Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz Bazsee71 #79245 üzenetére

    benne vagyok.

    én amúgy nem tippelek semmire, szerintem egyszerűen annyi tényezős egy kávé, hogy sokkal több őrlőből lehet sokkal jobb végeredményt csinálni, mint amit itt megélünk. ha minden stimmel. szóval abban kevésbé hiszek, hogy a lidóban valami csodakés van (mielőtt SoundON magára húzza: nem is mondtam, hogy ő ilyet mondott, egyszerűen folytatom a gondolatmenetet), ami egyszerűen jobb kávét ad minden esetben, inkább tényleg az lehet, hogy például ott eleve egy kis üvegbe őrölsz, amiből kényszerűen úgy kerül át a szűrőbe az őrlemény, hogy át van keverve. vagy akár tényleg nincs sztatikus töltődés.

    ha már őrlemény: picit félretettem egy keresztapper-féle oszlatót, mert nekem túl sok macerát vitt az egyenletbe. a legfőbb bajom, hogy elég sok őrlemény feltapad rá oszlatás közben, azt kidobni nem akarom (nem is volna jó, mert azért hol több, hol kevesebb, így nem maradna pontos az őrlemény mennyisége), leszedni viszont igazi kapirgálós-vacakolós szívás.

    most visszatértem oda, hogy a roburból kijövő őrlemény kúpot egy kanál nyelével simán síkba forgatom a szűrőben és tömörítek. minden mással csomó idő egy presszó, akkor érződik igazán, amikor vendég van és kéne lőni négy duplát.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák