Új hozzászólás Aktív témák

  • Vincent-Vega

    tag

    Mutatok pár saját képet . Volt rengeteg LCD-m,alsó,közép,felsőkategórából,és eddig KIVÉTEL NÉLKÜL MINDEGYIKNÉL volt valami amibe bele lehetett kötni és annyira zavarta a szemem hogy aztán nem tudtam nem észrevenni. Most legutoljára a C8 és C9 között kipróbáltam egy Samsung 82RU8002-t,ami egy zsír új, 700 ezres prémium TV, Edge-LED,elvileg közép-felsőkategória,a Q60R-el van egy szinten a local dimming kivételével. Na ilyen volt a megvilágított feketéje,pl játék betöltőképernyőnél : 

    alt="" title=""
    képen picit durvább azért mint élőben,de a bal oldali és a jobb alsó sarokban lévő felhősődés feketénél látszott rendesen. 

    Voltak IPS tévéim is,főleg LG. Na ott pedig a Backlight bleeding,sarok/sarkokról sárga bevilágítás,valamelyiknél jobban valamelyiknél kevésbé (ez pl netes kép)
    alt="" title=""

    Ez pedig a c9 full sötétben
    alt="" title=""

    De reggelig pakolhatnám a képeket,ott van például a Vertical Banding is,amikor függőleges csíkok vannak a panelben és mozgásnál elhányod magad,én például egy focimeccset nem tudtam végignézni,annyira zavaró volt. Aztán fekete foltosodás,nem homogén színek,szoftveres problémák stb...És lehet,hogy átlag tv-zés közben nem tűnnek fel ezek a dolgok az embernek,de higyjétek el,ha egyszer észreveszitek állandóan zavarni fogja a szemeteket.

    Szóval ezzel csak azt akarom mondani,hogy szerintem az OLEDnél jelenleg nincs jobb technológia,magasan ver bármit,és ha a fehér nem teljesen fehér,hát ennyi kompromisszum bőven belefér azért cserébe hogy nézhetek egy minden más téren hibátlan,összehasonlíthatatlan feketével,brutális megjelenítéssel rendelkező TV-t,és nem úgy ülök le elé hogy a hibákat keresi a szemem film közben  

    (Szerintem egyébként a HDR és a fényerő is bőven elég, sötétebb szobában pedig overkill. Megnéztem nappali fénynél ablakkal szemben is és ugyanúgy minden tökéletesen látható volt.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák