Aktív témák

  • #31757056

    törölt tag

    válasz kavarc #21989 üzenetére

    Valojaban az elfogulatlan igazsag az, hogy a 18-105 mindig is rosszabb volt kepminosegben, kulonosen 18mm-en veheto legjobban eszre a kepszeleket vizsgalva sokkal erosebb lagyulast lathatsz. Kepkozepen minden ok. Ezenkivul a brutalis parnatorzitas a hosszabb gyujtotavokon ugy megkorbiti az egyenes vonalakat, hogy a szemem is kiutik, nem beszelve az ehhez tartozo vignettalasrol. Az elso lepes amikor nekiallok egy vele keszult kep feldolgozasanak minden esetben a lencsekorrekcio, ennek hianyaban a legtobb foto hasznalhatatlan lenne (persze az en igenyem szerint).
    Nyilvanvaloan a 18-105 elonye nem ez, hanem az atfogasa miatt olyan kepeket is meg tudsz vele csinalni, amikre a 18-55-tel a rovidsege miatt eselyed sem lenne. En kulonosen utazaskor tapasztalom az elonyeit. Illetve a masik nagyon jo dolog a VR. Persze a VR-el is ovatosan kell banni, amikor nem indokolt a hasznalata, akkor kapcsold ki, mert ha peched van a VR lagyit a kepeden, en jonehany tajkepemet dobhattam ki emiatt a kukaba.
    Felesleges probalkoznod azzal, hogy nyugtatod a lelkedet, es elhiteted magaddal, hogy a 18-105 kepminosegben is jobb, csak mert Andorra es Kleroo "szerint" igy van. Ehelyett inkabb torodj bele, hogy ez van, hasznald okosan a VR-t, es inkabb a lencse nyilvanvalo elonyeit hasznald ki. En amiota megvettem a 18-105-ot azota kicsivel tobb mint 2600 fotot keszitettem vele, a 18-55-tel pedig egyet sem. Azert ez sokat elarul :)

Aktív témák