-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
senior tag
válasz
WarLock07222
#114194
üzenetére
Csak azért említem meg a sebességet , mert az A, B, C késeknél a sebesség növekedésével( A=14mp/20g, B=7mp/20g, C=3,5mp/20g.) arányosan javultak az ízek.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
stereofan
#114191
üzenetére
jogos amit írsz, egy pici deformáció van, megmértem, de nem az a baj, hanem felfekszik a tölcsér éle a motortakaró lemezen, az a fő baj, hiába egyengetem ki a kört. mivel vann bent a gépház és a motortakaró között egy szigetelő réteg és ezen kívül van a garat körül a szivacs, így nem nagyon tud hova menni az őrlemény, de nem ideális, ez tény.
norkov84:
köszi. előáztatás ugyan nincs, de a szűkítő miatt nem szakad rá a teljes nyomás, lassan épül fel. szerintem az őrleményt sem találom el, illetve a pid-em nem a fejhőmérsékletet adja meg, így csak próbálkozom a különbségekkel, de nincs referenciám, előbb-utóbb meg kell nézessem. -
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222
#114194
üzenetére
-
norkov84
tag
válasz
hoffman_
#114186
üzenetére
Hm, érdekes amit írsz. Nálunk egyik kedvenc az említett Kalmár kávé.
Ahogy én szoktam (R58 + flow control, PID 105 - az 92 fokos fejhő, Kinu M47 2.8.4 állás)
18g —> 45g, kb 35-40s közti lefolyás. Nagyon minimálisan áztatom elő 2baron (kb. 2-3s), majd óvatosan fel 6.5-7bar, tartom amíg 1 “sugárba” áll össze, és innen lineárisan “ejtem” 3barig (rugós karost próbálok mímelni). Nálam így pazar. -
WarLock07222
tag
válasz
Toobee
#114192
üzenetére
Meg igazából a tartomány is ugyan mindegy, mert körülbelül egy állásban megoldod az összes filter pörkölést (max egy picit lehet vele játszani lefelé, ha van valami anaerob cumó). Legyen meg a végén a 3.5-4g/s közti kimenő, illetve az elején kapja a vizet ezerrel és kb. kész is a jó kávé. Hőmérséklet se nagyon kell neki. Valamint mégegy kérdés, amit eddig nem tettem fel de már régóta szúrja az oldalamat. Miért ilyen izgalmas, hogy hány sec alatt őröl le egy adag kávét egy adott kés?
-
stereofan
tag
válasz
hoffman_
#114188
üzenetére
nem képtelenség: ha egy kicsit is szűkösebbre/közelebbre kerültek a furatok, akkor az egy kicsit elhúzhatja/feszítheti.
egy picit próbáld meg alakítani a formát finoman.szerintem ne hagyd így, mert kisöpréskor biztosan fog alámenni, ami legrosszabb esetben (ha van ott rés), bekerülhet a burkolat alá.
-
sz.zs.
senior tag
Mazzer Major + 151F kés:
A kések összeérésétől fél számnyira van a presszó ( C késnél ez 1,5 számnyi). Maga a presszó tartomány kb. 2 ricni ( a C késnél ez a duplája ). A sebessége lassabb a C késhez képest: 20g kb. 5 mp ( a C kés ~ 3,5 mp volt). Ízekről még nem tudok írni, de lehet nem is hagyom benne, mert számomra ez a szűk presszó tartomány - legalábbis így elsőre - kényelmetlennek tűnik. Pár napig azért még próbálgatom. -
Sziasztok!
Kézi örlőt keresek utazáshoz (Bialetti) és otthoni presszóhoz a CM702 mellé.
Sokat olvasgattam itt, és az 1Z Presso Je-Plus nagyon ajánlott, de mi a helyzet a “sima” JE-vel? Árban jelentős a különbség ~30k, kése ugyanaz.Továbbá meg ahogy néztem a Kinu Simplicity is nagy kedvenc, bár az már majdnem duplaár a JE-hez képest, hoz is annyival többet?
Egyelőre otthon Dedica gép van, de idővel majd lenne feljebb lépés.
Így hosszabb távra tervezek.. egyszer kell jót venni elvet követem.
Köszi nektek! -
-
stereofan
tag
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
két kérdésben ki tudnátok segíteni?
- a SuperJolly kapcsán áll az egyik. a cukrász tölcsér vágás után nagyjából elégedett vagyok az eredménnyel, viszont a garat és a tölcsér között van 2-3mm, amivel nem tudok mit kezdeni. felfekszik a motortakaróra. kapott egy "szigetelést" a motortakaró, plusz beraktam a lyuk köré szivacsot, de nem az igazi. ez másnál is ilyen?
- a másik tuti az én hibám: most nyitottam egy két hetes Peru Cajamarca-t Kalmártól, elképesztő illatokkal. a PY GetUp-ot már nagyjából érzem, itt emeltem 2-3 fokot a pid-en, picit finomabb őrléssel. bőven under-extracted shotjaim vannak vele 18g esetén, de a lefolyás csak 15-20sec körül indul meg és nagyon lassú. finomabbra darálni így nem tudok. a tampereléssel is óvatos vagyok pedig, hogy ne folytsam meg. mindkettővel felfelé kéne mennem underextraction esetén, azt gondolnám. valami tipp esetleg?
-
sz.zs.
senior tag
válasz
WarLock07222
#114183
üzenetére
83 mm-esben is jöhetne egy ilyen
-
zolnagy
őstag
válasz
WarLock07222
#114183
üzenetére
Oh, köszi. Elég érdekes késprofilnak tűnik. Kíváncsi vagyok, mit tud a gyakorlatban.
-
beleriand72
tag
Hegedüs László - Umami
[link] -
#85578752
törölt tag
válasz
Cathfaern
#114157
üzenetére
Egyszemélyessel próbáltam most 5-ösön, ami persze Graef léptékkel van, így nem jelent semmit, annyi előáztatással hogy nem cseppent le semmi. Azt hiszem megoldottad a munkafolyamat gördülékenységét ezzel, hogy a felső részbe kell rakni a tölcsért!

A Moka Express 1-nek sokkal szélesebb és laposabb a tölcsére arányaiban mint a Mokinának, így ideális a driphez. -
adriankoooo
senior tag
válasz
Papacoffee
#114169
üzenetére
Szerintem tudsz külön is venni + 3D is lehet nyomtatni, thingiversen vannak modellek.
-
mclord
aktív tag
válasz
Papacoffee
#114166
üzenetére
Nekem utazáshoz a timemore C4 bevált , meglepően szép homogén az őrlemény (v60/ cemex vonalon futok
, aeropress ritka nálam) -
rastacsz
tag
A 804-es kés annyira jó? Vagy mi ez a hype a lab sweet körül?
Az megvan, hogy egy csúcsa van a szemcseeloszlásban és az is magas, de ki az aki kóstolta espressohoz, filterhez és mik a tapasztalatok? -
Papacoffee
csendes tag
válasz
adriankoooo
#114167
üzenetére
Azt nem tudtam. Az enyém elég régi, még 60 ezer volt
. Akkor egy fehér és egy barna üvegedényt kaptam vele. Azóta már három fehér üveget vettem a Coop-tólWarLock07222: Közben megtaláltam a Kávékorzós tesztet is róla. Igen ott is azt írják, hogy kicsit hosszabb a kar mint a Harion, így könnyebb tekerni. Igazából az benne a jó, hogy ha jól olvasom akkor belefér az Aero hengerébe. A helytakarékosság mindenek előtt. Főképp ha +50 napra mész bringázni és tavasszal indulsz de csak nyáron érsz haza. Akkor néha kevés is az öt zsák a bingán.
-
WarLock07222
tag
válasz
Papacoffee
#114166
üzenetére
Ha gondolod nekem van egy ilyenem
Elég hasonló a Hariohoz, talán egy fokkal nagyobb élmény tekerni, de lényegileg nem más. -
adriankoooo
senior tag
válasz
Papacoffee
#114166
üzenetére
C40 MK4-hez mondjuk pont műanyagot (is) adnak.
-
Papacoffee
csendes tag
Erről a Rhino kézi őrlőről van esetleg tapasztalata valakinek [link]
A nyári bringás utazóba kellene pont az Aeropresshez. A Hario Mini az éven tort el, ezért nem akarok műanyagot. Viszont a C40 üvegét itthon is el szoktam néha törni, így az sem jó a csomagba. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
#113873
üzenetére
Azóta megkóstoltam a lentebb említett Brazil alacsony koffein tartalmú kávét. Ugye ez nem arabica, hanem laurina és aramosa fajokból van.
Ízre kellemes volt, specialty arabica-hoz képest semmi extra, de filternek is teljesen finom. Először Switch-el áztatással készült el, ekkor egy elég telt, csokis - édes alap ízvilág, enyhe savakkal, inkább utóízben. Másodjára 10g / egy felöntéssel, ekkor inkább a savak domináltak, olyan "meghatározhatatlan" gyümölcsös ízvilágot eredményezve.
A kevesebb koffein hatásáról nem tudok nyilatkozni, általában nem pörget meg az arabica sem.
-
rastacsz
tag
SSP DITTING (Lab) Sweet, profil 64mm-re lefordítva. 2022-ben várható.
-
-
brumi1024
veterán
Eladó Malwani Livi ha valakit érdekel esetleg.
-
bigmasterg
addikt
válasz
public NMY
#114159
üzenetére
Korábban nézegettem, mivel pofás, de az 50mm-es késével inkább az olcsóbb Eureka Mignonokkal van párban, a specialita-ban már 55ös kés van és olcsóbb is.
Illetve több helyen is panaszkodtak az érintőkijelzőjére is, hogy nem mindig reagál túl jól.
-
public NMY
csendes tag
Rocket faustino örlőkről vannak tapasztalaitok?
-
hyperspace
őstag
[link] The barn reklámoz egy érdekes flat white-ot, chai teát kever a darált kávéba, és úgy húz belőle eszpresszót. Mennyire konzisztens ez a megoldás? Valaki próbált már ilyesmit?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
#85578752
#114152
üzenetére
Megpróbáltam most egyszeméllyessel 4.5-ön, viszont csak 6g kávé a szokásos 6,5 helyett. Nem volt az igazi, picit talán túlkivonatolt lett, de mégis "üres", ami szerintem csatornásodást jelent. Szóval maradok az előző őrleménynél.
A vízet a tetejébe dolgot viszont elfelejtettem."Külön kimérve a szükséges víz forraláshoz, a bloominghoz hagyni egy keveset vagy éppen fordítva, ami megmarad azt beleönteni az alsó részbe, de közben a kosár is csöpögni fog."
Én arra gondoltam, hogy nem az aljában bloomolni, hanem külön (pl. a tetejébe rakva), és az aljába meg belerakni annyi vizet amennyit normál esetben tennék. Ami lefolyik a bloomból azt meg szimplán beleönteni a tetejébe, és akkor meg van oldva a hideg(ebb) vizes dolog is, viszont még sincs plusz vízzel hígítva a végeredmény. Na majd legközelebb
"Csak nem kéne filtert készíteni a Brikka kosarán át és azt visszafőzni...
"
Szép kihívásnak hangzik, türelmesen végigvárni amíg átfolyik rajta az a 10-10g amit egyszerre rá lehet önteni...
-
sndrngy
csendes tag
válasz
fragola.6035
#114155
üzenetére
Oké, remélem megoldja a gondot, köszi a segítséget.
-
sndrngy
csendes tag
válasz
fragola.6035
#114153
üzenetére
Köszi, az jó hír, ha a rugónak bírnia kell. Tömítésből csak a zárókupak (?) tömítését kell cserélni, vagy a szelep belsejében lévő mozgó elemben lévő tömör gumit is (bocs, nem tudom milyen néven fut, de remélem érthető).
-
#85578752
törölt tag
válasz
Cathfaern
#114134
üzenetére
Ez Graef CM70 őrlő, vagyis a Catler megfelelője. Most csak 5-re tekertem és Brikkába 16 grammot őröltem, hústűztem, virágot öntöztem rá, aztán a papír kimaradt, mert ki akartam próbálni milyen lesz az IMS szűrővel, szerintem ugyanaz a karakter, kicsit zavarosabb persze mint papírral, de finom és jó nagy adag lett, kb. 90 g. A vízmennyiség nem a Brikka mércéjével hanem az alsó részben a jelölésig lett kimérve. Nagyobb konyharuha kell az összetekeréshez. De ez se vészes, magamnak viszont elég lesz a Mokina vagy az egyszemélyes. Vagy mégiscsak kéne egy kettes Moka.
Az ízekről lehetne mesélni de a lényeg azt hiszem az, hogy nem citromlé jön le világos pörkölésből, lehet hogy van ideje kioldódni így egy alacsonyabb hőfokon a kávénak.
Végülis egyébként miért ne lehetne megpróbálni milyen a Brikka ha a szokásos durva őrleménnyel felöntés után indul? Külön kimérve a szükséges víz forraláshoz, a bloominghoz hagyni egy keveset vagy éppen fordítva, ami megmarad azt beleönteni az alsó részbe, de közben a kosár is csöpögni fog. Csak nem kéne filtert készíteni a Brikka kosarán át és azt visszafőzni...
-
sndrngy
csendes tag
válasz
sndrngy
#114127
üzenetére
Esetleg erre valaki? Közben szétszedtem az OPV-t, szerintem a rugó fáradhatott el benne. Valakinél nincs egy elfekvőben, vagy esetleg azonos tulajdonságú rugóra nem tud beszerzési forrást? (Expolygonban azt mondták, hogy valószínűleg nem lesz már forgalomban OPV, talán pont amiatt, hogy a régi Classicokat "kivéreztessék". Ha csak nem lesz valami alternatív utángyártott megoldás az OPV-re...)
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
sz.zs.
#114139
üzenetére
ez teljesen szubjektív. én nagyon örülök a Super Jolly-nak és fragolafehérben piszok jól néz, de azért egy rossz szót nem tudok vetni senkire, mert épp egy Oro vagy Niche tetszik neki és azt szeretné a konyhapultra.
az esztétika is egy nagyon fontos elem, még ha nem is mindenkinek és ugyanúgy. az, hogy nincs Major minőség Niche méretben és design mellett, borítékolható, a fizikát nem lehet pénzzel kikenni. ettől függetlenül szerintem fehérben az Oro a legszebb daráló, amit ma pultra tudnék rakni, kinek a pap, kinek a paplan : )rastacsz:
ha egy singledose modot nem csinált meg, amit tényleg szinte bárki bármikor megold, akkor nem csoda, hogy sokallta a pangót
-
rastacsz
tag
válasz
rastacsz
#114136
üzenetére
Ahogy látom, nem oda irányít a link, ahonnan másolva lett...
Szóval a bike-bbq-beer nevű op jó hosszú élménybeszámolója lenne amiben kifejti, hogy unta a mazzer méretét, meg azt a sok pangót...
mondjuk, két napja posztolta, hogy gondolkozik a mazzer lecserélésén, ami furcsa, mert pár ezren várhatnak Európában az előrendelt őrlőre, ő meg a hétvégén "rendelte" meg.
Seems legit... -
-
lszlfrng
csendes tag
válasz
fragola.6035
#114125
üzenetére
Köszönöm, tőled hallani ilyet az duplán számít.

A pumpa amikor szétszedtem nem nagyon volt vízköves, de kíváncsi voltam, hogyan készült. Aztán nehezen, de összeraktam. Az oldalán van egy csavar (talán valamilyen bypass), de nem jöttem rá mi célt szolgál. A videó végén a képek között vannak pumpásak.A legtöbb pótalkatrészt a gastroparts-tól vettem + expolygon meg danetti.
Kétszer ennyi cucc van, mert nem kellett mindent cserélni. Sok plusz tömítést vettem, ha elbaltáznám legyen kéznél csere.Az ára azért ennyi, hogy biztosan elvigyék. A gép 30 volt, alkatrészek még kétszer ennyi plusz a munka. Befigyelt egy kicsi autogén hegesztő is, de azt már eladtam. Mivel ehhez a szakmához is sok idő és befektetett munka kell, (ami nekem nincs és nem is lesz) ezért nekem megmarad hobbinak.
-
Cathfaern
nagyúr
Nekem idén pozitív csalódás volt Lucky Cap viszont. Korábban nem sok jót ittam tőlük, de idén két zacskót is vettem tőlük kényszerből, és mindkétszer meg voltam vele elégedve. Pedig az egyik (világos) espresso pörkölés volt (kávézóban pont elfogyott a filter), de kifejezetten jó volt filternek is. De persze ez elég kis merítés, lehet csak szerencsém volt

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
#85578752
#114129
üzenetére
Köszi a tapasztalatokat
K-Plus-omon espresso elvileg 3.0 és alatta, én 4.5-ön szoktam Brikkázni bloom nélkül, azon mindig jó volt, lentebb sose tudtam menni (érdemben, 1-2 klikk úgyse sokat számít). 1 személyes kotyogóssal meg 5.0. Szóval kíváncsi leszek meddig jutok így.
Csak az én kísérleteim majd később jönnek, mert épp most bontottam egy kávét ami túlzottan is ízlik filternek, szóval most napi 2x megy a 90+-os 10g-os recept a szokásos 13g filter + 7g kotyogós helyett
-
Toobee
veterán
Roastopus Kenya filter pörkölés még mindig. 10.27-i pörkölés, de múlt héten nyitottam, ez most nem volt fagyóban. Multi késsel, legfinomabb állás. Volt egyel druvább próbálkozás is, az nem lett ilyen szép, de így 2 órával egymás után kóstolva, nem tudnám megmondani, hogy melyik ízlett inkább (más kivonatolási arány is, de alapvetően hasonló a két csésze). Az eleje nem látszik, de ~3 mp körül max vízhozamon, még megjelenik az első pár csepp, majd elzár teljesen 4-5 mp-re és igyekeztem 3g körül tartani a vízhozamot onnantól. Továbbra is a bogyós vonal dominál nálam: berkenye, csipkebogyó, talán még valami zöldalmás ízt is bele tudok gondolni. Van nálunk többféle szeder is, a korábban érő fajtának van hasonló ízvilága, fanyar, de azért megbújuk benne az édesség is. Tudom, fanyar jelzőt olvasni nem feltétlen kellemes, de nagyon jó a balansz.
Ez meg a durvább:
-
-
#85578752
törölt tag
válasz
Cathfaern
#114096
üzenetére
Na most a második próbálkozás nagyon kellemes gyümölcsös ízű lett. Tegnap az őrlőt 14 körülire állítottam, 3 a presszó, ma 7 lett, csak belekerült az őrlemény a kosárba és a felesleg egyenesen lehúzva, a virágzó kávé nem nagyon fér a kosárba.
Valahogy sikerült mégis összetekerni filterrel és egy plusz dolgot is kipróbáltam a kommentekből: van aki kevés vizet önt a felső részbe, hogy azzal találkozzon a kávé, ne a forró fémmel. Bevált, nagyon világosnak tűnt végig ahogy főtt, a végeredmény tisztább mint a durvább őrleménnyel és mokkából még nem bújt elő ilyen gyümölcsösség, élesebb ízek, bevált a teóriád, működik finomabb őrleménnyel a dolog!
Ideje elővenni a Brikkát hogy Mokaként (megemelt súlyszeleppel) is ki tudjam próbálni ezt a főzési módot. Vagy talán kéne egy kétszemélyes Moka Express, bár ez a Grosche is hármas, akkor marad a Brikka. Mert finom a Mokinából, de eléggé kevés, kb. 40 ml, úgy hogy a szelepig megy a víz, a kosár is kap vizet a felöntéssel és még a felső rész... -
válasz
JózsefK
#114114
üzenetére
Amivel én mindig minimum teljesen rendben voltam:
CM,
Red Baggies,
Warda (bár ez csak pár zacsi volt).Ha már elhangzott a Maran meg a Bagira:
Bagirát nagyon szerettem, de érzésem szerint a az utóbbi két évben visszaesett a minősége.
Marantól egyszer vettem (szükséghelyzetben) kenyait egy kávézóban, ahol nem tudni, hogy hogyan került a 250g-os zacsira 1000g-os címke, ami nem öntapadós volt, hanem iskolás papírragasztóval került rá... Aztán "adjunk esélyt" felkiáltással rendeltem a webshopon néhány fajtát. Pech. volt három gyenge meg egy jó. A Keramo volt egyedül jó, de az is nagyon messze elmaradt a CM Keramo-tól, amiből (sajnos csak) 1kg-ot vettem át Wizard fórumtárstól. No, ebből lehetett jól érezni a különbséget.
(Ja: csak presszó meg presszó alapú tejes izék.) -
sndrngy
csendes tag
Sziasztok! Gaggia Classicnál (2005) nincs gőz. Ha bekapcsolom a gőzölést, akkor hallhatóan elkezd forrni a víz a bojlerben, majd pár másodperc alatt visszanyomja a vizet/gőzt az OPV túlnyomás ágán a tartályba. A gőztermosztát jó (legalábbis a PID szerint felfűt), a gőzcsapon rákapcsolva a főzést jön a víz, szóval az sincs eldugulva. Egy enyhe citromsavas átjáratást azért csináltam, de nem oldotta meg a problémát.
Ez OPV hiba? Mi a gond? Javítható lehet az OPV-t szétszedve vagy új kell? (Ha jól látom sehol nem kapható éppen, legalábbis Expolygonnál és Cadynél készlethiányos.)
Bármilyen ötletet, tanácsot, segítséget köszönök előre is.
-
Skizz
addikt
685-ös Delonghihoz, ha 57-es a szűrője, akkor létezik, hogy nem létezik nyitott szűrő?
Csak 51-es jön szembe mindenhol. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
bigmasterg
#114117
üzenetére
Ebből a videóból kb. annyi jön le, hogy ha nincs műszaki érzéked, és nincs ízérzéked sem, nem értesz semmit a darálóhoz, de legalább van egy kis esztétikai érzéked, akkor elmehetsz darálótesztelőnek. Kb. az a minőség, mint amikor AVX Béla tesztel.
-
mclord
aktív tag
válasz
JózsefK
#114114
üzenetére
Én filterről tudok nyilatkozni
CM
Többször nyúltam olyanba bele ami nekem nagyon kapufa volt úgy 1.5 éve már nem is vagyok előfizetőjük.Kapuczíner
Még sok volt a kapufa , ritkábban a siker , de a Guji pl jó volt legutóbb amit kaptam.Maran
Itt 50-50% 2 -t kostoltam egyik talált másik kapufaBagira
Most vettem elsőnek tőle , idáig a Guatemla betalált, a másikat még nem bontottam ki.Gardelli , Coffea Circulor (nálam ők az idei év nagy felfezettjei), Morgon , trio amit ellenben sokat fogyasztok, ami részemre az ideális ízek, én ízlésemhez ezt a szintet itthoniak nem tudják képviselni.
-
rastacsz
tag
válasz
bigmasterg
#114117
üzenetére
Hát....
hány panasz lesz a tölgy kupakra, ami a tartályra passzentos, de anyagában vékony? Ha nálam törne el, biztos, hogy az ideg szétcseszne.
A gumiharang, ami miatt kb az egész piaci bevezetés csúszott már második negyedévet, az első óvatlan mozdulattal leüthető?!
A krómozott részek komolyan műanyag, nem sikerült megcsinálni bármilyen fémből?
A sorjás zárólap a babtartályban nagyon tré, tényleg azt fogja meg az ember mindig, mivel a gyári best practice szerint álló motor, zárt lapka mellett betöltöd a kávét, majd bekapcsolod a készüléket és csak a már forgó késekre ereszted rá a kávét...
A szereld magad állítócsavar meg röhej... Milyen jó, amikor van valami egy adagnyi, arany árban mért kávéd (casmo limitált széria, vagy ninetyplus) át akarod tekerni filterre de a gomb csak forog és vagy nekiállsz megszerelni az őrlőt, vagy szervizbe küldöd, vagy beszoptad...
A pumpa használata miatt, a motortérbe jutó őrlemény mennyiségen a fószer pozitívan csalódott. Hát én nem. Egyéb mignon esetén is, a gyári, utólag megvehető pumpa is kidolgozza a késtartó és a csodás műanyag felső zárólapba applikált tartály fogadó betét között az őrleményt. Egy tömítés, vagy pontos illesztés megoldás volna, de sokaknak az is segített, hogy a felső késtartóban a csavarokat 7mm hosszú helyett 6-ra cserélték. De ebben nem lógott ki, akkor mégis, hol sikerült utat találnia az őrleménynek, egy direkt pumpásra tervezett örlőben??A motor kondiját pedig komolyan két aszott kábelkötegelővel rögzítették??
Ez így nagyon suttyó lett.
De biztos niche bérenc a fószer, meg amúgy is, előszériás gépet kapott...K1nG HunNp
Flair classic + nyomásmérő, vagy fölötte.
A neo flow control, azaz nyomásfokozós "kosara" a bolti téglára lett kitalálva. Ha otthon őrölsz, akkor ahhoz egy (nem hario) őrlő és a nakedesíthető kosár kell, vagy a pro, de annak macerásabb a melegítése, cserébe hosszabb kávé lehet az outputja. -
K1nG HuNp
őstag
Flair neoval akad valakinek innen személyes tapasztalata? Szerintem ez lesz az itthoni kávézásom csúcsa, elektromos gépet nem vennék, a flair neo egy kis spórolással még megérősnek tűnik ha valóban espressó az ami kijön belőle.
-
bigmasterg
addikt
Eureka Mignon single dose teszt: [link]
-
WarLock07222
tag
válasz
phranxinatra
#114111
üzenetére
Szerintem sem. Az Awaken talán közelít (legalábbis idén úgy tűnik nagyot léptek előre), de a CM még mindig messze kimagaslik az itthoni piacon.
-
lszlfrng
csendes tag
Egy vendéglő pincéjéből kikukázott (és kifizetett), 35 éves HX-es gép felújítása arra volt jó, hogy a kávégép alapjait megismerjem. Drága és időigényes mulatság volt. Már úton van az új kihívás ezért reménykedve keresi HX-ért rajongó gazdáját. A fórumtársaknak kedvezmény jár.

-
#85578752
törölt tag
válasz
Cathfaern
#114096
üzenetére
Kipróbáltam, nem is vészes, ki lehet rá találni a workflowt, egyszerűbb ha van hattyúnyakú vízforraló, ha nincs akkor se bonyolult, eggyel több forró dolgot kell fogdosni. Még automatához vágtam filterkorongokat, az jó volt Mokinába. A végeredmény egy jó balanszú átmenet a filter és a mokka között, de nincs sok összehasonlítási alapom. Talán kicsit túlkivonatolt a durva őrleményhez képest. Nem biztos hogy jó lesz finomabb őrleménnyel.
-
phranxinatra
aktív tag
Szerintem az RO nincs egy szinten a CM-mel, viszont nálam a CJ simán pariban van az RO-val. Mondjuk én egy ideje szinte csak afrikai kávékat iszom, ezen a vonalon tudom összehasonlítani őket.
-
válasz
phranxinatra
#114106
üzenetére
Igen
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
phranxinatra
#114106
üzenetére
Közelebb van hozzá, mint a Cracker Jack szerintem is. CM mindenképp egy külön kategória, külföldiek között is. De Roastopus meg Awaken (szerintem) elég közel van hozzájuk.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
phranxinatra
#114106
üzenetére
Sztem simán
-
K1nG HuNp
őstag
Akinek van Aergrindja mondjon már pár settinget, light roast v60hoz és aeropresshez, hogy milyen beállítások kellenek
nekem jelenleg aeropress erős kávéhoz 1:8, aeropress filter stílus 2:0, v60 2:2 -
válasz
phranxinatra
#114103
üzenetére
A CJ nincs egyszinten a casmoval
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 94% Akkumulátor
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Így hosszabb távra tervezek.. egyszer kell jót venni elvet követem.


. Akkor egy fehér és egy barna üvegedényt kaptam vele. Azóta már három fehér üveget vettem a Coop-tól


