-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
edk-
őstag
válasz kaligula #45133 üzenetére
Hát, érdekes...
Itt valami nagyon furcsa dolog jön ki belőle: https://www.youtube.com/watch?v=RcZlj0W86aw
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://cutt.ly/edkelado
-
Kávé Kálmán
tag
válasz kaligula #47066 üzenetére
:-). Hja, igen. Vörös mutató nekem is bejövős, de még nem szaladgásztam utána. A La San Marco-é meg sajnos kilógott.
@soldier2: Ha megnézed, ezeken a fotókon nincs kontrázva a rúd, azaz kipattinthatod az alsószűrőt. A kontra (így a fitting is) megspórolhatatlan. Megspórolható lenne, ha a fejek tizedmm-re megegyeznének, mert akkor a rúd méretezésével (hossz, lyukak helye), megoldható lenne a fix végállás. De a fejek sajnos szúrnak minimálisan. A Pavoni-nál ez extrém. Kell a fitting. Hidd el szívesen megspóroltuk volna. -
vtechun
veterán
válasz kaligula #47191 üzenetére
tudsz linkelni ebből? Mert itt vagyok az Ukrán határ mellett, aztán, ha tényleg vannak ilyen lehetőségek, akkor lehet élnék ezekkel Köszi!
persze holnap veszem át az avx-es hario & brikka elite párost úgyhogy egy darabig úgysem lesz változás
ui: egyébként vannak trükkök, hogy egy kotyogóssal, mondjuk a példa kedvéért a Brikka Elite-tel hogyan lehet kihozni a legtöbbet adott kávéból? Gondolok itt a belerakott víz paramétereire (hőmérséklet, szűrt-szűretlen, stb.) láng, hőhatás mértéke. Köszi!
-
gubabela
senior tag
válasz kaligula #47857 üzenetére
Igen, nekem is tetszik. Palyotznak nagyon jók a blendjei és az so-i is, tőle még nem ittam rosszat. Most brazil yellow van nálam, az is első osztályú.
(#47858) adp: Köszi, igyekszem.
(#47861) Surda: Ez nagyon ötletes, még nem is láttam ilyet. Kotyogós capuccino készítő, nem semmi.
(#47866) soldier2: Hol ereszt? Mellette, vagy belőle jön? Ha mellette szivárog, az javítható, ha belőle akkor lehet, hogy túlmelegítették és megadta magát, akkor nem javítható. Szerintem nem is árulnak hozzá csere darabot (biztonsági okokból, úgy tudom). Belülről kicsit próbáld meg megpiszkálni a közepét kifelé, hátha csak alászorult valami és visszazár.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz kaligula #50902 üzenetére
ha itt nem a fejen átfolyó átfolyó vízbe lóg a szonda, hanem tényleg a fej (fém) hőmérsékletét méri, akkor a 75 fok még akár ideális is lehet. gondolom nagy a fő kazán, így még a hőcserélőből is elég forró víz jönne, ha a nyomást is kellően magasra állítod a lendületes gőzöléshez... akkor egy ilyen fej áldás.
de ez csak nettó okoskodás, nincs tapasztalatom ilyen nagygéppel semmi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vTamas35
csendes tag
válasz kaligula #51015 üzenetére
Jók ezek a tematikus programok, egyszer csinálhatnátok egy minden kategóriát felkaroló rendezvényt is, ahol ki lehet próbálni és összehasonlítani a vasakat (GC, E61HX, DB, karos stb.), plusz a kiegészítőket (palmtamp, egyengető...) Az újaknak, vagy akik cserét terveznek tök jó lenne előtte kipróbálgatni a gépeket. Meg mindenki gazdagodna egy kis hands-on tapasztalattal mielőtt leírjuk egyik másik kategóriát.
Tényleg tök jó amit csináltok, remélem idővel megjön a forgalom is hozzá, ha járok felétek tuti benézek.
O1G
-
HÁZIGAZDA
válasz kaligula #51121 üzenetére
nem igazán jó egy ilyen kép kb. semmire. sötétnek tűnik a crema, de lehet, hogy csak a fények/expó adja így. nem látom, hogy megpörgetve egyben marad a "kalap" és van karimája vagy sem. stb. akár hibátlan is lehet amúgy (bár jobb szeretem a párducfoltos so-kat )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
válasz kaligula #51130 üzenetére
Akkor annyi, nem volt meg a hűtőcsapolás. A gép jó, mert be van szűkítőzve, nem sárkányos, de ha előtte nem "főtt" rajta kofi sokáig /márpedig ez egy étterem, nem kávézó, kávé terén nincs extra pörgés/ akkor igényelne egy kis fejöblítést a hőmérséklet miatt, meg amúgy is. Jelzem nekik hogy erre figyeljenek, köszi az észrevételt. :-)
/amúgy egy klasszik blend a kép alapján tőlem még jó is lehetne, az hogy bal oldalt nem látni a sötét karimát csak a jobbon, az meg az árnyék miatt van, de ugye nem én kóstoltam, így ez csak kép alapján mondom…sőt….megkockáztatom hogy ez egy kifejezetten jó kép...az a csésze meg a felirat.../nyamm, iszom is egy jó…..Yirgát :-)))
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz kaligula #51134 üzenetére
Már akartalak keresni POD-os gép ügyben.
Mit lehet tudni erről a Spinel POD gépről?
Valami egyszerű gőzölni tudó, szép POD-os gépet keresek lehetőleg olcsón.Tesóm barátnőjét sikeresen megfertőztem a hétvégén, szeretnének ők is jó kávét inni otthon. Heti 1-2 kávé készülne vele, ezért a gép+daráló kombó teljesen felesleges.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
zoknee
csendes tag
-
-
Bazsee71
őstag
válasz kaligula #51221 üzenetére
Akkor kezd egyre izgalmasabb lenni a kínálat.
Nálunk Yirga hétvége van, szerintem mindkettő fantasztikus, rövid pályafutásom legjobb itthoni kávéi. Most éppen az Aricha volt csapon (GC full, Reneka kosár, nyitott kar, 18g->30g, 35s, 98 °C). Valószínűleg 96 °C-on lesz az igazi, de ha itt Kaposváron bárhol ilyet adnának, már egy szavam nem lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kanada feltalálta a Netflix-adót
- Autóhifi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LEGO klub
- (Újra)indítjuk a PH! YouTube-csatornáját
- Futás, futópályák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Az iPhone 15 frissítésgaranciát, a 16 szép rendereket kapott
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs