Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz bl4ze #34242 üzenetére

    RDT - Ross Droplet Technique
    Motoros darálóknál lényegesen csökkent a jelentősége, a magasabb fordulaton pörgő kések jelentős légáramlatot is generálnak, illetve a centrifugális erő is lepörgeti a kávét a késekről. A kézi daráló kb 60-70 ford/perces tempóje nyilván ehhez elégtelen. Ráadásul kávéja is válogatja, és a levegő páratartalmától is függ. Vol olyan kávém (bejáratáshoz használt Bellarom), hogy fürtökben lógott a darált kávé a HG-One minden belső részéről (kések, tölcsér stb), míg ugyanakkor egy másik világosabb pörkölésű bab közel nem viselkedett ennyire rosszul. 2-3 csepp víz a bellarom esetében is megszüntette a tapadást, szép tiszta maradt minden darálás után. Sajnos nem vagyok otthon, így saját kép nem lesz egyelőre, de home-baristán akad bőven.

    Akit bővebben érdekel a téma: [link] - íz változásról nem olvastam, de még nem értem a végére. Ha viszont túlzásba visszük (kézi darálónál legalábbis) megnő az őrléshez szükséges idő (nem kapja el a kés a babokat, csak ugrálnak a kések felett), HG-1-nál leírtak már 130 tekerést is 18g-hoz, ez pár cseppel lement 35 fordulatra (titán borítású késsel). Nálam az eredeti Mazzer késsel 16g=16 fordulat, de ehhez már kell némi erő (asszonynak már nem megy) :)

    [ Szerkesztve ]

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák