Új hozzászólás Aktív témák

  • xedamen

    senior tag

    Üdv mindenki!

    Ma megérkezett a 77" S95C - első benyomások:
    - hatalmas a TV, vékony, féltem hozzányúlni is
    - az állvány nagyon gyorsan összetehető, egyszerű (pár napig talpon lesz, kiderüljön nem-e hibás)
    - a távirányító egy nagy kalap mogyidrazsé, aki használt már életében Apple TV-t például (aminek hasonló kör alakú gombjai vannak) az automatikusan simogatja, mert adná magát, hogy érintésérzékeny. 45 percig nyomva kell tartani, ha sokat akarok tekerni valami műsorba (alkalmazástól is függ mennyit léptet). Magic Remote-nál 6-7 év alatt megszoktam, hogy odairányítom a kurzort ahova akarok és klikk.
    - User Interface egy másik nagy kalap mogyidrazsé... Azt hittem a WebOS nem felhasználóbarát, de ez egyenesen felhasználó gyilkos... Tudom persze, ki mihez szokott, de azzal a kevés gombbal ami van 7x kell kattintani ha valamit át szeretnék állítani, például a képi megjelenítésben... Nagyon nagyon nem tetszik, de szokom. Ha beállítottam, akkor inkább Apple TV-t használok a jövőben szerintem, hogy hozzá se kelljen nyúlni, de azért adok neki egy esélyt.
    - CX után a panel hihetetlenül világos, és nem csak a fehér, hanem főleg a színek. Leugranak, megpofoznak és visszamennek játszani. Elképesztő! Például egy netflixes dokufilmben egy kékes-zöld lódarázs páncélja olyan éles volt, ahogy csillogott rajta a nap, hogy nem hittem a szememnek.
    - Bizonyos mozgási megjelenítéseknél kicsit vibrál a kép. Például fákat felülről mutatták és a lombok vibráltak, ahogy mozgott a kamera, de ez jelen volt az LG-nél is. Ott is elmúlt, ha az ember bekapcsolt szappanopera effektet, itt is hasonló a helyzet. De érdekes, mert 0 szappanoperával van olyan tartalom ahol csinálja, más contentnél nem. Gondolom ezek szerint a tartalmon múlik.
    - A kép tű éles minden, nagyon élethű, színek még warm2 beállítás mellett is gyönyörűek, miközben a fehér fehér és nem kék, valamint a bőrszín is valóságos. Személy szerint én inkább warm1-en hagyom (nekem jobban tetszik :U )
    - LG után furcsa, hogy (bár egyáltalán nem átgondolt, de) rendkívül gyors a rendszer
    - PS5-öt még nem próbáltam

    Összességében tetszik, nyilván nem akkora váltás, mint egy LCD-ről OLED-re... Következő pár napban kiderül hogyan teljesít.

Új hozzászólás Aktív témák