Új hozzászólás Aktív témák

  • Nunder

    őstag

    Tanácsot szeretnék kérni tőletek.

    1 hónapja szembejött velünk egy kávéfőző, ami nekünk óriási ugrás volt a meglévő kapszuláshoz képest, méghozzá egy Ufesa CE7255.

    Bagóért vettük újan, fogalmam sincs milyen kategóriát képvisel, de már laikusként is érződik, hogy még az eddigi french press-hez képest is sokkal finomabb, krémesebb kávét főz. Kb. 0 infót találtam róla, teljes áron meg se vettem volna, de így féláron elfogadható szvsz.

    Látom, hogy sokan kérdezik az őrlőt, hogy mihez milyet érdemes. Amerre tudtam a környékben szétnéztem, és siralmas volt a felhozatal. Ami a legjobbnak tűnt az egy DeLonghi őrlő volt 20k körül, ami már legalább külön tartályba darál. Graef 702 az etalon a nagy többség szerint, de nem biztos, hogy ehhez a géphez megérné, illetve ha jól gondolom az elég nagy helyet is foglal, ami szintén sarkalatos pont nálunk. Mi az ilyen általánosan leginkább ajánlott belépő szintű őrlő mostanság? Figyelembe véve a gépet nyilván.

    Ahogy eddig tapasztaltam, a gép nagyon érzékeny arra hogy milyen finomra van őrölve a kávé. Kb. mindegy hogy tömörítem, bizonyos fajtánál egyszerűen mindig marad "pangó víz" a karban. Gondoltam arra is, hogy venni egy alap tömörítőt (51mm-es jó lenne) mert a gyári műanyag kanál/tömörítő kombó ezek szerint nem valami fényes. Aztán simán lehet, hogy én csinálok valamit rosszul, dehát valahol el kell kezdeni.

    Kávé kérdésbe már bele se kapok, mindenképp szeretném a saját őrléssel kezdeni, aztán marad a trial and error.

    Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, elnézést ha a sokadik mafla vagyok a sorban.

Új hozzászólás Aktív témák