Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz SunMount3r #4796 üzenetére

    Aldiban van egy #feketezacskós szemes presso 500g, nevére fene emlékszik, kb, 1200Ft. Az a legdrágább saját márkás cucc és egyben az iható kategória alja, ha hajlandó vagy elszakadni a Tchibo family/Omnia és barátai vonalról. A mákdarálóval is lehet élni, ha nem vágysz többre. Ki kell tapasztalni meddig kell számolnod (mondjuk kiindulásnak 50mp egy 16 gramos duplához, "presszógépbe") őrléskor daráláskor.

    Viktor@
    A savanya elég nagy titok mindig. Neked egy módosítás mentes Gaggiád van egy Graeffel, rosszul emlékszem? Azokkal nem érdemes spéci fajtákat erőltetni igazából. Az emlegetett fajtát ismerem, de fene emlékszik pontosan a viselkedésére...
    Ha savas volt rondán, annak több oka lehet:
    -nem elég finomra őrölt
    -nem elég hosszú lefolyás (első csepptől számolva 20-35mp, abszolút kv függő, de ez elég nagy intervallum, azt értem)
    -nem elég meleg víz
    .......az első kettő ellentéte is igaz lehet, szomorú és paradox módon :U

    _az ember gyermekének kezdetben leghamarabb egy klasszik presszó blend fog sikert hozni, mondjuk 15-20% robuszta tartalommal. Többet robusztát én nem preferálok, mert olcsósítja az ízeket. Cserébe nem válogatós az elkészítésre. Névértékre, vagy egy grammal alá töltött kosár, 20-25 sec 1:2 lefolyás és öröm van. Ha nincs, az egyértelmű user error (őrlés, előkészítés) :R

Új hozzászólás Aktív témák