Aktív témák

  • kricsi81

    senior tag

    Húh, legalább pörög most a topik :)

    nord, hth, meg akik a D700-at javasolják: Azt is számítsátok bele, hogy jelen esetben nem pl egy olyanról van szó, aki jópár éve fotózik pl D60-nal, már kitapasztalt jópár dolgot a fotózásban, és eddig gyűjtögetett, hogy majd vesz jobb technikát, és most jött össze akkora összeg, hogy el akarja költeni jobb felszerelésre, hanem egy olyanról, aki egy D50 használat után beleszeretett a dslr-ekbe...
    Tehát azt nem kéne végiggondolni, hogy egy totál kezdőnek "minek" D700? Ez olyan, mint amikor elég nagy felháborodottságot váltott ki az, hogy nekem ilyen idősen D300-am van.. (jó mondjuk ott az is téma volt, hogy ki/miért/miből "vette nekem" a vázat...)
    de KB ugyanaz. Egy kezdőnek (ezt ne sértésnek vedd optimus!) szerintem nem kell D700, főleg, ahogy írja optimus, stúdiófotózásra... A D90 200e itthon újonnan, a D700 pedig 600e... Ebből a megmaradt pénzből jobban járna, ha fixeket venne, és stúdiócuccot, nem?
    Mert aztán később lecserélheti a vázát FX-re, pár éven belül, amikor már várhatóan olcsóbbak lesznek az fx vázak..
    De ha most D700-at vesz, nem tud annyira jó objektíveket venni, és egy váz általában pár éven (nyílván most nem 1-2 évről beszélek) belül ""elavul""...

    Szóval én Ijk-val, és Degeczi-vel értek egyet abban, hogy szerintemsem kell D700.
    Optimus, ez most kicsit érdekes (és lehet hogy túl indiszkrét) kérdés lesz: kb mekkora a keret, amit most felszerelésre akarsz szánni?

    [ Szerkesztve ]

    kovacsrichard.hu

Aktív témák