Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    sikerült pár kávéhoz jutnom a Vendingo Roászteri nevű kézműves zugpörkölő szortimentjéből. elsőként egy etióp sidamót faggattam egy húzás erejéig, mert ezt már több pörkölő értelmezésében sikerült vallatni.

    a pörkölés kicsit sötét lett, de amúgy a szemek szépek és relatíve egyenletesek. van szórás, de úgy rémlik, más gene-es pörköléseknél is hasonló volt.

    a lefolyást nem találtam el, elég csöpögősen jött, ugyanakkor anno mintha arra jutottunk volna többen is, hogy ennek a kávénak ez áll jól. ízre egy picit lapos volt, ott volt a sidamós édes-mézes gyümölcsös vonal, de elég röviden és haloványan, a csokisság meg inkább füstösségbe hajlott, és az sem volt elég hosszú.

    ugyanakkor a kávét zokszó nélkül megittam, és az egész csomaggal ezt fogom tenni, szóval összességében gratulálnom kell az ifjú padavannak, abszolút vállalható, iható, és simán lehet, hogy holnap már jobb beállításokkal jobban is hasít.

    a pörköléshez nem értek, nem tudom, hogy min változtatnék, az biztos, hogy túl sötét lett, azaz picit visszavenném.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák