-
Fototrend
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
aelod
#199275
üzenetére
Ez egyszerűen nem igaz, minden attól függ hogy hogy végzed a gyakorlatot, széles fogással a területre koncentrálva lehet pl. lapocka közelítéssel a rombusz izmokat, trapéz izom alsó részét edzeni a széles hátizom mellett, persze ahhoz kell is némi edzettség, mert jóval kimerítőbb, mint simán csak széles háttal, vagy bicepszből húzni.
Egyesek szerint máskép húzni nem is érdemes...pl. ez az orosz frankenstein is erről beszél anikor fikázzák hogy milyen szar mozgástartománnyal húzodzkodik [link]
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Antonio
#198768
üzenetére
Nekem volt ilyen, csak a jobb könyökhajlatomban, nem kezeltem csak a szokásos flektor, stb kenegetés ment edzés után, mivel továbbra is lejártam edzeni, persze kerültem azt a fogást ahol jelzett, kb. 5-6 hónap után kezdett rendbe jönni, sajnos egy baleset folytán fel kellett segítenem a földről egy testesebb figurát aki pont a fájós karomba csimpaszkodott, nos ezzel rávertem kb. még 6 hónapot, szóval nálam kb 1 évbe tellt amíg rendbejött...
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
#195735
üzenetére
A csomókeresés előtt nem árt észben tartani a linkelt tanulmány címét ahol edzés utáni fehérjebevitelről van szó
Az autofágia és az izomépítés van itt önellentmondásban, mivel aktuálisan semmi keresnivalója itt de idehoztad, holott nem a Schwáb Richárd féle 100 évet garantáló aszalódás ebben a topikban a kurrens téma.
Az IF étkezésnek számtalan oka is lehet, nem csak a "böjt" jótékony hatása, hanem pusztán életviteli, közérzeti okok is, pl. én 2x étkezem egy nap 10-20 éve, pusztán mert nem esik jól egész nap telezabálva lenni, vagy annyi lassan felszívódó fehérjeforrást húst, tojást zabálni egy nap, stb. meg 50 év felett a lelassult anyagcsere is közrejátszik, hogy nem igényli a szervezetem a zabálást.
De azért törődök a fizikumommal és ennek megfelelően edzek is és elég problémás ilyenkor a lassan már 89kg-momnak megfelelő mennyiségű fehérjét bevinni azt feltételezve, hogy az egyszeri 25g fehérje bevitel felett kidobott pééz, mert azt tartotta a szájensz hogy hiába viszel be többet, nem fog hasznosulni, oxidálódik-kiszarod-pisiled, ez dőlt meg a tanulmányban, mert kiderült hogy hasznosul és 100g fehérje esetében az oxidáció 15% körül van ami elhanyagolható.Így nyugodt szívvel beverhetek 100g-ot is edzés után egy turmixal és problem solved.
Egyébként várom tőled a hivatkozott korábbi tanulmányokat, egy kicsit több infó link nem árthat egyikünknek sem
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
#195731
üzenetére
Azért jó hír az IF eseknek, mert a te logikádtól eltekintve, általában nem az a problémájuk hogy az autofágiával mivan, hanem az hogy 1-2 étkezésbe kell begyömöszölni a szükséges napi fehérjemennyiséget, ha mondjuk súlyzós edzésekkel extrán törődni akarnak a testkompozíciójukkal...
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
#195728
üzenetére
Ez a mindenáron kákán csomót keresés neked valami hobbid?
"Meddig stackelhető"? Az ésszerűség határáig, eleve a kb. 1,5-2g ts/kg fehérje bevitelről azért hallottál gondolom, étkezésenként a 25g-tól elrugaszkodva a 100g azért nem kevés. A tárolás meg többek között a vázizomban történik aminek a felvevőképességét eddig alábecsülték - ezt is csak el kell olvasni mielőtt véleményeznél, a fehérjeszintézis fogalmát meg nyugodtan leválaszthatod az emésztésről és már meg is kapod a hiányolt "koplalást"... -
Flash Gordon
senior tag
Figyelem, jó hír az időablakos étkezéssel élőknek, meg a mértéktelen fehérjepor zabálóknak!
Sok szóbeszéd terjeng erről egy ideje, de most lett is erre egy jó kis tanulmány
Ugyanis megdőlt az egyszeri, 25g körüli fehérjebeviteli javaslat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tesztalanyok relatíve fiatalemberek voltak, szóval némi fentartással kell kezelni, de akit ennek ellenére érdekli a téma, annak itt hagynám ezt a jó kis linket
[link] -
Flash Gordon
senior tag
válasz
westcoastog
#194609
üzenetére
Talán segít a választásban [link]
-
Flash Gordon
senior tag
Már miért lenne hülye? Amcsiban már van statisztika, hogy a többlettsúly miatt szedett különféle gyógyszerek meg nem vásárlása miatt az ozempic még olcsóbbra jön ki és most már kimutatható is emiatt a különböző vérnyomás csökik. stb. vásárlásán... meg az is van, hogy az ilyen módon lefogyottak mennyivel többet hoznak a gazdaságnak mivel egészségesebbek, többet-jobban dolgoznak, aztán olyan kimutatás is van, hogy egy ozempikes családban 20-30% visszaesik a különböző nassolás, csipsz zabálás....
meg asszem dániában kamatot kellett vágni, mivel az ozempik akkora hatással volt a szegény gazdaságukra
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
#192760
üzenetére
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf
#192685
üzenetére
A citrullinből uugyanúgy arginin lesz, előnye hogy hosszabb a felezési ideje, tovább kering a vérben mint az arginin, cserébe a szervezetet nyílván jobban leterheli a bontása, az argininnel nincs bontási macera, cserébe hamarabb múlik a hatása, ha egyszerre szeded mindkettőt nem árt észben tartani, hogy ugyanaz a hatásmechanizmua mindkettőnek és ezért a dózisokkal vigyázni kell...
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
S e t h
#192248
üzenetére
Ülőmunka, stb.-től a gerincproblémák túlnyomó része a csigolyák közötti porcok dehidratációja miatt alakul ki. Az összenyomódó a csigolyák mivel alig mozognak, kipréselik a porcokból a nedvességet ami a környező szövetekbe kerül, az elvékonyodó porcok miatt az idegek kitüremkednek, stb. és elkezd fájni a hát. Erre a legjobb a nyújtás azaz lógás pl. denevérpadon. A nyújtás hatására a csigolyák közötti porc is nyúlik és a vákuumhatás miatt szépen visszaszivornyázza a kipréselt nedvességet. Napi 15 perc fejjel lefelé lógás gyakorlatilag már elég jól kompenzálja az statikus munkavégzéssel járó gerincproblémákat.
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
OPiiPO
#191871
üzenetére
Az aromatikus szénhidrátok rákkeltő technológiai szennyeződések, amelyek a klasszikus füstölésnél a fa égetése során keletkezne
a hagyományos füstben előforduló úgynevezett policiklusos aromás szénhidrogének (PAH) számottevő része, melyek füstölés közben keletkeznek és kerülnek bele az adott élelmiszerbe, bizonyítottan rákkeltő.
-
Flash Gordon
senior tag
"azt gondolom, hogy ha valaki nagyreszt allati eredetüböl es mondjuk napi 1.6-2.0 g/testtömeg kg feherjet visz be, ott - legalabbis idöskori (>60 ev) sarcopenia "ellen" - tenyleg kidobott penz az extra fehérje (por formajaban)"
A téma szénné van kutatva [link]
Persze vannak tanulmányok amikben kimutatták, hogy időskorban és amúgy általában jótékonyan hat a megnövelt fehérje bevitel akár az általad említett mennyiségben, de van olyan is ami pont az ellenkezőpjét állítja. Pro [link] kontra [link]
Nem tartozik szorosan a témához, de a bevitt fehérje egyszeri dózisának hasznosítása az életkor előrehaladtával érdekesmód egyre növekszik, 60 évesen ez már lehet akár közel a duplája az átlagosan javasolt 22-5g nak...
Természetesen hogy napi t.s. kg/1.6g fehérje bevitelt érdemes elérni, de a dolog nem ilyen egyszerű, ugyanis a szervezet gazdaságosabban bánik a fehérjével, amennyiben kevesebből gazdálkodik, a bélflórára, a szervezetben lejátszódó egyéb folyamatokra is hatással van az hogy miből mennyit fogyasztunk...
A kiegészítésként fehérjeporokkal bevitt fehérje praktikus idős korban ha másért nem is, de azért feltétlen jó, mert nem terheli meg feleslegesen az emésztőrendszert, vagy okoz problémát az étrendbe illesztése pl. a napi 2x étkezésnél.
A fehérjék típusának megválasztásánál is változatos formákat érdemes alkalmazni: növényi, marha, tejsavó, kazein, stb. Pl. vagy időszakosan váltogatni, vagy a napszaknak megfelelően, délelőtt tejsavó v. marha, este növényi v. kazein.
-
Flash Gordon
senior tag
A sarcopenia ellen elsősorban a súlyzós gyakorlatokkal lehet tenni.
Az extra fehérje bevitel kidobott pénz, ha nincs mellette edzés, bár vannak tanulmányok amiben 60 év felettieknek adagoltak, glicint, glutamint, lizint masszív adagokban kb. 30g/nap amivel megállították az izomvesztést, de ezeknek elég sokféle mellékhatása is lehet, pl. rákra hajlamosít...
De ha minden áron kell fehérje, akkor ízesítetlent vagy steviást vegyél, a szukralózos édesítőszereseket meg kerüld el, mert ezzel hosszútávon csak leépíted a mikrobiomodat. Persze ha amúgy is megeszel-iszol mindenféle édesítőszeres vackot, akkor nem szóltam.
Amúgy a testtömegindexed, a 2x napi étkezés, meg a leírt életvitelszerű bringa-futás stb. mellett én nem aggódnék a helyedben, mert ezekkel nagyjából ki is pipáltad a hosszú és egészséges élet feltételeit, ami a soványságot illeti az meg kb. okinavai style
Az itt fórumozók, meg az emberiség túlnyomó része a kor előrehaladtával csak hízik, rottyon van az egészsége és baromira irigyelhetné a te problémáidat. -
Flash Gordon
senior tag
válasz
Peaceliker
#191256
üzenetére
Hja, ha már a profi sportolókról van szó, nekem úgy tűnik hogy itt tendenciózusan vlmi hivatásos erőemelő szemléletbe megy a diskurzus
és az edzés egyéb vonakozásai le vannak degradálva mint pl. a fent emlegetett erő-állóképesség ahol azért számít a volumen. Szerintem ugyanakkor ez sokkal jövőállóbb edzőtermi orientáció az egészségre nézve mint a szimpla izomtömegre gyúrás, különösen akkor ha a többség felesleges kilókkal, ülőmunkával, stb. küszködik.
Az ideális patikamérlegen adagolt erőkifejtés, kajálás, etc. a maximális hipertrófia elérésére persze lehet cél, de fura ezt itt olvasni a hobbista közönségtől akik nyílván nem profi erőemelők vagy testépítők.
És vegyük ide azt is hogy még a profiknál is tök eltérő a szemlélet amivel eredményt értek el. Mondjuk pl.Tom Platz vagy az itt korábban emlegetett Dorian Yates edzésfilozófiája közötti különbség is megér egy misét... -
Flash Gordon
senior tag
válasz
Flash Gordon
#190970
üzenetére
Még egy körülményt idehoznék a fentiekhez, hogy miért jó periodizálni az intenzítást [link] :
Összefoglalva, eredményeink meggyőző bizonyítékot szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy az alacsony terhelésű edzés hatékony módszer lehet a végtagok izomhipertrófiájának növelésére jól edzett férfiaknál. Az alacsony terhelésű edzésből származó izomméret-növekedés megegyezett az izomhipertrófia maximalizálására általában javasolt ismétlési tartományban végzett edzéssel. Feltéve, hogy az erőnövekedéstől függetlenül a maximális hipertrófia az elsődleges cél, ezek az eredmények azt sugallják, hogy új paradigmát kell fontolóra venni a hipertrófiás edzési ajánlásoknál, és az alacsony terhelésű edzést támogatni kell életképes lehetőségként. Ha azonban az erőnövekedés maximalizálása elsődleges fontosságú, akkor nagyobb terhelést kell alkalmazni, az alacsonyabb terhelésű edzések kizárásával. Tekintettel az erő-állóképesség kontinuum megőrzésére az izomerő és az állóképesség adaptációja mellett az ekvivalens izomhipertrófia mellett, lehetséges, hogy a HL és az LL elsősorban a különböző rosttípusok CSA-ját befolyásolja. Figyelembe véve a HL és LL száltípus-specifikus hatásaival kapcsolatos meglévő adatok nem meggyőző jellegét ( 11,20,32,55 ), további kutatásokra van szükség annak tisztázására, hogy a HL és az LL hasonló teljes izom-hipertrófiát eredményez-e, amelyet egy adott fenotípusú rostok specifikus populációinak növekedése okoz. Feltételezhető tehát, hogy az alacsony és nagy terhelésű sorozatok kombinálása optimális az izomnövekedés maximalizálásához. Ezek az eredmények azt sugallják, hogy a terhelési tartományok széles spektrumának beépítése előnyös lehet egy hipertrófia-orientált programban.
Mivel a két féle, 1.-2. izomrosttípus eltérően reagál a terhelésre (a 2. es jobban reagál az intenzív edzésre az1.es meg a volumenre), ezért is lehet olyan meglepő tanulmányokat olvasni ahol az eleve edzett alanyok nagyobb hipertrófiával reagáltak az alacsony terhelésű edzésre mint az intenzívre mivel a jellemzően magas intenzítású edzéssel túlnyomó részt csak a 2.es típusú rostokat edzették és a teszt miatt alacsony intenzítással edzve bevonódtak az addig elhanyagolt 1.es rostok is. -
Flash Gordon
senior tag
válasz
Janaboy
#190929
üzenetére
Más ha valaki komoly edzésmúlttal rendelkezik és még relatíve fiatal is hozzá, megint más ha hobbiból jár le és elmúlt 40. A magas intenzitású edzés sok esetben egyszerűen sérülésveszélyesebb és emiatt nem feltétlen ajánlott egy életkor felett. Egyébként is sok helyen említik, hogy a legjobb periodikusan (pl. xhéttől-xhónapig, ) váltogatni a magas intenzitást a volumennel, mert az adaptációs sokk a terhelés változó módja miatt végeredményben kiszüszöbölhetőbb a stagnálás és nagyobb a benefit pl. a "száraz" izomtömegben.
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
BigBlackDog
#190821
üzenetére
Hát a növényeknek biztos használ a led vörös-kék fénye
, az infralámpa az ami keringés serkentő, gyulladás csökkentő, általában arcürerggyulladásra bevált cucc. A környezetemben páran szenvedtek ezzel és segített. Én az ilyen lehúzós kiba... drága cuccok helyett ajánlom hogy először kicsiben szerezz be mondjuk egy ilyen megbízható svájci darabot, ezzel nem nyúlsz mellé mert több féle tünetre is használhatod [link] -
Flash Gordon
senior tag
válasz
Flash Gordon
#190768
üzenetére
Mondjuk most így elnézve a hatóanyag tartalmat a gyártók között pl. az agrestisnél elég nagy a szórás, 1:10 és 1:50 es között nem mindegy hogy 600mg vagy 30000mg az adag.
Az ilyesmiknél egyébként is érdemes az ajánlotthoz képest megtolni a napi adagot. -
Flash Gordon
senior tag
-
Flash Gordon
senior tag
Az edzés után protein ivóknak talán érdekes lehet ez a [link] Itt írják, hogy nem elég a protein, a maximális hatásfokhoz kell inzulin is, azaz kell hozzá glükóz vagy szénhidrát is:
Az EAA-k bevételének időzítésének az edzést követő fizikai változásokra gyakorolt hatását is tanulmányozták [ 47 , 48 ]. Tipton et al. [ 47 ] azt találta, hogy az EAA-k bevitele a rezisztencia-gyakorlat előtt előnyösebb volt a fehérjeszintézis elősegítésében, mint az utólagos [ 47 ], de ezek az eredmények nem igazak a tejsavófehérje bevitelére [ 48 ]. Miután az egyén elfogyasztott egy fehérjét, az anabolizmus körülbelül három órával az étkezés után megnövekszik, és a csúcs körülbelül 45-90 percnél jelentkezik [ 14 ]. Körülbelül három óra étkezés után az MPS visszaesik a kiindulási értékre, annak ellenére, hogy a szérum aminosavszintje emelkedett marad [ 14 ]. Ezek az adatok azt mutatják, hogy korlátozott időintervallum áll rendelkezésre a fehérjeszintézis indukálására, mielőtt a refrakter időszak megkezdődik. Ezt szem előtt tartva, a rezisztencia edzés utáni ideális fehérje-kiegészítőnek tejsavófehérjét kell tartalmaznia, mivel ez gyorsan megemészti és beindítja az MPS-t, és adagonként 3-4 g leucint biztosít, ami fontos a maximális MPS előmozdításában [ 29 , 30 ]. Gyors hatású szénhidrátforrás, például maltodextrin vagy glükóz kombinációját kell a fehérjeforrással együtt fogyasztani, mivel a leucin nem tudja olyan hatékonyan modulálni a fehérjeszintézist inzulin jelenléte nélkül [ 27 , 28 ], és a szénhidrátforrást tartalmazó fehérjeforrásokat használó tanulmányok is hajlamosak. hogy jobban növelje az LBM-et , mint a fehérjeforrás önmagában [ 33 , 37-41 ]. Egy ilyen kiegészítő ideális az izomfehérje szintézis fokozására, ami fokozott izomhipertrófiát és -erőt eredményez. Ezzel szemben az esszenciális aminosavak és a dextróz fogyasztása tűnik a leghatékonyabbnak a fehérjeszintézis kiváltásában a rezisztencia gyakorlatok előtt, semmint azt követően [ 47 ].
-
Flash Gordon
senior tag
"A szukralóz-6-acetát a szukralózgyártás közbenső terméke és szennyeződése, és a legújabb kereskedelmi szukralózminták akár 0,67% szukralóz-6-acetátot is tartalmazhatnak."
"Az acetilált szukralóz metabolitok vizeletben és székletben történő kimutatása nem támasztja alá azokat a korai metabolizmus-vizsgálatokat, amelyeken a hatósági jóváhagyás alapult, és amely szerint az állítólagos lenyelt szukralóz változatlan formában (azaz nem metabolizálódik) ürül ki. A történeti metabolikus vizsgálatok nyilvánvalóan részben nem mutatták ki ezeket a metabolitokat, mert a kutatók székletből származó metanol-frakciót használtak az elemzéshez, vékonyréteg-kromatográfiával és egy kis felbontású lineáris radioaktivitás-analizátorral együtt. "
"Új munkánk kimutatta, hogy a szukralóz-6-acetát genotoxikus” – mondja Susan Schiffman, a tanulmány megfelelő szerzője, valamint az Észak-Karolinai Állami Egyetem és a Chapel Hill-i Észak-Karolinai Egyetem közös orvosbiológiai mérnöki tanszékének adjunktusa. „Azt is megállapítottuk, hogy a szukralóz-6-acetát nyomokban megtalálható a már kapható szukralózban, még azelőtt, hogy elfogyasztanánk és metabolizálódna."
„Ezzel összefüggésben az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság minden genotoxikus anyag esetében 0,15 mikrogramm/fő/nap toxikológiai küszöböt állapított meg” – mondja Schiffman. „Munkánk azt sugallja, hogy a szukralóz-6-acetát nyomnyi mennyisége egyetlen napi szukralózzal édesített italban meghaladja ezt a küszöböt. És ez még nem veszi figyelembe a szukralóz-6-acetát metabolitokként termelődő mennyiségét, miután az emberek szukralózt fogyasztanak."Nem ritka, hogy évek elteltével felülbírálnak engedélyezett adalékanyagokat, itt kiderült hogy hogy hibás vizsgálat alapján kapott hatósági engedélyt az anyag.
Az hogy most engedélyezett egy adalékanyag még nem jelenti azt, hogy az is marad.
Mivel amivé metabolizálódik az genotoxikus, ezért az idevonatkozó határértéknek kell megfelelnie ami a fentiek alapján 0,15 mikrogramm/fő/nap. Ezzel szemben egy átlagos szukralózzal ízesített italban ennyi van [link]
És akkor még szó sem esett arról, hogy a mikrobiom is érintett, mivel lefelezi a mennyiségét, ami szerintem az igazi probléma és nem a genotoxikus hatás...
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Woodslave
#189502
üzenetére
A 2018 as tanulmány konklúziója nem csak az általad idézett szövegből áll, az csak egy fejezet, van ott még a szív, érrendszer, oxidatív stressz, trombózis, koleszterin ,stb. viszonylatában is írva, az egész cikket érdemes elolvasni.
Az általad linkelt oldal meg felvet némi kételyt pont az általad felvetett megbízhatóság kapcsán, nem árt megnézni az alapítvány partnereinek-támogatóinak listáját [link] ,
ettől fügetlenül nem ez, hanem az az a gond, hogy nincs meghatározva a mennyiség, nyílván halálos dózis is létezik pl. vörösbor ivásnál, de én konkrétan 1 pohárra hivatkoztam.
Kicsit mélyebbre menve ami a rák kockázatával jár az ebben a tanulmányban, amire a te tanulmányosd is hivatkozik [link]
így néz ki:
"A bizonyítékok azt mutatják, hogy minél több alkoholt iszik egy személy – különösen minél több alkoholt iszik rendszeresen –, annál nagyobb az alkohollal összefüggő rák kialakulásának kockázata. Még azoknál is, akik naponta legfeljebb egy italt fogyasztanak, és mértéktelenül isznak (akik nőknél 4 vagy több, férfiaknál 5 vagy több italt fogyasztanak egy ülésben), szerényen megnövekedett bizonyos rákos megbetegedések kockázata ( 3-7 ) . A 2009-es adatok alapján az Egyesült Államokban a rákos halálesetek 3,5%-a (körülbelül 19 500 haláleset) alkohollal kapcsolatos ( 8 )."Egyébként nem értem mi a gond a vitával? Ha értelmes keretek között zajlik, mindenki okul belőle.

#189503Woodslave
igen, tudom hogy méltatlanul húztam le a szeszelést, mivel pont a kis mennyiségű vörösborral példálóztam, de ha hozzácsapunk mondjuk egy felest is akkor már lehet hogy sikerül lerontani a hatást a szukralózos proteinivás szintjére
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Woodslave
#189500
üzenetére
Ehh, nézd már meg légyszi hogy milyen oldalról linkeltem - ha létezik olyan hogy megbízható oldal, ahol csak releváns dolgokat publikálnak, akkor ez az
A napi 2dcl vörösbor vagy szukralózos protein párhuzamom meg szerintem elég szellemes és szivesen veszem ha megcáfolod, addig is ajánlom a figyelmedbe ezt a tanulmányt [link]
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
height
#189475
üzenetére
#189482 Dorian +1
#189475 height
Én régebben a bal vállam (kattogás, fájás) miatt kezdtem szedni többek ajánlására ezt [link] Nem emlékszem hogy különösebben használt volna. Aztán némi odafigyeléssel-bemelegítéssel az edzéseknél idővel (kb fél év) megszünt, a mai napig sokkal többet melegítek be emiatt vállra, mint minden másra.
Az ízületvédő tápkiegek többsége porhintés, legalábbis azokban a dózisokban amikben ajánlják és valóban hónapokban mérhető időtartamon túl jön egyáltalán bármilyen eredmény. -
Flash Gordon
senior tag
Elsőre persze hogy túlzásnak tűnik, de szerintem le lehet hozni egálra, ha pl. a napi szeszt egy pohár ebéd mellett elfogyasztott vörösbörral képzeljük el
a viccet félretéve, szerintem nem árt tisztában lenni azzal hogy egy rendszeresen bevitt tápkiegnek milyen változatai a megfelelőek. -
-
Flash Gordon
senior tag
„Én úgy gondolom, hogy a stevia – ami a valódi stevianövényből készül, nem a mesterséges szteviol-glikozid – máshogyan kezelendő, mint a szukralóz, az aszpartám, vagy a nátrium-ciklamát – mondta Soltész Erzsébet." [link]
Az hogy egy adott termékben a feltüntetett "stevia" valóban növényből készül, az simán múlhat az adott termék ügyes marketing kommunikációján
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Woodslave
#189400
üzenetére
Mindenki eldöntheti mit hisz el és mit nem.
Én sem vagyok valami parázós típus, ha arról van szó simán megeszem a bolti sonkát, kolbászt, meg néhanapján a szukralózos proteint, (de már egy ideje inkább az ízesítetlent) de ha mondjuk vödörszám kellene tömnöm magamba ezeket, akkor tuti a "mentes" verziókat preferálnám.
Egyébként csak szólok, hogy az élelmiszeripari adalékanyagok hatásmechanizmusát és emberre veszélytelennek ítélt mennyiségét állatkisérletek alapján határozzák meg, nincs "semmilyen valós valós embereken végzett tanulmány" az engedélyezésnél
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
python1
#189391
üzenetére
Az aszpartám is engedélyezett a mai napig, húkészítményben alap a nitrites pácsó stb. ráírnak egy napi megengedett beviteli mennyiséget és problem solved.
Egy az egészségügyben dolgozó ismerősöm emlegette hogy egy idősebb boncmester kollégája poénkodott azzal hogy a hullák manapság nem hajlandóak oszlásnak indulni úgy mint a régi szép időkben, gyakorlatilag élve konzerváljuk magunkat
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
python1
#189376
üzenetére
Ez be is árazza a hozzáértését, korábban linkltem hogy mi a gond a szukralózzal: a szukralóz-6-acetát, ez a kémiai vegyület akkor keletkezik, amikor a szukralózt lenyeljük, és a szervezetben metabolizálódik....
"szukralóz-6-acetát már fogyasztás előtt jelen van ezekben az italokban, de még több termelődik belőle a gyomrunkban"
"A tesztek genotoxikus és klasztogén mechanizmusokat igazoltak (a DNS-szálak megszakítása), valamint a gyulladáshoz, oxidatív stresszhez és rákhoz kapcsolódó gének expressziójának növekedését mutatták ki . Ráadásul a bélnyálkahártya is megsérült"
"
"Azt találtuk, hogy mindkét vegyszer [szacharóz és szukralóz-6-acetát] "szivárgó bélrendszert" okoz" - mondja Schiffman.
"Alapvetően áteresztőbbé teszik a bélfalat. A vegyszerek károsítják a "szoros csomópontokat" vagy interfészeket, ahol a bélfal sejtjei összekapcsolódnak egymással."
A szivárgó bél azt jelenti, hogy a részben megemésztett élelmiszer és a méreganyagok beszivároghatnak a véráramba. Az állapot számos módon előidézhető , és később a test különböző részeiben is kihathat." -
Flash Gordon
senior tag
válasz
TheMartin03
#188791
üzenetére
Szerintem próbáld ki ezt: [link] 26g fehérje adagonként, állítólag 84% tiszta fehérjetartalommal és most eléggé jó áron van.
-
Flash Gordon
senior tag
Az első link vádli edzés témában: [link]
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Dorian
#186806
üzenetére
Nekem ilyen van [link] [link] , kevésbé büdösödik mint a műanyagok, előtte volt pár olyanom is. A kupakja megadta magát egy idő után, de rendeltem hozzá az Alin szilikon dugót, így jobb mint új korában. A műanyag fedél és a fém tartály között van egy masszív szilikon gyűrű, azt nem lehet tönkrevágni, szóval hosszú távon is jó befektetés.
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Dorian
#186013
üzenetére
A Glicin+acetil cisztein együttes szedése az új meta, mondjuk NAC ot por formában nem ajánlom, mert kén szaga van és rohadt savanyú, de már megtanultam legyűrni a reggeli koktélomat amiben emellet még van pár undormányos cucc (pl. homokszerű almarost stb.) sajnos az a pár korty nem az élvezetről szól, kb. egy macskahúgyos homokózó pocsoloyájából vett anyagot képzelnék el jó viszonyítási alapnak, még jó hogy kifejlesztettem egy brutál nyelési technikát hozzá, kb 3 korty és meg is van
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
neophyte79
#184720
üzenetére
Jah, azt már csak hab a tortán, hogy az eredeti felvetésem a tápkiegek kapcsán az életkor előrehaladásának a viszonylatában történt, ha valamennyire tájékozott valaki a témakörben, akkor nem hoz be közhelyeket, mert ebből rögtön kiderül hogy fingja nincs arról amiről vitázni szeretne...
[link] [link] [link] -
Flash Gordon
senior tag
válasz
neophyte79
#184717
üzenetére
Bevallom engem szórakoztat ha valaki több hozzászóláson keresztül égeti magát mint a rongy és még csak fel sem tűnik neki
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
aelod
#184714
üzenetére
Hehh
, azért remélem ha most válaszolok, akkor elengeded, mert csak olaj a tűzre.... minden kérdésedre válaszoltam korábban, ér visszaolvasni: pihenek-e eleget? a különböző szövegkörnyezetbe csomagolt, momentán (3?) aminosavas BCAA kérdésre is, meg még sok egyébre is elég készségesen aminek semmi köze nem volt a témához.
Az érvelésed alapját képező ha ez, meg az fikcióiddal meg semmi dolgom, elég vicces ahogy a feltételes módban próbálsz érvelni, konkrétumok hiányában, erről leszokhatnál már ha ennyire fontosnak ítéled a véleményalkotást.
És ugyan triviális, de külön neked mégis csak idedobok egy linket a valószínűleg több ezerből [link] nem nehéz megtalálni benne a regenerációról szóló sort... -
Flash Gordon
senior tag
válasz
persil
#184710
üzenetére
"Egy termékben xilitet is felhasználtak, ugyanakkor az adalékanyagokra vonatkozó, fenti uniós rendelet alapján a növényi fehérjeporokban ez a típusú édesítőszer nem alkalmazható. Emiatt a xilitet egy olyan engedélyezett adalékanyagra kell cserélnie a gyártónak, amely az ízesített italokban alkalmazható.
Két fehérjeporban vas, kettőben cink és szintén kettőben réz volt, egy termékhez adtak szelént, egy termékhez pedig mangánt. A mérési eredmények alapján az egyik termékben – a toleranciákat is figyelembe véve – a cink mennyisége az alsó tűréshatár alatt, míg a rézé és a mangáné a felső tűréshatár felett volt. Egy másik fehérjeporban – ugyancsak a toleranciákat figyelembe véve – a mért réz mennyisége a felső tűréshatár felettinek bizonyult.
Egy termék olyan összetevőt – cink- és réztartalmú inaktivált élesztőkivonatot – tartalmazott, amelynek használata ásványi anyagként jelenleg nem engedélyezett. Ezt az összetevőt más, a vonatkozó uniós rendeletnek megfelelő, engedélyezett ásványi anyag vegyületre kell cserélni.
A vizsgálati eredmény szerint egy fehérjepor – a jelöléssel ellentétben – tartalmazott szóját: a termék jelölésén az angol nyelvű „soy free” felirat szerepelt, vagyis e felirat alapján a termék szójamentes. Viszont a mérési eredmény szerint a termék olyan nagy mennyiségben tartalmazott szója allergént, hogy az adott módszerrel nem lehetett meghatározni a pontos mennyiséget."
ha neked ezt jelenti hogy "csak a cimke szar" akkor valóban
-
Flash Gordon
senior tag
Jó hír a növényi fehérjepor ivóknak [link]
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Woodslave
#184699
üzenetére
Nem mondtam semmire hogy szar, többszöri felkérésre szimplán párhuzamot vontam két tápkieg között amit a szervezet azonos módon és célra használ fel. Az egyiket a vitapartner köztudottan preferálja a másik ellen meg olyan indokot hoz fel ami az elsőre is ugyanúgy érvényes, lásd tökön szúrt érvelés, vekengés. Értelmezni szöveget, kontextust nem árt. Ez volt az utolsó hszem ebben a témában, marhaságokról minek annyit szövegelni?
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
aelod
#184691
üzenetére
Bleh, nem akartam belemenni, mert tök szánalom ez a vekengés... de ha már ráfeszültél, mégis milyen tökön szúrt érvelés azt állítani hogy a BCAA felesleges ha eszel elég fehérjét, ilyen erővel a tejsavód is tök felesleges ha megfelelően táplálkotozol, mindkettő végeredménye ua. az aminosav amiből szervezeted a szükségletei szerint fehérjét képez, a metabolizmus állandó, folyatosan bont és épit a szervezet, fizikai terhelés esetén elhalt izomrost szakadásokat vagy akár izmot bont aminosavvá és épít újra, ha megfelelő mennyiségben állandóan rendelkezésre áll akkor ez a folyamat zökkenőmentes, ergo a regenerálást segíti.
-
Flash Gordon
senior tag
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
aelod
#184678
üzenetére
Nem gondolom, hogy érdemes ilyesmin rugózni, annál is inkább, mivel a te kánonodba elférő nyakra-főre zabált ízesített trejsavó és a fikázott BCAA a gyomorban ugyanaz az aminosav lesz...tápkieg mindkettő, pénzbe kerül, stb. Az arginin, citrullin a véráramlást javítja, ez közvetve vérnyomáscsökkentő hatású, hol pörget ez? A beta alanin az izom savasodását késlelteti, biztos ez is pörget egyesek szerint...Ellenben az itt néha kemény csávósan javasolt "igyál meg egy kávét inkább" típusú javaslat, ami viszont faszán megemeli a vérnyomást nyilván jó ötlet, mert nem pörget...ki érti ezt?
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
aelod
#184676
üzenetére
Kb. a covid óta kaptam megint rá, de a 20 as és a 30 as éveimben is lejártam pár évig, meg közben teniszeztem, stb., közben jött a cslád, egzisztencia, stb. és nem nagyon hiányzott a dolog, sosem voltam valami elhanyagolt állapotban, stabil 186cm/82-3kg-al elég jól elvoltam.
Aztán a covid miatt meg lerugdostam a legkisebb gyereket hogy mozogjon is valamit ne csak a gép előtt üljön, elkísértem hogy könnyebben szokja, azóta én is nyomom, most 86kg vagyok, és lazán beférek a régebbi nadrágjaimba, a gyakikra célirányosan odafigyelve elmúlt az ülőmunkával járó hátfájásom, úgy hogy ennyi bőven megérte. Szóval ha nagyon kutakodok az emlékeimben fel tudom idézni hogy 0 rákészüléssel, protein meg minden egyébb használat nélkül fiatalabb koromban hogy ment le egy edzés...egészen odáig hogy mondjuk azt is tapasztalom hogy egy sima sebgyógyulás mennyivel (kb.2x annyi idő) tart tovább mostanság mint mondjuk a 30 as éveimben... -
Flash Gordon
senior tag
válasz
mastodon
#184666
üzenetére
Szerintem is az arginin, citrullin, beta alanin edzés előtti-közbeni BCAA segíti a regenerációt és relatíve filléres cuccok. Lehet hogy egyesek szerint semmi értelme ilyesmiket szedni, de nem marad senki örökké fiatal (akiknél annyira nem téma a regen idő), 40 felett az ilyesmi azért megkönnyíti az edzést és megéri azt a pénzt.
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Apollyon
#184595
üzenetére
Ahány szaki annyi tanács, egyébként ha már az öregkorban hasznos mozgásformák irodalmának tanulmányozása a téma, ajánlom a tánc és a pingpongozás témakörét olvasásra, mert elvileg ez a kettő a topban van, mivel idős korban nem csak az izomzat fenntartása a probléma, hanem mellette a kognitív funkciók, stb. romlása többnyire a fő gond. Vagy pl. nemrég emlegetett leucine adagolásának a szarkopéniára való hatásáról is van pár tanulmány...
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Flash Gordon
#184435
üzenetére
Tehát mégis csak megállapítható hogy egy adott termék ízesítése adott esetben túl émelyítő édesítőszeres, kellemetlen utóízű, műanyag, stb. a másikhoz képest. Akármilyen magas minőségű bertalma is van, a kellemetlen íz ront a termék minőségén, azaz a termék szar lesz.
Egy másik szélsőséges személyes tapasztalattal illusztrálva, ez a halkollagén gyakorlatilag ehetetlen szar, cserébe olcsó [link] , ez meg egy másik drága [link] ami meg tök jó, mindkettő peptid, ua. az eljárás. Most nem kotortam utána, hogy a beltartalmában miben különbözik az egyik a másiktól, mert nagyjából ugyanaz a helyzet. De pusztán az a tény, hogy az olcsóbbnak elviselhetetlenül döghalas az íze, az gyakorlatilag felülír bármilyen más szempontot...azaz inkább veszem a drágát mert a másik a kukában végezné. -
Flash Gordon
senior tag
válasz
aelod
#184434
üzenetére
Ok, én annyiban maradnék, hogy a beltartalom mellett az íz is mérvadó, hiszen szájon át vesszük magunkhoz nem intravénásan, ezért amikor összehasonlításra kerülnek a valamirevaló ilyen összehasonlító oldalakon a termékek [link] , akkor a beltartalom, hatás után nem véletlenül a harmadik szempont az íz.
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
aelod
#184431
üzenetére
Szerintem meg egy viszonylag jól elkülöníthető termékcsalád kapcsán, mint a proteinek, van létjogosultsága az ízlésnek.
A te példáddal élve: tökfőzeléket hasonlítunk össze egy másik tökfőzelékkel . Pl az egyik tökfőzelék el van sózva, a másikban túl sok a rántás, odakozmált, stb....vagy belga csokis tejsavót hasonlítunk belga csokissal... -
Flash Gordon
senior tag
válasz
aelod
#184427
üzenetére
Ha már fogyasztod, bármit is szarozni az ízvilág miatt miért lenne bs.?
Senki sem olvasott még véleményeket, hogy ez meg az a protein ihatatlan fos, mert pl. az elcseszett édesítőszerek aránya, keveréke miatt émelyítő szar?
Tök irreleváns az íz miatt koncentrátum, izolátum arányokkal példálózni, ami az ízesítést nem befolyásoló tényező... -
Flash Gordon
senior tag
válasz
Woodslave
#184422
üzenetére
Most ugye nem gondoltad komolyan hogy a termékadatokat ide be fogom másolni a mi a termékleírásokban is részletesen szerepel? Én azt írtam (nahát, ki gondolta volna?), mivel a tapasztalataim is visszaigazolják, hogy szorosan összefügg az árral-márkával a jó minőségben összerakott és iható protein.
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Woodslave
#184418
üzenetére
Én csak a személyes tapasztalataimra, meg pár ismerősére hagyatkozom, konkrétan a puregoldos akármilyen ízesítésűt csak nagy önuralommal tudtam legyűrni, később hálistennek ízesítetlennel felütve már nem volt annyira szenvedős, de elfogadtam hogy ezért az árért vinnyogni holmi íz-minőségen felesleges. A BSN nél tripla árért ugyanaz a csoki ízesítés ég és föld a Puregoldhoz képest. A horizont tágítása végett ajánlom mindenkinek aki az ilyen puregoldokon szocializálódott, hogy karácsonyra lepje meg magát egy ilyennel.
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
benfolds
#184416
üzenetére
Amikor nyáron nagyjából 3 hétig felültem a nosztalgiavonatra azzal, hogy csak szappant használtam a tisztálkodáshoz annyit mindenképp elértem vele, hogy utána napokig olyan szinten hámlott a bőröm hogy szabályosan hullot rólam mint a pernye. Ennyi elég is volt, gyorsan visszatértem a krémtusfürdőkhöz.
-
Flash Gordon
senior tag
válasz
Lajmund
#184398
üzenetére
Nem véletlen, hogy szarozható az íz vagy a minőség ha csak az alsó polcos márkákat próbáltad. A Scitec, Nutriversum, Biotech, Puregold, kb. a legalja a mezőnynek pár terméküktől eltekintve nem véletlen az olcsóbbak közé tartoznak. Ha az íz-minőség fontos egyszerűen csak a kb. a BSN és afeletti árszintű márkák termékeit kell kóstolgatni , akkor lehet hogy megváltozna a véleményed.
Az általam linkelt Ostrivit fehérjéje mivel ízesítetlen semmi rendkívülit nem tud azon kívül hogy jól oldódik, nem akar leesni az akármilyen magasra púpozott kanál széléről a cucc annyira jól van összerakva a porlasztott az állaga. -
Flash Gordon
senior tag
válasz
basaharc502
#184369
üzenetére
100 g-ra vetítve a 3,7g-al több kb. hibahatáron belül van, cserébe csilivili, profi csomagolása, olcsóbb és úgy néz ki hogy ilyen ár mellett valahogy telik marketingre is némelyik cégnek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Szemüveges topik
- LEGO klub
- Yettel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Milyen monitort vegyek?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

