-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #30789 üzenetére
Gratulálok! Neked is, meg Siminek főleg!
Szép munka! -
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #30798 üzenetére
uhh, kár, hogy így megszivattak (de a lényeg úgy is a végeredmény). nekem akkor mázlim volt a zolnagy által belinkelt géppel, mert hibátlan kívül és működik minden, apám már hasít vele.
srácok, robis kávéknál hőminimumhoz akkor végülis mi a legjobb módszer? felfűtés, aztán kivárni a második felfűtést, majd hűtőcsapolás és utána? (persze ennyi várással épp a gép lényege veszik el, de a tuningokig is használni kell, mert a kávé, az kell )
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
-
Ábi
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #30862 üzenetére
Miért adod el? Ez egy szuper őrlő!
-
ronin s8
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #30937 üzenetére
Azok a dolgok, amik mindenhez jók, általában semmihez sem jók.
Jópofa gagyi."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
3418
csendes tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31037 üzenetére
Hirdetés aktuális. Tampert adok a géppel együtt, szerepel is a képen.
-
Gravity1234
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31282 üzenetére
Koszonom!
Izre (leven nem vagyok rutinroka meg a szakmaban) azt tudom, hogy ezt a kavet kifejezetten ajanlottak kezdesnek, ugy mint nagyon csokis izvilag.
Soldier2 tudja hiszen priviben nagyon sokat beszeltunk, hogy az elso 1-2 napban a probaim soran panaszkodtam hogy a "csokibombanak kikialtott" kave szamomra rettentoen savas, savanykas izu volt.
Viszont tegnap es ma amiket sikerult mar csinalnom, ez teljesen megvaltozott es szamomra is elvezheto "kaves" nagysagrendekkel kevesbe savanykas ize volt. Izlett.Es a hofokkal meg nem kiserletezgettem, egyelore a lefolytast, tomoritest, orest igyekeztem beloni.
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31293 üzenetére
jaa és mielőtt jönne a másik flém:
nem amiatt választanám a GCt mert a Lelit Paprika-cityből érkezik!mdav88: azt kell eldöntsd, h ragaszkodsz-e mindenáron az újhoz... amennyiben nem feltétlen, érdemes mást is fontolóra venni! bölcs döntést kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31293 üzenetére
a 300e ft-os creminából? persze az kb. két-három évvel ezelőtt volt, de akkor, ha jól rémlik, 150e ft-ért nem ugrottam bele, nem függetlenül az árától. mondjuk persze azóta velem is elszaladt a ló kávégépileg.
a hirdetett gc csomagot én is tízszer hamarabb venném az itt feldobott dolgokból bárminél
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bacskait
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31294 üzenetére
Szerintem is jobb döntés egy fórumról vásárolt használt, mint egy új.
A GC+pid például teljesen jó választás. -
mdav88
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31293 üzenetére
Értem és elfogadom a véleményed. Bár szerintem elég magas a gaggia-k ára.(látom a plussz cuccok értékét is)
A naked kar nincs kizárva, van hozzá gyári, érkezik is két héten belül. -
soldier2
őstag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31319 üzenetére
Lehet, hogy szebb a piros, de gyakorlatilag semmi piros nincs a konyhában. Ha nem ilyen barna lett volna, akkor vsz nem mondja a feleségem első látásra, hogy vigyük és bár mosódnak a munkaterületek közti határok, a konyha az ő birodalma.
Az, hogy ki miért vesz újat, vagy használtat, sok dologtól függ, és a megfelelő információ nélkül nem szabad következtetést levonni.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mdav88
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31319 üzenetére
Végül Lelit Anna + Lelit Fred lett a választott.
Köszi az építő jellegű hozzászólásokat!
Majd jövök még szakmai tanácsokért.
(jobban jöttem ki így árban) -
Kávé Kálmán
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31322 üzenetére
Nekem a mogyorószín/világosbarna/mustár (ki, minek látja) a nagy kedvenc. Oszt van egy sötétbarna és egy piros :-). És nem a szomszéd füvéről van szó. Mindig is az tetszett.
-
vendingo
veterán
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31400 üzenetére
Én azt tudom, hogy az 58.55 tuti belemegy a renekaba, a többi engem meg nem érdekel, mert csak azt használom
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
ronin s8
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31435 üzenetére
Illat... Hm, valóban van nekik, bár ma már - kiművelt orral - illik fikázni ezt a szarrá égett valamit, amit főznek, de az az összetéveszthetetlen pakurás szag valóban mennyei!
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Xabi78
aktív tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31441 üzenetére
Persze, de attól, hogy speciel nekünk a kávézás királya az olasz eszpresszó, még sok ember nem tudja ezt értelmezni. Mint ahogy egy 82%os keserűcsokit sem, inkább a milkát részesítik előnyben. Amivel nincsen semmi baj. Egyesek szerint az a kávé, amit mi iszunk, egyenesen borzasztó, sűrű, tömény, ihatatlan vacak. Az újhullámosak közül egy csomó van, amire még én is fintorgok, hiába profi barista és csiliós kávégép. Nem attól lesz valami jó, mert a "szakértő közönség" jónak tartja, hanem attól, hogy neked mi és hogy ízlik.
De gustibus non est disputandum.
Én így vagyok a whiskeyvel is. Értékelem, hogyha megkínálnak egy nagyon minőségivel, de egy szint fölött már nem érzem a különbséget.
Ronin: kerestem a csomó "ha"-t a hozzászólásomban, de egyet sem találtam Viszont az a durva, hogy anyámék azért használják máshogy a kotyogót, mert egyszerűen nem érzik a különbséget az én kávém és az ő kávéjuk között. Mondjuk annyi tejszín és cukor mellett én sem érezném
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
nemethsza
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31441 üzenetére
nehmetsza: ez miért jobb, mint a Bialetti Venus?
nem gondolom, hogy jobb. olcsóbb....talán.
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
jolti
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31477 üzenetére
Szerintem egy-két-három foknál nagyobb különbség nem nagyon lehet ezekből adódóan, az meg már lehet mérvadó, ha valaki nem ismer egy kávét, hogy mégis hány fok körül kezdje a csapolást. Nem mindegy, hogy 95 fokot mondasz egy tanácsot kérőnek, vagy 84-et.
De nem is ez a lényeg, hanem mesélj, hogy milyen a reneka? -
nagyúr
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31532 üzenetére
A 42 szállitja a kávét és gépparkot is.
La Marzacco vagy mi. Nagy és fényes.
Nem azért járok oda, hogy a kávégépet nézzem, hanem a helyért.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Szyszko
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31532 üzenetére
Igen ahogy írták, 42 a neve a porkolonek, 2 fajta arabikabol lehet valasztani. La marzocco a gep, es ket uj (szerintem) mazzer orlo van hozza.
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
mester6
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31674 üzenetére
Végeredményben én veled( is) egyetértek, ugyanazt vagy ugyan annak egy másik oldalát mondod tehát így teljes(ebb) az egész. Még lehet, hogy QM-be én is belekóstolok! Gépet mindig azért adtam el, mert kellet a pénz a következőre. Ismered a mondást, ...minden kávéfőzőt nem próbálhatunk ki, de törekedni kell rá!...
-
Xabi78
aktív tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31774 üzenetére
Én megértem. Új gépet akart, nem használtat, és olyat, amit nem kell egyből elvinni valahová még plusz "szereltetni". Gyári megoldás érdekelte, és nem akart csillió pénzt se költeni rá.
Szerintem a lehetőségek közül ezekkel a peremfeltételekkel jól választott, ha az új gépeket nézzük, ennyi pénzből nem talált volna olyat, amelyikkel olyan kávét tud főzni, mint a mostani gépparkjával.
Cave canem!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31892 üzenetére
Igen jó állapotban van, már jelentkezett rá valaki.
Lehet olcsón adom.Bp átvétel van igen. Te vagy a második a sorban.
⭐ Stella
-
killerjohn
addikt
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31955 üzenetére
érdekes, húztam egyet a frissen vett Molinari Decaffból, és nulla (értsd: nulla) kv szemcse ment át a szűrőn (éééés brutál finom!)
Ráadásul az 'eredeti' 18grammos szűrő sem csinálta ezt. Vagg csak nem vettem észre. Fene se tudja. Mi ez a reneka?Hozzátenném, hogy ég és föld a különbség a Molinari és a Segafredo lefolyása között. Még be se állítottam a darálót, de elsőre olyan lefolyása volt a decaffnak a nyitott karral, hogy könnycseppek jelentek meg a szemem sarkában...
-
Surda-
őstag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31978 üzenetére
,többet ne offoljunk,mert Parci még nem alkotott véleményt,hogy ez mennyire mehet itt és nem akarok úgy jármi,min Hajt.., szóval páran,akiket kitiltottak
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Wolfy999
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31978 üzenetére
Ennyit tudok hozzáfűzni.
Bocsi! -
kk831228
addikt
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31984 üzenetére
Ez klasszikus...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Daneeka
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31978 üzenetére
Egyszer vettem egy ilyet coldbrewhoz, ahhoz szar de eléggé hasonlít arra amit körülírtál, ez jó lehet teához?
[ Szerkesztve ]
-
Daneeka
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31987 üzenetére
Köszi!
Régebben majdnem szembe laktam a Szír Centerrel, igaz csak vízipipa dohányért járkáltam néha.
Amúgy az IKEA cucc nem a szűrője miatt nem jött be coldbrewhez hanem mert lehetetlen olyan kávé-víz arányt belőni rajta ami nekem bejött (1/4 és 1/8 közt, azaz pl. 250g kávé 1 liter vízhez.
Veszek szerintem egy ilyen teát amit írtál,azt kipróbálom hadd lássa az asszony, hogy nem volt haszontalan felforgatni a konyhát mindenféle furcsa sz@rral.
Még egy sort írhatnál a tárolásáról, gondolom sokáig fog tartani amíg elfogy fél kiló, ezek nem oxidálódnak olyan gyorsan mint a kávé?
-
Surda-
őstag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31997 üzenetére
A személyes kedvenced űrtartalmát jól írták?
4,5 decis az az üveg?? Képen nem tűnik akkorának."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #31997 üzenetére
"a Madal-ban ittam először konyakos pohárból filtert, nagyon sokat hozzá tud tenni! "
itt Mantrát akartam írni, szorrí!
"a Kalita cuccok, tudomásom szerint cs tőlük megy, pl..." - mégsem cs tőlük van, de náluk (Casino Mocca) -elvileg- nagyobb a választék és kedvezőbb áron! -
radi8tor
MODERÁTOR
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32295 üzenetére
egy ellenpont a choco madness-re. imádom paljoc kávéit, de ez a fekete choco egész egyszerűen nem ízlik, annyival jobbak a kicsit világosabb (de még klasszik vonalas) csokis blendjei, hogy csak na.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32425 üzenetére
oké
kell hozzá forró csoki. ez gyakorlatilag kakaó. én szántó tibortól vettem egy ilyen sokelemű csomagot, azokat próbálgatom. érzésre nem a legjobbak, egy van, ami nagyon frankó, vmi karibi cucc. ez is azért, mert marha jó fűszeres azon túl, hogy csoki. de a lényeg, hogy legyen valami (igazi) csoki
kell még kukoricakeményítő
és valamilyen édesítőszer (cukor)
én úgy szoktam, hogy 3 ek. csoki, 1 ek. kukikeményítő és 1 ek. cukor. ezt por formájában összekeverem, forralok egy kevés vizet, majd nagyon keveset hozzáadok, épp csak annyit, hogy közepesen folyékony masszává tudjam keverni. utána öntök hozzá hideg tejet a hűtőből, annyit, hogy így egy 6 decis tejgőzölős edényben pont jó mennyiség legyen (bő félig tele legyen)
összekeverem egy hosszú kanállal, aztán megpörgetem a kávégéppel (gőzölöm, a légbevitel annyira nem fontos, kicsit az elején lehet, de aztán forogjon izomból inkább). első körben meleg és forró közé engedem csak felmelegedni így, aztán elzárom a gőzcsapot és a kanállal kevergetem, "hűtöm". egy idő után mégegyszer megpörgetem, ekkor már elkezd sűrűsödni. akkor jó, ha épp csak elkezd, ha már érezhetően sűrűbb, akkor túlhúztam. mert hogy némi kanalas kevergetés után harmadszorra is megpörgetem, ekkor ugrik össze a cucc, ez már csak egy rövidebb gőzölés.
ha túlhúzom, akkor pudding állagú lesz. ha alulhúzom, akkor sima tej-állagú marad. ha bénán gőzöltem, akkor már az első körben felforr az egész.
ilyesmi. jobb lenne amúgy valami saját receptet kikísérletezni a csokihoz, akkor akár sima étcsokival és a megfelelő fűszerekkel is működik. azért a szántó tibcsí csoki is kb. 10e ft/kg, szóval elég combos.
ja, és ez totál utánaolvasás-mentes módszer, szóval lehet, hogy állatira nem így kell csinálni. azt tudom, hogy rocketeer elég zenész a témában, mert egyszer lőtt egy olyat az antikváriumban a nagygéppel, hogy nóra olajat engedett. nekem ez eddig itthon egyszer sikerült, a többi olyan semmiextra volt. próbálkoztam sokat tej helyett vízzel, mert a mumusom, hogy a sok küzdés vége egy sima kakaó , de nem működött egyelőre, vizes csokiíze volt
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32430 üzenetére
sűrítő, ettől lesz ilyen csurgós massza az egészből és nem sima kakaó. igen, holland kakaópor is jó. amúgy ezek a szántó tiboros cuccok eleve forró csokinak való porok, de nincs bennük keményítő például, ha összekevered tejjel, mint ahogy rá van írva, kapsz egy spéci kakaót. a forró csokinak - szerintem - másról kell szólnia, legyen kicsit "rumos", sűrű, csokis, kb. mintha "folyékony sportszeletet" innál
ja, az aláírást én is loptam, mert ugyanúgy kész voltam tőle
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Mark3
újonc
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32492 üzenetére
Gyakorlatilag Rómában élek , de több mint 10 orszagban jártam már és mindre igaz hogy keresni kell a jó kávét. Az olaszok egyébként Brazíliát emlegetik, mint ahogy Europa többi országai Olaszországot.
-
ronin s8
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32505 üzenetére
"Meg a szemüveg! Abban olyan időutazósnak nézel ki..." MIB III
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
adriankoooo
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32505 üzenetére
Hát igen, egy kvban itt több munka van, mint egy bárban.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32509 üzenetére
Kicsit olyan kockának tűnhetünk a kivülállók számára, mint az az időutazást áruló fazon a filmben. Gondoltam ide illik.. Miután mindent (?) elmagyarázott J-nek, az megkérdezte, minek a szemüveg..?
Mindegy, úgyis tudni fogod! ............ vagy nem....
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32543 üzenetére
Nem leszek nagy segítség, mert egy nagyobb pakkal együtt az orphanshpop-ról rendeltem Molykote 111-et évekkel ezelőtt. Idén felhívta egy vásárló a figyelmem Hong Kong-ból, hogy meddőséget okoz(6) :-).
Szóval, ha a durva azbeszt-kitettségemet összeadom a molykote 111 fogyasztásommal, akkor ideje elgondolkodnom a végrendeletem megfogalmazásán illetve a temetési ceremónia megrendezésén.
Parci! Ha már gyerekszámban teljesítetted, amit elvár Tőled a haza, akkor itt is lubrikálhatod a dugattyúdat :-).
[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32553 üzenetére
Köszi,jó kis írások!
A hátul lévő bazinagy melegítő vajon szintén kapható baristánál? Mi annak a neve? Amiben a dzsezve áll."Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
Surda-
őstag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32556 üzenetére
Jaha,oké,csak asszonynak mindjárt az tetszett...
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
lagoon79
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32683 üzenetére
kávéja válogatja, de a fő vonal renekában 16-18 gramm között, ebből kb. 40 gramm ital. 30-40 mp között. egyébként pont a P&Y sidamo volt, amiből egyszer a Mesternél ittunk egy kb. 50 mp-es ristrettót ami ütött.
Parci: igen, emlékszem, h nemrég Nektek is kijutott. Nálunk még a külső munkák nagy része hátra van, de legalább bent nagyjából megvagyunk.
Egyébként az elmúlt hónapok automatás időszakához nagyon jó társ volt a MM-ben kapható Corsini (ezüst zacsis) kávé. Erősen robis cucc, egy jó beállított automatában muzsikál. Ára pedig asszem 3 ezer/kg, tehát sztem ilyen vonalon ajánlott.
-
vendingo
veterán
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32711 üzenetére
Köszi a tippet, szerintem rendelek majd egy ilyet. Felső szűrőt érdemes cserélni GB-n valami jobbra?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
jolti
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32709 üzenetére
Az ilyen sok kis apró lépéstől lesz egyre jobb a gép, abból meg a produktum.
Én egy éve használom kb ezt, illetve ilyet, de még mindig pont ugyan így néz ki, semmi kráter, vagy kopás.
Csak egy kicsit elszíneződött a hőterheléstől.Meg azt vettem észre, hogy fölé sem tud menni a dzsuva. Gondolom ahol az alut megmarta, ott feljutott egy kis zacc. De itt nincs ilyen. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. :-)
Igen, lejjebb kell venni a pidet.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32720 üzenetére
Remélem már postán van, ha nem, az se baj
Nem nagy dolog lekapni kicserélni, majd megoldom, ha belevágok.Fél évig kerestem a GB utódját, de nem volt semmi jó lehetőség, ezért inkább a mostani gépem rakattam rendbe, kapott végre egy PID-et is 2 év után. Apránként alakítok majd rajta. A gép marad, legyen akár milyen gépem is a jövőben, tartaléknak tökéletes.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
adriankoooo
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32720 üzenetére
Ezt a rézt én is bevállalnám, ha valaki megerősít, hogy a vízterítésen semmit nem változtat. Már csak azért is, mert az eredeti elég ramaty állapotban van, még ha a feladatát el is végzi.
Simi?
-
fragola.6035
aktív tag
-
vendingo
veterán
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #32812 üzenetére
45. másodperctől.
Imádom a videóit, baromi jó az összes.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest