-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
látod, nekem (majdnem) mindig igazam van! ha majd 1x jössz nálam, megcsodál6sz élőben is 1 Mazzer SJ-t!
Mazzer Minit nézegettem (elektromos adagolós) siralmas volt! pontatlan a mennyiség! nagyon! és rögösít, mint állat! (de ez lehet cs az én szubjektív tapasztalásom... más gépeknél lehet, h azért jobb a helyzet...)más:
pihen a fagyiban negyed kg kofi!
h kell kiengedni? (ez az első alkalom, úh ha nem muszáj nem szeretném elrontani! )
be van téve simítós zacsiba, és körbe tekerve frissentartó fóliával.
csomagoljam ki? v így egybe hagyjam kiolvadni? -
ronin s8
senior tag
A kilépő víz hőfokát senki nem tudja itt mérni. Legalábbis rutin közben nem. Ahhoz valami spéci autóipari szonda kellene. Se a PID, se a HX-ek fejhőmérővel történő felszerelése nem ad közvetlen információt a hőmérsékletről.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Azt írtam, rutin közben nem lehet. Persze, elképzelhető, hogy fragola már megoldotta.
Külön oda lehet tenni a víz útjába egy szondát, de kávéval együtt macerás lenne. Valahogy a felső szűrő alá kéne belógatni, vagy a pogácsa tetejére, szóval unpraktisch.Egyébként ez szerintem tévút. Ugyanis hiába vannak agyonpidelve a modern gépek, és hiába lehet állítani egyes gépeken a fejhőmérsékletet, mindent felborít egy normálistól eltérő lefolyás.
Fontosabb infó lehet (fejhőmérővel együtt) a lecsöpögő kész kávé hőmérséklete, ami akár 10 fokkal is alacsonyabb lehet egy 1 perces, alig csöpögő lefolyás végére, mint egy 30 mp-es normál espresso lefolyásnál.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
-
Szyszko
tag
köszönöm jolti, sajnos nekem ilyen nincs, kb azt se tudom hogy működik, mindenképpen találnom kell valakit aki ért ezekhez és vannak hozzá eszközei. Nekem nincs ilyen ismerősöm, de mindenképpen keresek valakit.
Ha bárkinek van ilyen pest, csongrád, bács-kiskun megyében az kérem ne tartsa vissza.[ Szerkesztve ]
"Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást."
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
próbálgatom a renekát, nehéz róla véleményt alkotni... jó, talán könnyebben is mintázódik (nem akarom féláron eladni... ) és biztos, h vmit hozzátesz a kioldódással is... sokkal finomabb őrlemény kell hozzá, mint a sima kosaraknál... talán könnyebb vele igazán jót húzni (ha friss a mag... ) de nem érzem, még az 'északi fényt'... de egy szint felett már azt gondolom, h a cél ebbben a 'technikai sportban', h hibalehetőségeket minimalizáljuk, és a változókat kontroll alatt tartsuk...
hogy megérte-e az árát? nem tudom. de a notneutral csészéimmel behúzódok és nem szólok egy szót se...amúgy a hőmérsékletet én is kb így látom... de biztos, h vmennyire ízlés dolga is, h kinek, hol, milyen beállításokkal adja a -számára- maximumot...
-
ronin s8
senior tag
-
kk831228
addikt
Volt, csak kicsit nyögvenyelősen ment a megrendelés, mondta is a srác hogy nem sokára kész a webshop, azon egyszerűbb lesz...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
igen, nekem is szent meggyőződésem, lévén 'technikai sport', a sok apró tuning ad együtt vmi jobbat, és még jobbat! cs egyre kisebb az előrelépés egyre nagyobb árkülönbséggel... (kb ezt elemezgettük nemrég priviben is... )
(mindenesetre nagyobb előrelépés az ipari a gyárihoz képest, mint az IMS a az iparihoz képest... sztem, amennyire hallottam, olvastam.)vedningo: kérdezd meg Simi Mestert, hátha van neki 'raktáron'... jópénzér installálja Neked a célhardwert!
-
soldier2
őstag
Annyira azért nem drága. A kávé ízén nem tudom mennyit változtat, de a Gaggia/Lux/CA tamper nem hozta a Cremina/HG-1/Kalmár tamper trió szintjét Nekem a vékonyabb talp kinézete tetszett nagyon, főleg a 41 mm-es esetén a vastagabb lali talpat szokni kell a szemnek.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
3 ek. kakaó, 1 ek. kukikeményítő, 1 ek. cukor, az egészet forró (forralt) vízzel elkeverem egy malterkeménységű masszává (ergo minimális víz), aztán jön rá 3-4 dl tej és ezt gőzölöm
emberek, ez már elég "tuti" recept első körben, könnybe lábadt, hálálkodó női szemekre elég. viszont kell a fűszer, nagyon. levendula nem rossz, de a szántótibcsi karibi csokija volt a legjobb, ami abban van, az a tuti, bármi is az
boldog karit!!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
én ha nem figyelek, konkrétan pudding lesz belőle
jól megpörgetem (kb., mint egy rendes cappuccinóhoz gőzölés), aztán kevergetem fél percig, aztán megint gőzölés (ez már rövidebb), megint keverés stb.
de igazából ez csak játék: az kell a keményítőnek, hogy a meleg folyadékot sokáig kevergesd. hogy mivel melegíted, az a te bizniszed. ha felforr, akkor viszont szét tud esni.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
A gaggiaval és a Creminával is gond nélkül fel tudom (tudtam) forralni a forró csokit (pedig állítólag egyik sem egy gőzbajnok). Két kis kávéskanálnyi keményítővel bögrénként jó volt, de 1x kicsit több ment, az gyakorlatilag puding lett, mondjuk a gyerek élvezte . Legközelebb kipróbálom a Parci féle keverke/gőzölök, keverek stb módszert is. Eddig csak 1x felgőzöltem, és kész. Tűzhelyen melegítve +1 edényt kell a kissé mindig letapadt tejtől elmosni, inkább gőzölök, ha néha kell a forró csoki, de azért nem túl gyakori.
Celf: Brikkához bőven elég egy 10-15000-be kerülő (HUF nem USD) DeLonghi, Krups stb daráló. Azzal is jobb mint a boltban előre darált.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
fragola.6035
aktív tag
Lehet, hogy túl van lihegve ez a földelés. Kb. annyi értelme van, mint autóban a biztonsági övnek. Tehát semmi. Igaz, nekem már egyszer megmentette az életemet, de emberek milliárdjai feleslegesen használják, mert nem ütköznek.
Vagy a szalagkorlát is baromság a szakadék szélén. Nem szokott nekimenni senki, legalábbis elég ritkán.https://caffe35.webnode.hu/
-
Xabi78
aktív tag
Biztosan jó móka, csak ha éppen rossz ritmusban találja el/adja rá (akár csak egy pillanatra is), akkor fibrillál/megáll a szíved, és ha nincs defibrillátor/képzett elsősegélynyújtó a közeledben, ottmaradsz.
Szóval lehet ezt szépíteni, de maradjunk annyiban, hogy mázlid volt.Persze lehet, ezt is túldramatizálom... végülis megúsztad, te is, meg persze ő is...
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
Xabi78
aktív tag
Teszkóban szokott lenni kilós, fekete zacsis (Vivace), decemberi pörkölés, 4e/kg áron. Olyan 20% robi alapú, klasszik, csokis-mogyorós ízvilág, durván sok cremával.
Ár/érték arányban nem rossz, egyébként.
A pirosnál az a helyzet, hogy jobb a Pacificaffe Roma, árban meg ugyanaz...Cave canem!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest