Új hozzászólás Aktív témák

  • Kam1kaze

    tag

    válasz #64791808 #10143 üzenetére

    Köszönöm a bő leírást. :)

    Gondolom a dinamikus lemezzé konvertálást adatok másolás előtt is meg lehet csinálni, mindegy a sorrend, meg talán biztonságosabb is, mint adattal teli merevlemezt. És akár a AOMEI Partition Assistant programmal is lehet, úgy is minden esetben telepítem. Ezt nem tudtam, hogy a RAID feltétele a dinamikus lemez.

    Ha jól értem, akkor engem ez a lassulás nem fog érinteni, mert az 1TB-os részen lenne minden, amit megnyitok, szerkesztek és arra töltök le, stb. A maradék hely csak akkor lenne használva, amikor rámásolom a filmet, majd amikor pendrive-ra és onnan TV-be lejátszás. Ez meg minimális idő. Meg a játék lenne a maradékon, ami nem fér az SSD-re, de játék közben úgy se csinálok semmi mást (mondjuk már 9 éve nem játszottam, de tervbe van).

    Azért gondoltam hardveresen, mert tudtommal jobbak szoktak lenni a szoftveres megoldásoknál. Ebben az esetben meg az is eszembe jutott, ha a rendszert újra kell telepítenem, akkor újra kell állítanom a RAID-et, amivel nem lenne gond, ha nem tartanék attól, hogy valamit elcseszek és lőttek az adatoknak. Míg a hardveres a biosba tárolódik gondolom, így Windows újratelepítésnél is megmarad minden az eredetibe.

    Nem találom most, hogy hol olvastam, de mintha azt írta volna valaki egy oldalon, hogy a RAID használata rövidíti a merevlemez élettartalmát. Ennek van valamilyen valóságalapja? Én nem látom okát, hogy ez így legyen.

    Még mérlegelek, kell-e ilyen szintű biztonság, meg anyagilag is valamivel több lenne az egész.
    Már csak a házat kéne kinéznem, ha meg van a HDD, ettől is függ, mennyi hely kell majd bele.

Új hozzászólás Aktív témák