-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adp
őstag
Nekem siman csak szetszakadt anno kb fel ev utan. Aztan valtottam nordara mert nekem barnult is tole a viz.
Amugy a vegen mar en is kancsoba lagyitottam sotet helyen. Sztem igy jobb merz biztos hogy mindig lesz lagy vized mert en hajlamos voltam elfelejteni feltolteni a viztartalyt aztan reggel csak pislogtam hogy kavezok[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Most akkor írjam, hogy a K30 kés is vadállat módjára pörgeti a kávét? 18g max. 4s (de majd egyszer lemérem, mert lehet kevesebb), és még a kis tölcsér fölött is képes ellőni, ha olyan az alapanyag.
Mondjuk az biztos, hogy 0,5-1 kiló kávékat nem tolnék át rajta egyben, de nálam nincs is ilyen üzem.
-
Sinisi
senior tag
Nem, vissza nem küldöm, ennyire nem mélyek a sérelmeim :-). Sőt, írtam is nekik, hogy finomak a kv.-k.
Nem tudom Én ezt a meddig jó egy kv. dolgot úgy igazán, főleg úgy nem, hogy nálam első körösek, szóban forgó kv.-k. Ezért szerettem volna a lelkemet megörvendeztetni azzal, hogy végigkísérem az öregedés útján az ízeket. Lényegében ennek szólt aggodalmaskodásom. Ellenben mert amúgy meg jókat húzok mindekettőből igyekeztem nem túl nagy zajt csapni.
Amit mondasz az összegváhat azzal a tapasztalásommal, hogy a sidamo (amelyik a frissebb pöri - kettő hetes -, a bimbóim :-) szerint) intenzívebben adja az ízeit mint a yirga (hacsaknem ez egy fajtaspecifikus vagy user error vagy stb... beli dolog)....
Próbáltam a 250-g-os kínálatból (a zacskók miatt) telepakolni a webkosramat 1kg-ig, de látván a végösszeget, lemondva a tapasz előnyéről inkább az 1kg-osnak hirdetett lehetőséggel éltem. Próbálkoztam megkerülni a honlap szigorát egy telefonos megkereséssel, hogy megegyezzünk, de azon túl, hogy nincs náluk ilyen 250-g-s zacskókba küldjük a kg-s mennyiésget opció nem érdemes ragozni.
-
Piftuka
veterán
"Szerintem egy f@szság az a cikk...
Illetve az egész lehet jó, mert az egészet nem olvastam, csak a kávégépekre íródott részt, de az egy nagy baromság.
[..]Köztudomású a lágy víz és a kávéfőzés kapcsolata, ezt itt nem is magyarázom, mindenki tudja.
Nyilván a Scae sem véletlenül szabályozza a megfelelő értéket....
A másik meg, hogy nem javasolja a citromsavat, viszont amit helyette ajánl az nagyrészt citromsavból áll..."Igen, én ugyanezt írtam, csak némileg cizelláltabb formában... Ez volt az a rész, amivel nem értettem egyet.
Attól függetlenül általánosságban, és a mosógép karbantartására vonatkozó rész pedig tényleg hasznos, érdemi információkat tartalmaz.
"Aquila non captat muscas."
-
Sinisi
senior tag
Ó, tuché!
Szerintem megvan, hogy hol ment félre nálam az infó...
A 200ft-os/zacskós plusz költséggel most boldogan kiegyeztem volna .
De a sidamonál ez a többlet zacsinként 636.- a yirgánál pedig 890.- lenne (jelenleg). Ez nekem már sok(k).Több helyen úgy látom mint ahogy írod, hogy egy kis többlettért lehet kérni pl. szelepeset, simitózárasat, nejlont (vagyis nem szimpla papírt)... Nekem a mostani rendelésnél az ütötte meg a szememet, hogy a 250-g-os kiszerelésnél jelentősebb az eltérés mint másoknál (van ahol nem is számít, hogy mekkora "mennyiségben" rendelek, a kg-s ár nem változik). (a zacskó fajtája persze ilyen esetben is nyomhat rajta kicsit).
Korábban rendeltem jó vaskos üres, szelepes zacsikat, kb. ilyen árba mint amit írsz, ezzel hidaltam át a problémát. Hagytam mindkettő fajtából 250-250-got pulton, és ahogy majd fogy rátesztelek a fagyóban pihenőkre, hogy legyen viszonyítási alapom az öregedésükről. De gondolom ezt így már süthetem mert azzal, hogy szétöntöttem a nitrogén is ment a levegőbe (ha egyáltalán volt benne) :-).
-
HÁZIGAZDA
"Ahogy én csinálom nem tud megöregedni benne. Elég sokat tesztelgettem.
Igaz max. csak két napot van benne. Meg egy lemez elzárja fentről a levegőtől és a babokkal együtt süllyed. Ami a babok között van, annyi meg a zacskóban is van."haggyámá, ha maximum két napot van benne, akkor minek példálózol vele egyáltalán?
(de ha már bedobtad: a babok széndioxidot termelnek, ami nehezebb a levegőnél. nem hiszem, hogy lefelé hermetikusan zárt a darálód)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
gubabela
senior tag
Komolyan így törtènt. Ez egy elèg speciális alátèt, nem szabvány mèret. Nem tudom milyen a graefè, nekem gastroback 8010-esem volt. Ennek a tengely ès az alsó őrlő közè kell bemennie az alátètnek, de elèg vèkony, inkább gyűrű. Persze lehetett volna gyártatni, de mivel a breville külön kiadott hozzá egy kèszletet, így nekem egyszerűbb volt tőlük beszerezni. Boltban nem találtam ilyen mèrerben.
-
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Szerencsére el tudtam kerülni a műtétet, háta Simi ötletének
A pumpát beindítva és a gőzcsapon kinyitva sikerült a kazánba juttatni a vízkőoldós oldatot. Aztán a temérdek csapolás és vakszűrős csapolás meghozta az eredményét. (Kb 2 óra játék volt, lehet a rutinosabbaknak a műtét hamarabb meg lett volna )Elég sok vízkő kijött, gondolom ez az a videó végén:
https://www.youtube.com/watch?v=AuFCW0zy0nEKöszi mindenkinek a segítséget, végre van kávéééé
Eyesis
-
Bazsee71
őstag
-
bluesfan
tag
Már annak idején is nagyon tetszett az ötlet, amikor tettél fel képet a prototípusról. Sajnálom, hogy nem lett belőle gyártás. Rögmentesítés és őrlemény elosztás tekintetében szerintem komoly potenciál van a cuccban.
Matt gyereket meg diszkréten fenyegesd be egy plagizálási perrel.
Persze tudom, nincs levédve, de hátha veszi a lapot.[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
-
Rush77
aktív tag
Sajnos úgy nem igazán.
Most egyelőre megpróbálom itt a különböző technikákkal kipucolni meg amúgy is nagytakarítást végzek rajta (vízkőtelenítés, darálóját kipucolom stb stb...) mert szerencsétlen gép tényleg nem, látott szerintem tisztítást életében.
Aztán meglátom, hogy hogyan tovább.
Szerintem legkorábban vasárnap fogom beüzemelni újra. -
Csápájev
őstag
jaja,csak még egy tízes a rezezés kéremszépen!
Mert nekem nem iparművész,inkább kétbalkezem van.bl4ze Nem ugatnék én bele mindenbe,ha nem ragaszkodnál marhaságokhoz.
Akkor földelés csak a kád fölött használt konnektorokhoz kell?
Témát én is hagyom,de szerintem csak földelt konnektort ajánljunk nyugodt szívvel.[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Aúgy Én is azon apellálok, hogy a zsíroldó koncentráltsága jelentősen csökken a tisztításhoz szükséges víz miatt (vakszűrőbe egy kevés zsíroldó, a többi részt úgyis a víz teszi ki).Korábban mikor rézkilincsen próbáltam hidegzsíroldót (bátran adtam neki mert volt kéznél réztisztító lötty), kellett neki idő, hogy elszínezze (de azért elég sötét lett a végeredmény, aztután mehetett a sikamika a tisztítóval)...
Hát most úgy elbizonytalanodtam, hogy úgy érzem, hogy lehet, hogy jobban járok ha beszerzek egy kis puly-t :-).
-
Sinisi
senior tag
Most esett le, hogy félreértettem a metódust! Én a vakszűrőbe rakom a zsíroldót és azzal öblítem vissza. Nem sokat, kb 1-2 teáskanálnyit, így fel tud hígulni.
Amúgy a réztisztítót kilincsekhez vettem, és sokkal szebb lesz mint sósavval. A kilincsek tisztítása nálam úgy zajlott (mivel a kis mintákban és itt-ott a kezünkről rákerült zsírosodást nem oldotta le a tisztító, hiába sikáltam), hogy ráfújtam az erősebb fajtájú hidegzsíroldót, ez (nem emlékeszek), de viszonylag rövidebb (azért nem 1-2mp hanem ennél jóval több) idő alatt brutál elindult a sötétedés irányába. Ezen a ponton kipráltam a sósavat, kb. semmi nem ért! viszont a linkelt lötty nagyon szép végeredményt adott... (Az egyik kilincsen direkt több percre rajtahagytam a zsíroldót (a képen ez a sötétebb, a bal alsó), a másikhoz (ez a bal felső) képest, és azért látszik a végeredményen, hogy még így is számít, hogy mekkora "kárt" tett a zsíroldózás, nem tudtam "kivilágosítani" annyira mint a másikat).
Ezért Én direktbe nem merném rájfújni a vízterítőre és az az alatti részre az (erősebb) zsíroldót, de a vakszűrőbe a ciffel rápróbálva elég szép eredményt kaptam (úgy, hogy nem tudom, hogy milyen volt a kosz foka a művelet előtt)...
Na majd kövinek kipróbálom a vakszűrős folyamatot az (erősebb) zsíroldóval, és utána ha "nagyon" elszinezné (bár ezt nem hinném, mert nem lesz kontaktban vele annyi ideig, illetve nem lesz olyan tömény sem) a réztisztító pasztával még mindig nekieshetek a felsőszűrőnek ... :-)
-
Rush77
aktív tag
Akkor kezdem a gőzöléssel. Bár mióta be van építve a pid nem gőzöltem de nem hiszem, hogy ez akkora változást eredményezne. (holnap megpróbálom és leírom, hogy mit tapasztalok.
Úgy csinálom ahogy le van írva. egy 3-4 másodpercig engedem ki a vizet és utána elzárom majd vártam amíg a lámpa kigyullad és elkezdtem a gőzölést.
Először éppen, hogy a felszín alá nyomtam amíg szörcsög utána pedig mélyebbre.
Viszont mindig olyan érzésem volt mintha túl hamar kifogyna a "szufla" és a végére marad egy alig habos tej bazi nagy buborékokkal és hát krémesnek semmiféleképpen nem nevezném.
(igazából ugyanezt a technikát használtam előtte is a poemiaval és ott ment).
Biztos, hogy én nem csinálok jól valamit és csak ki kéne ismernem a gépet de eddig nem jutottam el.
A tejen nem változtattam semmit.
Holnap beszámolok az újabb próbáról.A piddel kapcsolatban pedig valamiért az volt bennem (ezek szerint tévesen), hogy a valósnak kéne a kávéhoz mennie. De akkor ezt a témát el is engedem.
@adp
megnézem köszi.
[ Szerkesztve ]
-
John3:16
csendes tag
Nekem egy 12-18g IMS és egy Reneka Microsieve 16g szűrőm van.
Az IMS-sel nagyon megbízhatóan húzok jókat immár kb. 3 éve.
A Renekát nagy ritkán veszem elő. LM Stradát / VST-t nem próbáltam még.Amióta bekerült a tágulási is a GC-be a rézcső mellé és kikerült az antisztatikus rács az Atomból - azaz
tudok rendesen adagonként őrölni - sorozatban fincsi kávékat iszom!Ma pl. bontottam egy Ruandait Gardellitől és az előző darállóálláson, elsőre 50 mp-es lefolyással is nagyon fincsi lett.
Asszem hardverileg megérkeztem Innentől inkább már élvezem a különböző kávékat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- EAFC 24
- Milyen alaplapot vegyek?
- Megjelenési dátumot kapott végre a Beyond Good & Evil - 20th Anniversary Edition
- Olasz autó topik (Fiat, Lancia, Alfa)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...