Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz Ati.Inc #31035 üzenetére

    Kicsit másként látom a dolgot, mint Parci v Soldier a kiskarossal, mint első géppel, bár én nem látom az esélyét annak ma, hogy valaha pumpás gépre térjek vissza.

    Az első gépem egy Gaggia Baby volt kb 5 éven keresztül, ami valami csoda folytán pid nélkül is fasza kávékkal örvendeztetett meg (persze nem az első perctől). Aztán elkezdtem gyűjteni az LSM Practical zombikat. 6-ig jutottam. Egyet összeraktam a baráti CNC műhelybe, egyet az üzemben nyúztam, egy otthon kellett kávét készítsen. Egynél kicsit elkapott a gépszíj. Simply Red-et NSZK-ba vitték ki. A Baby-n két évig gyűlt a por, aztán szomorú szívvel eladtam. Közben rájöttem néhány törvényszerűségre, pl hogy mi is az az eszpresszó :-).

    2 éve jönnie kellett egy kézi őrlőnek. Szerencsétlen módon a gyártó az őrlőt egy Creminá-val reklámozta. Síkos lejtő ez, na. Találtam egyet másnap a neten 75e-ért. Előző nap kelt el :-(. Az eladó nem akarta elárulni kihez fog kerülni (még várta az utalást). Felhívtam SiD-et. Röhögött. Ő volt a vevő. Mondta, csak ki akarja próbálni, aztán az enyém. Vesz bele tömítés-szet-et. 3 hét múlva még nem jutott odáig, azt mondta vihetem.

    Egy hónap után kapcsoltam be először. Addig csak olvasgattam róla. Így nagyon gyorsan megbarátkoztunk. Aztán még követte öt karos, most épp Faemina-ra vadászok.

    Nagyon hasznosnak ítélem meg azt az 5-6 évet, amíg mással készítettem az eszpresszókat. Mehet ez másként is persze, de biztos vagyok, hogy rögösebb út, számos buktatóval.

    Ebben megerősített, hogy két cimborának is kölcsönadtam a Pavoni-mat az elmúlt 3 hónapban, akik kotyesz/nyomásfokozós után akartak kiskarost. Az egyikük egy perfekcionista őrült. Ő is úgy hozta vissza két hét után, h szerinte nem hozott ki a 40%-ot se (a Pavoni-ból és a kávéból se). Előtte mindkettejüknek adtam egy gyakorlati gyorstalpalót.

    Én mindenképp kipróbálnék egyet a Helyedben valamelyik fórumtársnál, mielőtt 100-150e Ft-ot elpaskolsz egy elfogadható v szép példányra. Konyhadísznek egyértelműen drága mulatság. Egy év tanulás egy rendkívül könnyen továbbértékesíthető, használt és ajánlott eszpresszógéppel fájdalommentesebb tanulási folyamatot garantál szerintem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák