Új hozzászólás Aktív témák

  • pető bá'

    őstag

    válasz iatti #12041 üzenetére

    Néha én is megcsömörlök a sok gyümölcsös kávétól, és visszatérek valami jó brazilra vagy akár robis blend-re néhány napra/hétre, azokat is tudom élvezni, a fagyasztóban mindig van tartalékba :)
    Nagyjából emlékszem én is az első szpesöltimre, igazából meglepett, lesokkolt, annyira más volt, hogy nem tudtam hova tenni. Nyilván nem tudott ízleni, de elkezdett érdekelni :)

    nem véletlen próbálunk itt is mindenkit a sötétebb vonal felé terelni, főleg ha a teljes szett új és gyakorlat sincs, a robis tétel még a sok crema-val a csatornásodást is elfedi :D de szerintem csak türelmetlenek sokan az elején, kell pár shot mire nagyjából sejti az ember, hogy mit csinál :)

    szerintem az okoz nehezítést, hogy a csomó hipszter hardcore kávés tartalom (instagram, yt, tiktok) alapján úgy tűnik, mintha puckscreen, filter papír, sworks basket meg rugós tamper, wdt nélkül nem is lenne érdemes elkezdeni. Ezt érdemes szerintem magyarázni, hogy egy jó csokis kávéhoz nem kell mágia, kis gyakorlás és türelem kell, nem egyből az eszközöket vagy azok hiányát okolni.
    szóval ebben egyetértünk, csak szerintem nehéz belőni, hogy egy "kezdő" a topikban mit szeretne kapni a csészébe - egy gyümölcsös szpesölitit vagy egy testes, cremas, csokis shot-ot. :)

    ma már nincsenek éles stílushatárok, tetoválás, szakáll, hajviselet nem határoz meg szerintem ilyen körvonalazható jegyeket - az emberek viselik ami tetszik nekik, és elvárják, hogy elvonatkoztass :)

Új hozzászólás Aktív témák