóriában használt gépet nem szívesen veszek, túl nagy rizikónak érzem. Inkább vennék egy kisebb testvért és hozzá külső vakut vagy objektívet. A belépő szintű kategóriában a d60-at és a 80-at néztem. Ez utóbbit újonnan már nem látom.

    Ha útba tudnátok igazítani, akár rtfm jelleggel is, azt megköszönöm. Az egyes gépek adatlapjai sok mindent elárulnak, de nem mindig érzem igazán lényegesnek a különbségeket (pl. megapixel-háború). Az egyes objektívek kódjai pedig egyelőre nem sokat mondanak. Hamarosan szeretnék fogdozós üzletbe is bemenni, hogy nekem mi a szimpatikus, de olyan sok gép van, szeretnék célirányos lenni.

    Előre is köszönöm.

    A képért meg bocs, egyik sem hasonlított rám ;-)

    [ Szerkesztve ]

    --belulo

Aktív témák