Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz varmi2 #23499 üzenetére
Tehát az úgy jó, ha elviszem a helyre utp kábelen a netet egy wifis routerbe, a wifis routerre kössek rá egy poe switchet, és a poe switchrol meg a kameráknak?
Mert akkor csak egy kábellel kéne bajlódni.. A mai kábel árak mellett ki is jön a két eszköz lassan a 30 méteren. :D mert ugye akkor 3x30 méter kéne, így csak 1x 30 méter plusz a poe switch. Router mindenképp lesz a végponton.
Innen Automatán fel fogja ismerni a Reolink szoftvere az internetre kötött kamerát, nem is kell az nvrbe bedugni?
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Atomgeszi
nagyúr
Ha van meglévő 4 reolink kamera, ami a gyári NVR-ből kapja a tápot meg a netet is.
Ha még 2 kamerát rá akarok aggatni a rendszerre, de nem tudom külön lekábelezni egyenként őket.
Akkor az is megfelelő, ha az UTP kábelt elviszem az adott helyre(azon lenne internet), és oda teszek egy routert(wifi miatt) meg egy POE Switchet?
Tehát így lehetne 3(egy az internetnek,2 a két darab kamerának) kábel helyett 1 kábelt vinni, amin csak az internetet viszem az adott ponthoz, és onnan meg már működne a dolog?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
markussandor
senior tag
válasz Dani0504 #23494 üzenetére
Nekem is évek óta a padláson van a PoE switch, én is aggódom miatta, de eddig bírta. Annyit "tuningoltam" rajta, hogy távtartókkal csavaroztam a gerendára, így mozog a levegő mögötte is, és kevésbé melegíti/szárítja a fát. Vettem két ventillátort hozzá, de eddig lusta voltam ráapplikálni :-)
-
Dani0504
tag
válasz bigrock #23491 üzenetére
Engedjem el inkább keressek valami mást?
Igazából a padlásszobába lenne berakva és erre az egyre írták "Environment temperature -40 - 70°C". Igaz, az nem derül ki, gyártó honlapján, hogy ez tárolási vagy működési hőmérséklet."A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"
-
Dani0504
tag
[Lanberg] Switch-el dolgozott már valaki? A leírás alapján nem tűnik rossznak.
"A lényeg az, hogy a kacsák előtt mindig legyen víz!"
-
vacs
Topikgazda
válasz cooi11 #23479 üzenetére
Szia.
Oda én inkább dóm kamerát tennék, azt nehezebb leszedni.
Imou Turret SE 4MP - wifis, emberfelismeréses.Urbanjozsi: hazabeszél
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Abszolult kezdőként kérdezem!
Van egy tapo c310 kamera, ami wifin csatlakozik egy tp-link gsm routerhez.
Működik fainul.
A kérdésem az lenne, hogy a kamera akkor is generál adatforgalmat, ha nem nézek rá távolról a Tapo app-on keresztül?
Mert a mobilnet számlán látszik, hogy 2-3 óránként van egy pár másodperces internet csatlakozás......
Amikor megnyitom az appot, és nézem a kamera képet, akkor az látszik szépen a számlán, hisz ott kiugrik az adatforgalom.
A kamera sem felhőbe, sem SD kártyára nem rögzít képet!Köszönöm elöre is a segítséget!
-
kunberci
senior tag
válasz cooi11 #23481 üzenetére
De ha esetleg nem vagy otthon, és valaki egy székről elviszi a kamerádat, benne a micro sd kártyával?
Sok embernek van Reolink kamerája, az egyik fórumtárs is most hírdette meg a kameráit, mert Ő 4K-ra szeretne váltani.
Amennyiben még nem adta el, Nála is érdeklődhetsz.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani belvárosi lépcsőházi bejáraiajtó fölé biztonsági kamerát?
Szeretném okostelefon látni!Nem igazán tudom hogy milyen paraméterek lennének fontosnak a kameránál, ezért kérem a segítségeteket!
-
Dani0504
tag
A 12V-os csatlakozót le szoktátok dugózni, ha POE táplálás van. A "Waterproof lid" csomagban nincs dugó hozzá(Reolink).
-
vacs
Topikgazda
válasz cyber86 #23472 üzenetére
A korábban javasolt Reolink RLC-510WA tökéletes lesz, tud ember és gépjármű felismerést, ez olyan 15-20 méterig lát.
(^)(>.<)(^)
-
triklin
tag
Sziasztok!
Van egy dahua rendszerem:
- NVR4104-P-4KS2
- 3db HDW4631C-A (aliexpress )
- 1db IPC-HDW2431T-ZS-S2Tökéletesen működik minden, már 4 éve. NVR-en a legfrissebb firmware.
IVS és Motion detection működik, de többször előfordult, hogy abban az idősávban kell keresnem amikor ezek nem működtek. Itt jön képbe a smart search amivel nem boldogulok..
A kérdésem az, hogy a smart search-t hogyan lehet konfigurálni, hogy SMD-n belül mondjuk járműre vagy emberre szűrjön? Elvileg alkalmas rá a kamera meg a rögzítő is.
Köszönöm. -
kunberci
senior tag
-
kunberci
senior tag
válasz cyber86 #23472 üzenetére
Amennyiben wifis routere van a Hölgynek, akkor nem kell wifis-nek lenni a kameráknak.
A kamerák lehetnek vezetékesek, és csak egy UTP kábelt kell felvinni a padlástérbe, onnan meg POE-s switch-el megtáplálhatók a vezetékes kamerák ([link]. Wifis kamera esetén is a routerre csatlakozól, csak nem vezetékesen, kérdés mekkora a lefedettsége.
Mivel nem kerül annyival többe a wifis kamera, ezért azt is lehet választani, azt is lehet vezetékesen használni, csak POE-s switchel nem lehet direktbe megtáplálni.4K kamera:[link]. Amennyiben van rá keret.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
A kocsi a ház továbbított teteje alatt van [kép] és egy kamerával kéne figyelni a kocsit a másik meg az udvart figyelné. Méreteket nem tudok sajnos adni a hölgy nem adott adatokat csak ezzel a képpel tudok szolgálni.
-
pinnacle
nagyúr
Egyébként ezt a Xiaomi a saját oldalán sem jelzi, ott csak a Cloud StorageFree 7-day rolling cloud storage of motion-triggered video clips* szerepel.
Akkor gondolom most a Mi 360° Home Security Camera 2K a legolcsóbb, ingyenes rögzítéses kamera. Persze, lehet ennél meg jövőre fog megszűnni a *Records about 10 seconds per video. The camera can be motion triggered every 3min - 30min.*Images are for illustrative purposes only, image clarity may vary depending on the display used.Ez nem olcsó, nem is forgalmazzák. Akkor marad a Pro 360° 2K.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Bikkrom #23463 üzenetére
A fenébe, ez mégis azt jelenti, hogy megszűnik az ingyenes felhő tárolás. Korlátlan idáig sem volt ingyen.
Az utolsó 7 napot lehet majd letölteni.
While Xiaomi will stop recording surveillance footage after March 31, users will still be able to download and save videos recorded in the last seven days, i.e., from March 25 to March 31.Akkor viszont melyik olcsóbb Xiaomi kamerán marad az ingyenes 3mp-es rögzítés?
1080p kamerákra érvényes.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz cyber86 #23466 üzenetére
"kocsiján a gumi szelepeit elvágta"
Na pont emiatt kell tudni, hogy milyen messze van a kerítés és az utcafront!
Pl ha az autó a ház előtt, de a kerítésen kívül, az út szélén parkol!
És ilyen esetben különösen ajánlott az ember felismerés is!Kunberci: Az 510WA kamerához adnak adaptert is > kép.
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
cyber86
őstag
válasz kunberci #23465 üzenetére
Azért kell a hölgynek wifis kamera, mert neki csak az lenne a lényeg, hogy lássa ha esetleg valaki az udvarán mászkálna vagy be is törne a lakásba és ezt telefonon vissza tudja nézni, mert nvrt nem tudná kezelni meg szerintem annyit nem is költene rá. Az éjjeli arcfelismerés jogos csak itt az a gond, hogy van egy jóakarója aki már a kocsiján csinált kárt vagyis a gumi szelepeit elvágta és nem idegen volt és ezért kell neki kamera, hogy tudja bizonyítani ha megint csinálna hasonlót az emberke. Köszönöm az ajánlott kamerát meglesem.
-
kunberci
senior tag
válasz cyber86 #23464 üzenetére
Szia!
Egy javaslat: RLC 510WA. Most jó árban van, általában egy tizessel szokott több lenni, mint a sima RLC 510A.
Ez a wifis kamera nem alkalmas POE táplálásra, tehát két féle lehetőség van a táplálásra:
1: Mind a kettő kamerának kell egy-egy DC 12V 1A-os tápegység.
2: Mégis használsz POE-s switchet, ezt nem kell a hálózatra kötnöd, (godolom azért kell wifi-s kamera, hogy ne kelljen kábelezni). [link]. Két POE-s kimenetet elküldesz a két kamerához, és két ilyen aktív átalakítóval, szintén tudsz a két kamerának DC 12V-ot adni.
Az első sokkal gazdaságosabb megoldás.Az éjjeli arc felismerés: Mi van akkor, ha feltesz egy sálat, vagy maszkot, ebben az esetben még nappal se tudud nagyon beazonosítani a személyt.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Hölgy ismerősömnek kellene wifis kamera ami csak a mozgásra rögzítene sd kártyára amit telefonnal késöbb vissza lehetne nézni. Miket tudtok ajánlani? Köszönöm előre is a válaszokat.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
Kültéri 2 db
2. Később lesz-e bővítve?
Nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe?
Nem
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés és az utcafront)?
Sajnos ezt az adatot nem tudom megmondani csak annyi infóm van, hogy nem nagy az udvar.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (arc/személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Nem
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból, plusz költség nélkül)?
Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Ez is jó kérdés egyenlőre információ gyűjtés van, hogy mit érdemes venni.
Kiegészítő kérdések, nem kötelező válaszolni:
8. Kell-e színes éjjeli kép (drágítja a kamerát és köztéri világítás ajánlott)? > hasznos infó, olvasd el
Arcokat fel lehessen ismerni ha valaki éjjel bemenne az udvarra.
9. SD kártya foglalat kell?
Igen mert nvrt nem szeretne. -
Bikkrom
senior tag
Mentségére legyen mondva, nem fogalmaznak egyértelműen a kínaiak. Pár napja nekem is sok ismerősöm megkapta a Xiaomi levelét, akiknek ajánlottam a beltéri 1080p 360-asokat. Mindenki pánikban írkált, hogy akkor most dobhatják ki a kamerát?
"Due to a shift in our business development and corresponding business adjustment, the free home surveillance recording service will be discontinued on April 30, 2023. Free home surveillance videos will no longer be recorded after that time. However, videos recorded in the last 7 days can still be downloaded and saved to your phone."Az ingyenes otthoni rögzítés megszűnik. Habár az elmúlt 7 nap videóit letöltheted és mentheted a telefonodra.
Nagyon hülyén fogalmazták meg. Nem azt mondja, hogy a korlátlan szűnik meg és nem azt mondja, hogy a 7 napos szolgáltatás marad. Hanem az elmúlt 7 nap videói letölthetőek...
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
-
vacs
Topikgazda
válasz pinnacle #23457 üzenetére
""Egyik napról a másikra előfizetőssé tették a felhő alapú tárolást, pedig ezzel hirdették." Ez az összes kamerájukat érintheti?"
Továbbra is ingyenes, ezt megint valamelyik "okoska" írta!
A képeden is olvasható, hogy a limit nélküli felhő mentés kerül pénzbe!Mindegy melyiket veszed, kb egy kutya az összes.
(^)(>.<)(^)
-
seolwon
tag
Sziasztok,
Van bármilyen beállítás amivel a PTZ lag csökkenthető? A kép folyamatos, néha akad picit maximum, de a forgatás az nagyon lassú több másodperc mire reagál. Hikvision kamera, amikor feltettük jó volt, lehet valamit elállítottam ami ezt befolyásolja + volt egy hic connect update is azóta. Hosszú kábelen van, de ha az gond lenne, akkor az elejétől problémásnak kellett volna lennie. -
félisten
válasz kunberci #23455 üzenetére
Sima 500 forintos szürke villanyszerelős dobozt. Mivel kényelmes típus vagyok, és helyem van bőven, a 15×15 cm-est. De ha ténylegesen odafröccsenhet víz, akkor szerintem érdemes a kivehető, harmonikás tömítőelemest használni, mert az egyrészt mélyebb, másrészt, mert a nagy lyukon a dugós vezeték átdugható, és csak a puha tömítőelemet kell fúrni-faragni-vágni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #23449 üzenetére
Nincs valami ötletetek, vagy teljesen mindegy melyiket veszem? Xiaomi Mi Home Pro 360° 2K-nál ezt olvasom,
"Egyik napról a másikra előfizetőssé tették a felhő alapú tárolást, pedig ezzel hirdették." Ez az összes kamerájukat érintheti? Mi Home Security Camera 360° 1080p-nél nekem is van ilyen, de a 3mp-es rögzítés, továbbra is működik. -
-
kunberci
senior tag
válasz MaCS_70 #23452 üzenetére
Én hírdettem 810-es kamerát (akkor még sokkal rosszabb állapotba volt a forint), beszerzési áron 35eFt-ért, nem nagyon volt rá jelentkező, természetesen veszteséggel meg nem akartam hírdetni.
Szerintem attól fűgg milyen árat kérnél értük, meg fénykép se ártana az állapotról. Gari?Most 24990 Ft az Alzán az 510A kamera.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Azon morfondírozom, hogy lecserélem a ReoLink 510 és 520-as kameráimat 8-asokra.
Szerintetek lenne rájuk érdeklődés?
Köszönettel: MaCS
-
ecempecem
csendes tag
Sziasztok
Van egy hikvision kamera rendszerem amit távolról figyeltem ivms-4500-al de hirtelen nem kapcsolódik. Belső hálózaton müködik. A camera rendszerbe nem tudom az admin jelszót sokmindent kipróbáltam új jelszót nem tudtam kérni.
További információkért kérdezetek.[ Szerkesztve ]
-
RicsiSuly
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem ezeket a imou bullet 2c 4mp illetve még szóba jöhet a crouser szériát első körben kellene a wifi bele. Honnan érdemes megrendelni vagy van valami kinti forrás esetleg? Ha itthoni akkor az Áfát vissza tudom csípni belöle.
Üdv SRicsi
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! A rengeteg Xiaomi beltéri kamerából, 20k alatt melyik az ajánlott? Egyáltalán van nagy különbség közöttük? Az lenne fontos, hogy mozgás esetén pontosan küldjön jelentést, ne hagyja ki. Illetve legyen, "Felhőalapú tárolás, Ingyenes 7 napos gördülő felhőalapú tárolás a mozgásindításos videoklipekből." Persze lehet ez alap minden Xiamomi kameránál.
Nekem 1 éve Mi Home Security Camera 360° 1080p van, különösebb gond nem volt vele. -
Dictator^
veterán
válasz bigrock #23445 üzenetére
Akkor mi lehet a baj? Beraktam a Digis kártyát, SIM zár levéve, megadtam a Digi APN-t, ami egy egyszavas "internet", majd vártam és semmi nem történt. A kártyát érzékeli, csak disconnected. A kártya telefonban a Digi APN-nel beállítva tökéletesen megy. Felhasználónév, jelszó menü üres maradt. Megfelelő jogosultságom van, először ugye egy általános kódot adsz meg, utána a Hik-Connect felhasználónévvel tudsz belépni majd (ami alatt a Vodafonet be tudtam állítani.. úgyhogy értetlenül állok a helyzet előtt.)
(Administrator és Installer jogosultsággal)
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
amadeus11
senior tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek! Két hálozaton is próbáltam hozzáadni egy Xiaomi c400 as kamerát, de valamiért nem sikerült a Xiaomi Home alkalmazásban. ( Egy hasonló Imilab már van benn. ) Waiting for connection. Mit állítsak be a manuális hozzáadásnál? A "chuangmi camera" nevü wifit kiválasztom és így se történik semmi. Ötletek hogy mit próbáljak?
[ Szerkesztve ]
There is a star
-
bigrock
Topikgazda
válasz Dictator^ #23441 üzenetére
Az APN kártyától függetlenül állítható:
Kommunikáció/Mobil adat hálózat beállítás Arra ügyelj, hogy megfelelő jogosultsággal lépj be az AXPRo-ba, mert különben nem fog engedni állítgatni.
A pin kódot vedd le a kártyáról előzőleg. Felhasználó név, jelszó legyen üres az APN beállításoknál. -
Lucif-R
senior tag
-
st6969
őstag
Sziasztok,
Ismerősömnek ez a típusú Xiaomi Mi Wireless outdoor security kamerája van.
Használ ilyet közületek valaki? Az létezhet, hogy max. 15s-es felvételeket tud készíteni? Végig jártam a menüket, de nem találok ezen kívül más beállítást. A mozgásérzékelés menün belül van olyan, hogy 6, 10 vagy 15s lehet a maximális hossz. De egy esemény simán tarthat ennél hosszabb ideig is.
Tud ez valahogy hosszabb felvételeket rögzíteni?
Köszönöm -
Dictator^
veterán
Üdv!
Hikvision AX Pro-ba (igaz nem kamera, hanem riasztó) egy Digi mobilnet kártyát raktam, viszont a SIM beállításoknál nincs lehetőség az APN név megadása után MCC és MNC-t állítani, így nem csatlakozik a netre.. erre esetleg van valami trükk ?
/Az AX Pro-ba a Vodafone előfizetéses kártya egyből működött./És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
kunberci
senior tag
válasz Marci112233 #23439 üzenetére
Természetesen én is az élőképről beszéltem, azt is néztem meg.
-
Marci112233
addikt
Köszönöm a válaszokat. Igaz kimaradt hogy nem a visszajátszással kapcsolatban kérdeztem hanem az élő/folytonos képről.
Egyszerre csak 1-et akarok fő adatfolyamon nézni, és néha működik a programból, de böngészőből 1 kamera élőképe sem megy fő adatfolyamon hanem megfagy. Ezért gondolom hogy lehet beállítás kérdése is. De ki fogom próbálni amit írtatok.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
vacs
Topikgazda
válasz Marci112233 #23436 üzenetére
kunberci-nek valószínűleg igaza lesz, mert az adatlapon írják, hogy
Max Playback Capacity:
4CH@1080p
1CH@8MPRákeresve egy hasonló Hikvision DS-7608-ra:
2-ch@8 MP (30 fps)
4-ch@4 MP (30 fps)
8-ch@1080p (30 fps)
Ezek az élőképre is igazak lehetnek, ennyit tud a hardver.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
kunberci
senior tag
válasz Marci112233 #23436 üzenetére
Csak egy tipp:
Nincs Annke rendszerem, de nálam pl úgy van, hogy az NVR csak 4 kameráig támogatja a fő adatfolyamot. Mind a nyolc fel van véve az NVR-be, de alapból ilyenkor csak a substream megy. Csak 4 kameráig megy a fő adatfolyam.
Esetleg, ha az 5. kamerát ideiglenesen megszünteted, vagy 4 kamerás módban használod az NVR-t?[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott az Annke H800-as rendszerem 5 darab C800-as kamerával. Na most böngészőből nézve a képeket substream-ben megy és folytonos a kép, de átlépve mainstream-re vagy Guarding Vision-ban teljes képrnyőre váltva is amikor ugye mainstream-re kapcsolna akkor megáll a kép, de amint visszalépek substream-re megint folytonossá válik. Valamilyen beállítással lehet ezt babrálni hogy működjön a dolog? Guarding Vision-ban van amikor megy, persze egyszerre 1 kamera képét nagyítanám.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
gozso
őstag
ez lenne neked megfelelő NVR a kamráidhoz
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
gozso
őstag
válasz Lucif-R #23432 üzenetére
mindkét kamera "okos eseményeinél" csak ez szerepel:
Smart Event
Line crossing detection, intrusion detection, unattended baggage detection, object removal detection
vonalátlépés, behatolás észlelése, elhagyott csomag észlelése, objektum eltávolítás[ Szerkesztve ]
-
Lucif-R
senior tag
Hikvision oldalán itt:
[DS-2CD2145FWD-I(S)]
[DS-2CD2185FWD-I(S)]
Event: Face Detect - YESMost akkor ez valami más funkció? Vagy az az (S) az a plusz? Hikvision oldalán nincs sima I csak I(S).
-
jézusom
addikt
válasz tillatrilla #23429 üzenetére
Vegyél csájnábol egy olcsó nvr boardot, azzal játszhatsz napestig. Máshogy nem tanulod meg
-
varmi2
nagyúr
válasz tillatrilla #23426 üzenetére
Nézz youtube videót erről, utána már lesz fogalmad ezekről.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
félisten
válasz tillatrilla #23426 üzenetére
Az NVR elvben nem egy passzív tárhely, hanem egy olyan eszköz, amelyik együttműködik a kamerával.
Sok kamera szóba sem áll idegen NVR-ekkel (pl. Reolink), sok viszont NAS-ként tud rá menteni, de az NVR szolgáltatási többségükben nem fognak élni.
Ezt feltétlenül érdemes tisztázni mielőtt pénzt tennél bele.
Egyébként egyáltalán nem kizárt, hogy NVR címszó alatt elfogad sima FTP-s tárhelyet (vö. NAS).
MaCS
-
tillatrilla
senior tag
Szép napot Mindenkinek! Mivel eddig nem kaptam választ a kérdéseimre,megpróbálom másképp megfogalmazni. Mindegyik (4 db) kültéri Yoosee kamerám jelenleg sd kártyára rögzít. Mindegyik menüjében van olyan opció,hogy NVR. Mivel még nem volt ilyen eszközöm,a működése érdekelne.Az első ötletem a laptopra dugott akár külső hdd-re való rögzítés,a képernyő felvétel mentése tulajdonképpen.A második,egy olcsó,(akár használt) NVR-re beruházás,próba képpen...Hogyan rögzít egy ilyen eszköz?Hogyan találom meg vele az itthoni hálózaton lévő kamerákat?Külön-külön rögzíti a kamerák képeit,vagy egy ablakban az összes képet?Lövésem sincs a lelki világukról.Valaki világosítson már fel,mert napok óta ezen agyalok.
Üdv: Attila
-
Skylukos
tag
Sziasztok! Egy Imilab home security basic kamerát eltudok érni ip cím alapján is vagy csak a javasolt mihome alkalmazással?
-
félisten
válasz Lucif-R #23421 üzenetére
Ezek szerintem Hikvision kamerák -- ebben így más fog tudni segíteni.
De a lényeg az, hogy ha az NVR a folyamatos képanyagot kapja, akkor neki alapvetően mindegy, hogy mit tud a kamera, hiszen maga az NVR elemzi a képtartalmat.
A kamerák tudásának igazán akkor van jelentősége, amikor ők elemezgetik a képet, és a rögzítő a buta eszköz.
MaCS
-
Lucif-R
senior tag
válasz MaCS_70 #23419 üzenetére
DS-7608NI-K1(B)
DS-2CD2145FWD-I
DS-2CD2165FWD-I
DS-2CD2185FWD-I
DS-2CD1123G0E-IMost jelenleg ilyeneket használok. Ha jól tudom ezek a kamerák nem tudnak ilyet. Elviekben az FWD-k tudnak face detection-t bár még nem jöttem rá, hogy ezzel az NVR-al ezt hogyan tudnám kamatoztatni. Nem is találok ilyen menüpontot a kamerának a menüjében, és az NVR-en se nagyon (de lehet ehez deep learning-es nvr kellene... passz)
Azért is kérdeztem ezt, hogy NVR és / vagy kamera függő mert ha kameráknak is AcuSense vagy valami extrának kell lenni akkor, hagyom a fenébe nem fogok 6 kamerát lecserélni. Ha meg simán NVR is meg tudja ezt csinálni akkor már egy pl BlueIris-al meg lehet oldani akkor az már lehet egy opció. -
félisten
Kínából én már 3 éve is 2500 Ft-ért vettem kifejezetten jó minőségű passthrough krimpelő fogókat.
És csak hogy félreértés ne essék: a passthrough dugót lehet szerelni sima fogóval is, csak le kell vágni a kábelvégeket. (Passthrough fogóval azért egyszerűbb.) A passthrough fogó viszont nem segít, ha nem nyitott végű dugóval használják, azaz a szenvedős, hagyományos módon dolgozik vele az ember.
MaCS
-
félisten
válasz Lucif-R #23417 üzenetére
Egy csomó kamera saját jogon tudja a mindenféle események kezelését (emberfelismerés, állatfelismerés, vonalátlépés, stb.). Ezeken beállítható, hogy csak olyankor rögzítsen, ha ilyet érzékel. A rögzítés aztán mehet a kártyára, NAS-ra, felhőbe, NVR-re, akárhová.
Az NVR-ek tudása ettől független.
MaCS
-
félisten
válasz sambenez #23413 üzenetére
Hiába tud valaki krimpelni, a passthrough mindenképpen nagy könnyebbség. Bő húsz év alatt lelkes dilettánskánt is végignyomtam pár ezer dugót, és a passthrough megváltásként ért. Elég szélesek az ujjaim, nem annyira triviális a rövid kábelvégek elrendezése.
Nem is értem, hogy eredetileg miért nem ilyen lyukasra csinálták. Lényegében semmi extra nincs benne, csak praktikusabb a kialakítása.
MaCS
-
Lucif-R
senior tag
Sziasztok,
Human Detection -höz az NVR-nek és a kamerának is tudnia kell ezt vagy elég ha mondjuk az NVR tudja ( pl blue iris )? Nem nagyon találtam rá erre guglin, és itt sem de lehet rossz kulcsszavak mentén indultam el.
-
vacs
Topikgazda
válasz FIRE PRINCE #23397 üzenetére
Szia.
Jó választás az Imou Cruiser, de én 2 helyett a 4MP-es típust venném!(^)(>.<)(^)
-
kunberci
senior tag
válasz Dani0504 #23410 üzenetére
Én nemrég vettem UTP csatlakozót, most volt kifogyóban.
Ebből vettem két zacskóval. -
gozso
őstag
válasz snooze #23411 üzenetére
vagy eleve olyan fogót kell venni
én kb 2 évvel ezelőtt még 15k körül vettem
-
Dani0504
tag
válasz kunberci #23409 üzenetére
Réz kábelt vettem végül, ahogy javasoltátok. Érdemes körbenézni jófogáson is, ha valakinek csak saját használatra kell, mert így vettem 35e Ft-ért 305m(1doboz) Draka Cat5e kábelt, igaz f/utp, de nekem teljesen jó. A hirdetés még fent van, ha valakit érdekel.
Milyen rj45 csatlakozót használtok? Valami minőségi érdekelne, mert amit itthon vettem számtech boltban az rettenetes. Krimpelés után teszter szerint jó csak éppen nem érintkezik a patch panelben.
-
kunberci
senior tag
válasz MaCS_70 #23407 üzenetére
Néztem én is, hogy a RLC 810A (H. 265-ben rögzít).
Visszatérve a CCA kábelre: tényleg egy "hulladék minőség". Hétvégén az egyik rokonunknál szerettem volna lecserélni az egyik UTP kábelt, mert össze vissza ment, és sokkal egyszerűbben meg lehetett volna oldani.
Hozzáteszem még soha nem rontottam el UTP kábel csatlakozót. Itt a nagy alkalom, hogy kipróbáljam az új CCA kábelt. Délelőtt 10-től ott voltam délután 4-ig.Szerelés:
Szépen elvezetve a kábel, csatlakozó rátéve, nem működik a régebbi router AP módba, csináltam lengőbe még egy ugyanolyan kábelt, szintén nem működik a hálózat. Nincs UTP teszterem, de eddig soha nem is kellett.
Már kínonban elmentem haza az egyik POE-s switchemért, azon egyből látom a bemenetén, hogy van e kapcsolat, hát semmi. Hazamentem egy régebbi, már kész UTP (réz kábelért), bedugtam, és láss csodát azonnal láttam a POE switchen, hogy ninden "fasza". Kicseréltem réz kábelra a CCA-t, és minden jó lett.Konkluzió: Soha többet CCA kábel, amit vettem az egy hulladék minőség, a kábel már kívűlről sem bizalom gerjesztő, és nagyon vékony is. Tehát aki nem akar ráfaragni, az inkább használjon normális réz kábelt, rendeltem is az ajánlóban szereplő Belden kábelből (46 eFt egy dob, de ha nem lesz többet ilyen "szívás, már megérte).
Meg kell követnem MaCS_70 kollégát, és azt kell mondjam, hogy teljesen igaza volt.
Az én álláspontom is az, hogy aki teheti ne használjon CCA kábelt. -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Megoldást keresek az alábbi ötletemre. Laptopon,Windows alkalmazásban megfelelő minőségben nézem itthon 4 db kültéri Yoosee kamera képét.Valami olyan megoldást keresek,hogy a laptopon lévő 4 kamera képét rögzíteni tudjam fizikailag itt helyben,a laptop mellett.A laptophoz usb-n,vagy bárhogy csatlakoztatott külső eszközre gondoltam.Külső hdd,vagy valami. Ötelet lenne erre?Vagy más megoldás? Köszi előre is!
Üdv: Attila
-
gozso
őstag
sziasztok!
a Reolink RLC-510A valóban H. 264-ben tömörít?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest