-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz brumi1024 #112195 üzenetére
Mivel semmit nem írtak magukról bemutatkozásképpen, keresgéltem az oldalukon. Az adatkezelési tájékoztatójukban van egy olyan rész, hogy "Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre". Ott szerepel a Billingo, OTP Mobil és Foxpost mellett a Projekt Manufaktúra Kft. is. Innen gondoltam, hogy valami kapcsolatnak kell lennie.
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz brumi1024 #112675 üzenetére
4-5 hónapja skalpoltuk a szurotartot es talan egyszer volt egy batortalan mini-spritz. Ugyebar ennel a gravitacio is a spriccek ellen dolgozik.
minden 9b szkeptiknek es szkeptikanak: nem kellenek a kifogasok! A cucc az egy instant get alkotas :-). Amugy Will most koltozott nagyobb ingatlanba a 9b gyartassal, ugyhogy jonnen hamarost a kiegeszitok, es moddolasok.
[ Szerkesztve ]
-
kozsy18
tag
válasz brumi1024 #112675 üzenetére
Egy beszelegetes soran nekem azzal indokoltak, hogy nem szeretnenek forro kaveszokokutat a felhasznalokra ereszteni, ezert nem tervezik a nyitott kart kozzetenni.
De vizkoteleneito “kofozes”-nel pl semmivel sem bugyog at gyorsabban az ures korsaron.@Bazsee
Az erzes hasonlo, es tuti az elsok kozott leszek, aki kosarba teszi a V2-t, ha lesz"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz brumi1024 #113011 üzenetére
Igen, egy rendelés.
Thank you for your order.
Just to keep you updated, we have sent your orders in 2 separate packages.
Since we have stock in the Germany warehouse, we have sent the 58.5mm tamper for you first.
The puck screen will be sent from China and here's the tracking link: https://t.17track.net/en#nums=LD040374292BE
Thank you for your kind patience.https://barbieripnk.hu/
-
mclord
aktív tag
-
Gery0505
tag
válasz brumi1024 #113026 üzenetére
Persze, írok szívesen a tapasztalataimról, bár sok tapasztalattal még nem rendelkezem, mert múlt hét csütörtökön hoztuk haza a gépet. Inkább csak egy első benyomás amit tudnék mondani, de talán ér valamit.
Nagyon szuper gép, korábban írtam, hogy Kávékalmárnál ki tudtam próbálni, hogy milyen. Igazából ez a tapasztalat győzött meg, hogy milyen jó is egy ilyen gép.
Amit a működéséről tudni kell az az, hogy van egy marha nagy bojlere, 3,5L-es, amelyben a vizhőmérsékletet 117-121 °C között kell beállítani. A bojler melege átforrósítja a hengert is, amely a hengeren lévő "homlok lázmérő" szerint olyan 78-83 fok körül áll be. Ezt az egyensúlyt a gép kitűnően fenntartja, nagyon hőstabil masina.
Ha húzok egy KV-t, akkor a bojlerből jövő 117 fokos víz a hengerben hűl le a 92-93°C-os főzési hőmérsékletre.
Tegnap végeztem egy kísérletet, hogy a főzés után a henger mennyi idő alatt hűl vissza az egyensúlyi hőmérsékletre, mert kíváncsi voltam, hogy milyen gyakran lehet vele KV-t készíteni. Ehhez egy vakszűrőt használtam, feltettem a vakszűrős kart, húztam egyet, a henger telement forró vízzel, és figyeltem a hengeren lévő homloklázmérőt, hogy mennyire megy fel a henger hőmérséklete. Közben figyeltem az órát is, hogy kb annyi időt töltsön a hengerben a víz, mint amennyit egy normál KV főzéskor is töltene. A forró víztől a henger felmelegszik egy kicsit, szerintem 5-8 fokot is, de ez nem pontos adat, mert nem tudni, hogy a homloklázmérő mennyire pontos. Tehát inkább csak saccolás. A henger viszonylag hamar vissza is hűl, mert egy nagy fémtömeg az egész, 7,8kg-os a dugattyú. Kicsit fordítva kell gondolkodni emiatt a működésmód miatt. Azt tapasztaltam, hogy két főzés között érdemes kb 2-3 percet várni, hogy a henger visszahűljön, különben ha túl hamar akarnék egy újabb KV-t készíteni akkor a henger még túl forró, és megégeti a KV-t. Ezt az egyensúlyt kell jól eltalálni, és utána kiváló KV-kat lehet vele készíteni sorozatban, konzisztensen. Tehát egy kicsit át kell szervezni ehhez a munkamenetet, hogy két főzési idő között meglegyen ez a 2-3 perc, hogy a henger vissza tudjon hűlni. De ezt még sokat kell gyakorolni, csak rajtam múlik már, hogy milyen KV-t készítek. A gép ehhez minden feltételt biztosít.
