Új hozzászólás Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    Úgy néz ki kezd megkotlani az ONT-nk. Ez egy ZTE ZXA10 F625G típus, és amikor kihozták, a szerelő elmondta, hogy ez egy használt darab, de ettől függetlenül 4 éve használjuk minden probléma nélkül - áramszünetek esetén kívül még újraindítva sem volt.
    Most azonban a héten már másodszor poccad meg. Helyszín: Érd-Parkváros, FTTH bekötés, 1000/200 (500/100 garantált), fix IP, bridge módban dolgozó ONT.

    A hibajelenségek:
    - töredékére visszaeső sávszélesség
    - 80-as port látszólagos működése (néhány oldal betölt, néhány oldal nem, ami betölt, az is sokszor hiányos), pl. TeamVieweren látszanak a gépek kívülről, de nem lehet hozzájuk kapcsolódni
    - egyéb portok használhatatlanok (FTP, SFTP, SCP, TLS, stb.)
    - pingelni szinte minden lehet, kivéve a digit
    - traceroute nagyjából megy, de az ONT-nél látványosan lelassul
    - névfeloldás működik rendben (mindkét DNS Google)
    - netkapcsolat a router és a (tesztre) közvetlenül ONT-re kötött gép szerint is van, IP-t kapnak

    Az itthoni hálózat nem túl bonyolult, az ONT bridge módban van, azon lóg egy ASUS RT-AX88U, azon kábelen egy NAS, egy PC, egy PowerLine hub és egy PoE switch, minden más ezekhez, illetve a 4 db WLAN-hoz csatlakozik (médialejátszók, tv-k, hifi-k, nyomtatók, notik, telefonok, notik, stb.). A belső hálón egyébként minden rendben levőnek látszik, mivel a backup WAN-ra (T-Mobile Hipernet) csatlakozva nincs probléma.

    A routert újraindítottuk természetesen, de nem oldotta meg a gondot. Digi ügyfélszolgálatot hívtuk, szerintük az ONT-ig minden rendben van. Az ONT-t újraindítva a probléma megszűnik. Ez volt szerdán, azóta nem volt gond, de ma reggel újra előjöttek a fentiek. Az újraindítás megoldotta.

    A kérdésem: kért már vki ONT cserét? Nagy gondot okoz ez a Diginek, vagy relatíve egyszerűen el lehet intézni? Ügyfélszolgálaton mennyire nehéz ezt végignyomni? Mert biztos az elején kezdik majd - teljesen jogosan - a hibafelderítést, hogy ha van saját routerem, akkor indítsam újra, meg ilyenek.

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Új hozzászólás Aktív témák