Új hozzászólás Aktív témák

  • kavezacc

    újonc

    Sziasztok!

    Lelkes kezdőként szeretném a segítségeteket kérni: nem rég vetem naked portafiltert, ez pedig új távlatokat nyitott meg annak tekintetében, hogy mennyi gond van a kávéimmal (tudtam, hogy sok, na de hogy ennyire..:) )
    Csatolok egy videót, és az lenne a kérdésem, hogy tudnátok-e tanácsokat adni, hogy mivel tudnám egyenletesebbé tenni a lefolyást.
    A szerintem hasznos információk hozzá:
    Az eszközök + kávé: Iberital Challenge + Silvia, AVX pro 18g-os kosár, benne 19 gr AVX Nicaragua Pacamara (közepesen világos pöri)

    A munkafolyamat az alábbiakból áll:
    1. Kávé kimérése, rá pár csepp víz
    2. Darálás (nem a karba, hanem őrlemény tartóba)
    3. átöntés a karba
    4. rögmentesítés (ez jelenleg - céleszközök hiányában) fogpiszkálóval történik, körülményes és lassú, de jobb mint a semmi
    5. disztribútor
    6. tamp
    7. lefőzés
    Van-e olyan lépés, amit még szükséges lenne beépítenem, vagy a videón látható lefolyás alapján tudtok segíteni, hogy mely lépés(ek)nél lehet a hiba?
    Sokáig abban ringattam magam, hogy biztos az őrlővel van a baj, mert nem elég konzisztens az őrlemény, meg nagyon rögös, de inkább magamban keresném a hibát, az előbb-utóbb bekövetkező upgrade előtt.

    És a link: https://imgur.com/a/nTjHx4R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák