Új hozzászólás Aktív témák

  • xerobyte

    aktív tag

    Volt már valakinek cserencséje LG és SONY (vagy Pana) OLED-et side by side összehasonlítani, esetleg egyiket a másikra leváltani? Volt a motion/mozgás kezelésében különbség szigorúan 24Hz mozifilmekhez?
    Engem az LG C8-ban legjobban az akadozás zavar 24Hz bluray HDR esetén a panning felvételeknél (nálam ez a felhasználás nagy része).
    1.) Mivel a panel ugyanaz, ezért nekem az lenne a logikus, hogy kikapcsolt true motion mellett 5:5 pulldown real cinema módban minden oled TV ugyanúgy jeleníti meg a mozgást. Ilyen esetben mégis jobb a Sony (Pana)?
    2.) KTTech hosszászólásait olvasva rájöttem, hogy a BFI önmagában még nem ördögtől való, hiszen a moziban is hasonló hatások érnek. A Sony BFI-ja jó? Jobb? Az LG CX BFI jól működik? A C8 BFI-ja mivel 60HZ-es ezért nem rúg labdába.
    3.) A CX interpolation-je (truemotion) javult a C8-hoz képest jelentősen? Én DJ 0-n vagy DJ 1-n használtam, de a 0 ugyanúgy stutterelt a panning jeleneteknél, az 1 értéknél pedig már igencsak láttam az artifactolást. Ebben lehet a Sony jobb, mint a CX? Őszintén, nem igazán vagyok oda a 3:2 pulldown ötletért :/

    Amennyiben a Sony tényleg jobb mozgásmegjelenítő kikapcsolt true motion mellett vagy a true motion implementációja SOKKAL jobb, mint az LG-nek, akkor szerintem érdemes megvárni az idei sony modelleket, akinek a gaming is szempont és valószínűleg én is így fogok tenni.
    De ha azt mondjátok, hogy az OLED ilyen és kész és a Sony motion/BFI/true motion sem az igazi, ha valaki nem szereti sem a recegést sem a szappanoperát, akkor valószínű nincs értelme nem megvenni egy kifutó áras CX-et (ha még lesz 77es).

Új hozzászólás Aktív témák