A gép további nagy előnye, hogy a rugós nyomásprofilt automatikusan biztosítja, emiatt édesebb KV a végeredmény. Lehet előáztatást is csinálni vele, hogy ha lehúzzuk a kart, és úgy hagyjuk pár másodpercig, akkor átázik a pogi, és jobb lesz a kioldódás. Ez világos kávéknál nagy előnyt jelent.
A tejgőzölést még nem próbáltam, de a gőzcső ránézésre is professzionális, (két lyukas vég van rajta) szóval csak rajtam fog múlni ez is, hogy milyen lesz a tejkrém. A gépnek az egyetlen hátránya, hogy hosszú a felfűtési ideje, ha csak hagyjuk melegedni, akkor kell neki 1-1,5 óra mire beáll a hőmérsékleti egyensúly. Ha gyorsan kell a KV, akkor a vakszűrőzéssel lehet ezen segíteni, így kb 1/2-3/4 óra alatt meleg lehet a gép. Egyébként ez a felfűtési idő akkor nem hátrány, ha tervezetten szoktunk kávézni, mert akkor használhatunk hozzá egy időzítős konnektort, és amikor akarunk inni KV-t, addigra bemelegíti a gépet.
A Mazzer meg gyárilag ilyen matt festésű, nekem eleinte a fényes, polírozott változat jobban tetszett, de ez is nagyon szép. Ha fényeztetni szeretnéd, ahhoz szét kell kapni a gépet, vagy nagyon lemaszkolni. Fragola tud ebben segíteni.Peti...(16v): Köszi szépen! A Mazzert így babtartállyal használom, de igazából tök fölösleges rá, mert mindig csak annyit őrlök le vele, amennyi a karba befér. Most pl. 18,5g-ot. A hálót kivettem a garatból így ki tudom söpörni, és egy ráindítással pangó sem marad benne. Lehetne nyugodtan a babtartály nélkül is használni, mert nem döglesztem benne a KV-t, csak igazából nem tudom hova tenni a babtartályt. Meg így szebb is a szerkezet, és könnyebb beönteni a kimért mennyiséget.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
veterán
válasz brumi1024 #113009 üzenetére
Nekem október 28-án adták fel, azóta ott áll.
Beszéltem velük nagy nehezen, Kínából akarják küldeni. Mondtam, hogy az nem jó, mert fizethetek áfát, küldjék ismét Németből.
Most itt járunk.
Nem kapkodják el.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Kávé Kálmán
tag
válasz brumi1024 #113270 üzenetére
Persze, lesz belőle. De nem előbb, inkább utóbb. igazából át kéne keresztelni, Lunar 2022-re. Asszem, 2-3 hete jutottam a kicsomagolásáig (egyet vehettem a gyártól a fejlesztés miatt, 2 már nem fért bele), amit a SEP IG-n ki is raktam, hogy aztán 5 (ÖT) perccel később megkapjam az Acaia hírlevelét, hogy az előrejelzett 1 negyedévhez képest, készlet csak a 2. negyedév végére várható.
Amint a kép mutatja az Acaia is nagy kopizásban :-). Amúgy legalább fél mm-rel alacsonyabb, és tényleg vannak hasznos új funkciók.
[ Szerkesztve ]
-
WarLock07222
tag
válasz brumi1024 #113950 üzenetére
Általánosságban egyenletesebbé teszi a lefolyást, amivel pedig növekszik ugyanazon arány (és egyéb paraméterek) mellett az extrakció, ami pedig elég erősen korrelál azzal, hogy mennyire finom a kávéd. Amúgy a screen használata mostmár elég standard otthoni környezetben, bármilyen géppel és recepttel.
Hozzateszem, hogy nagyjából háromnegyed éve, mikor a BPlus szűrő első köréből rendeltem, akkor mindenki hülyét kiabált rám. Sebaj.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz brumi1024 #114468 üzenetére
Ha csak filter, akkor jó lesz szerintem. De használtan Ode áron kapsz másik majort.
WarLock07222: HX-en is esik, csak nem olyan gyorsan, mint egy pici bojler esetén.
norkov84: ezt például nem tudtam. La Scalanal nincs ilyen korlát. Gondolom védi a pumpát.
https://barbieripnk.hu/
-
Peti...(16v)
tag
-
fragola.6035
aktív tag
válasz brumi1024 #116227 üzenetére
Az SSP-vel CasMo peru allongéra húzva csináltam finomakat, nincs ezzel gond, de testesen rövid presszóra a C jobb volt. Én szeretem 1:3-ra, 1:3.5-re húzni 40-45 mp lefolyással, de most nem volt filter pörkölés itthon, csak presszó, CasMo Peru és Etióp, meg valami sötétebb klasszik.
https://caffe35.webnode.hu/
-
őstag
válasz brumi1024 #116301 üzenetére
Köszi nektek!
Hordozhatóság szempontjából a 9B jobb lenne
Együtt tudok élni a hűtéssel, évi pár alkalom lenne a 3-4 fős főzés, javarészt csak 1-2 adag menne.
Flair is jó lenne mert könnyen szétszedhető, de a vízhőfokkal játszani kell, bár ugye van előnye is, hogy “profilozható”, ellenben a 9B-vel ami mindig ugyanazt az eredményt hozza.
Neked amúgy mi a véleményed 9B-ről, ha már hosszabban használtad?
Ahogy nézem lehet rendelni bármilyen alkatrészt, talán sok garanciális probléma sem lehet vele, masszív szerkezetnek gondolom. -
őstag
válasz brumi1024 #116350 üzenetére
Köszi neked is a véleményt
Úgy érzem 9B lesz a befutó. Utazáskor kisebb kedvvel akarok kisérletezgetni, inkább a stabil, finom presszó kell Továbbá kellően kis helyen elfér.
Hűtést nem érzem gondnak 2-3 adag lefőzése esetén. Szerintem rendelek egyet.Kézi darálóból JE-Plus / J-Max jó lesz? Vagy érdemes más típus/márka fele nézelődni?
-
Toobee
veterán
válasz brumi1024 #116760 üzenetére
De van lehetőség mással kérni:
If you need other burrs configuration, you can still place the order directly (leave a note during check out) and get in touch with us via contact@option-o.com. Custom burrs request will attract an extra fee ($50) and additional lead time (depending on burrs availability and potentially 2-4 weeks lead time).https://barbieripnk.hu/
-
Cathfaern
nagyúr
válasz brumi1024 #117065 üzenetére
Elvileg EU országba ÁFA nélkül kéne küldeniük. De végignyomkodtam fizetésig az oldalukon és tényleg a full árat akarják felszámolni. Akkor nem értem
Szerk: ha UK címre rendelném, akkor ki is írja, hogy az ár tartalmaz £84.84 adót. EU-s rendelésnél nem ír semmit. EU-ba küldéskor azt benyelnék pluszprofitként?
[ Szerkesztve ]
-
-
WarLock07222
tag
válasz brumi1024 #117456 üzenetére
De a szemcseméret uniform darabonként, nem pedig az eloszlás függvény Mondjuk teny hogy egyértelműbb lenne homogén méretűt mondani rá.
@Cathfaem, nem szükséges kipróbálnod mert mások már megtették korábban YouTube-on, hogy mi történik egy szitált adag őrleménnyel a V60-ben.
[ Szerkesztve ]