Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Frawly #62044 üzenetére

    Általában használok a böngészőben reklámblokkolót, de úgy is lefoglalhat sok tabnál akár több GB-ot mindkét rendszeren. Némelyik kiegészítő meg eleve növeli az erőforrások használatát és az sem mindegy, hogy milyen van feltéve.

    A Windows 10-nél a lemez tekerése bizonyos eseteben jellemző lehet, de leginkább akkor, ha kevés a RAM és a lapozófájlt használja inkább. Viszont azt nagyon nem mondanám, hogy normális körülmények között mindig csinálja és folyamatosan tekerne, ez megint szimpla mese és nem igaz... Azt pedig már írtam nemrég, hogy még HDD-s gépeken is használom és ott is leginkább csak a bootolás és utána a rendszer felállása a lassú. De azt követően már viszonylag jól használható a rendszer, még ha nyilván nem is lesz olyan gyors, mint SSD-n. Főleg a laptopoknál meg sokan csak altatják, hibrid alvásból ébresztik a gépet + vele a rendszert és úgy HDD-n az előbbiek sem gond.

    A frissítéseknél nem teljesen világos, hogy megint miről beszélsz, mert pl. az P2P beállítás is csak opcionális, kikapcsolható. Valamint a letöltött frissítések másolatát őrzi meg a rendszer, nem teljes mentést készít minden egyes frissítés során mindenről. A másolatok pedig törölhetők a lemezkarbantartóval. Valamint a megfelelő kiadásokban a frissítéseknél van halasztási opció és a csoportházirendben is konfigurálhatók. Vagyis nem, nem tolja csak úgy az arcomba, ha nem akarom... Plusz az újraindítást is lehet ütemezni és későbbi időpontot megadni. Az viszont igaz, hogy Linuxon gördülékenyebben meg a frissítés és rendszerint hamarabb megvan, mint Windowson. De azért ott is hardverfüggő + az internetkapcsolat sebessége is számít. Ha sok csomagot, illetve egy nagyobb adagot kell letölteni, akkor nem túl gyors nettel ott is percek mennek el pusztán csak magával a letöltéssel. Az amúgy nem világos honnan szedted és mi alapján állítod, hogy egy Defender definíciófrissítéséhez min. 15 perc kell, de egyszerűen hülyeség, sőt inkább hazugság... Ott a letöltött fájlok eleve aprók és nyilván hamar megvan mind a letöltés, mind a telepítés, tapasztalat. Inkább egy havi összesítő frissítés telepítéséhez kell negyed óra, annál már reális. Ja, és közben ugyanúgy használom a rendszert, netezek, futtatok más programokat is. De egyébként hardvertől, internetkapcsolattól függően lehetnek eltérések időben. Sőt, egy erősebb vason gyors nettel volt akinél a legutóbbi teljes build upgrade is megvolt kb.10 perc alatt, a téma topikjában írta is.

    Ha már fájlrendszerek, akkor az NTFS lehet jobban hajlamos a töredezésre, de az is függ a használattól. Ha az adattárolós HDD-ken beállítom torrentnél a fájlok előre lefoglalását, akkor eleve kevésbé töredezik. Sőt, nem egy olyan merevlemezem van, amik évek óta nem voltak töredezettségmentesítve, mégis bőven 10% alatti érték van mindegyiken. De amelyik rendszermeghajtóként van használva, annál sem különösebben vészes, illetve a háttérben fut a karbantartás és szükség esetén automatikusan elintézi az optimalizálást is a rendszer. Valamint az NTFS és akár exFAT támogatottság szempontjából sem rosszak, mert azokat a különféle tv-k, lejátszók, játékkonzolok is eleve inkább kezelik, mint mondjuk az Ext4-et. Az SSD-re melyik rendszer mennyit ír téma pedig nem megint nem különösebben téma, mert annyit normál használat mellett eleve nem fog rá írni a Windows sem, hogy idő előtt túllépje a garanciában foglalt limitet, avagy a sok írástól tönkremenjen...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák