Új hozzászólás Aktív témák

  • kevinium

    aktív tag

    válasz adika4444 #40252 üzenetére

    Ez a 64k mtu mi akar lenni? Csak konyhanyelven:B:R

    Ez a határa az ipv4 protokollal a csomagméretnek. Ha sok adatot küldesz két pont között (A sok azt jelenti nagyobb, mint az mtu) akkor azt csomagokra töri az op-rendszer és úgy továbbítja.

    Ha van egy gigabites kapcsolatod, és azt kihasználod (ergó letöltesz egy videót), akkor ez most kb alsó hangon 85.000 csomag feldolgozását igényli másodpercenként... (1500 bájtos mtu-val, de igazából a memóriában a késleltetéstől függően ennél is több csomagnak kell lennie - on the fly - vagyis útközben. Arról nem is beszélve, hogy egyes esetekben az mtu ennél is kisebb lehet...)

    Míg 65536 bájtos mtu-val 2000 csomag is elég. Ez jelentősen csökkenthetné a szükséges processzoridőt... (CRC check + címzés + routing)

    Arról nem is beszélve, hogy a tcp protokol is hatékonyabb lehetne, ha van egy hiba/zavarás a vezetéken/jelben... Mert akkor mondjuk nem 3000 csomag újraküldését kellene menedzselnie, hanem csak hozzávetőlegesen 71 csomagot... (ez csak példa, az arányokat szemlélteti...)

    Dióhéjban ennyi, de lehetnek hátulütői is (megnövekedett késleltetés), de késleltetés-érzékeny programokhoz lehetne használni kisebb csomagméretet, és a többi...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák