Új hozzászólás Aktív témák

  • rothfb

    veterán

    Egy kis érdekesség:
    Az aktuális Chip Magazinban (amire előfizetek) van egy tv teszt, Hollywood a nappaliban a cikk címe. 55 colosokat teszteltek.
    Tesztgyőztes a Pana GZ2000, a legjobb kép és hangminőséget ez nyújtotta. Persze egy millióért. Nem is tudtam, hogy a tv hangban 4x40 wattot tud mélynyomóval. Nem semmi. Megtudtam azt is, hogy csak a Pana és a Philips készülékei támogatják jelenleg az összes HDR szabványt. A HDR10/HDR10+/Dolby Vision hármast.
    Második a C9 lett képminőségben lemaradva (valószínüleg a kalibráció segített volna rajta) és a hangminőségre gyengébb pontot kapott.
    Harmadik a Philips 55OLED934 lett.
    Negyedik a Sony KD-55AF9.
    Ötödik a Philips 55OLED903.
    Hatodik helyre az egyik TV-m (65col) került a Pana 55FZ950.
    Hetedik az LG E8L.
    Nyolcadik pedig az első Qled, a Samu QE55Q90R.

    A tesztben 50%-ban nyomott a latba a képminőség. Szolgáltatások 25% (ebben marad el a Pana), ergonómia 15% (ebben állva hagyott mindenkit a Pana), hangminőség 5% (ebben a Sony tv-k levertek mindenkit), energiahatékonyság 5% (ebben egyik tv sem volt jó).

    Érdekesség még, hogy a tesztben szerepelt Loewe (egy millió forintos árral!) és Grundig oled tv is. És van a listán LCD tv is, tök utolsók lettek.

    Tudni kell, hogy a teszt Németországban készült, német tesztlaborban, mint mostanában a legtöbb teszt és cikk, a magyar Chip Magazinban főleg fordított cikkek vannak.

    Nem vitaindítónak szántam!

Új hozzászólás Aktív témák