Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz soldier2 #29130 üzenetére

    na, kezdjük újra...

    paráról szó sincs, optimalizálni szeretném a gépet. eléggé máshogy viselkedik egy "sok vas + pid" gép így első blikkre, mint egy "kevés vas + pid". ez utóbbinál nem is baj, hogy a pid elkezd ezerrel fűteni csapolás közben, mert hamar veszti a hőt az egész rendszer. a dc-nél viszont baj, mert a fél méh-telep a fejben van, és ugyan a bejövő hideg víz miatt a szonda azt látja, hogy brutálisan esik a hőfok, de igazából ha semmit sem csinálna, csapolás után akkor is jól visszapattanna és csak egy-két fokot esne a fej (vagy annyit sem). ehhez képest a fűtőszál kb. 5 mp után elkezd folyamatosan fűteni a csapolás végéig, és több kárt csinál, mint hasznot.

    nyilván nem tragédia, az ember kivárja, amíg újra hőstabil lesz a fej, de ha ki lehetne lőni a pid-et, sokkal gyorsabban regenerálódna a fej. ennyi, semmi extra. paraméterezéssel amúgy nem hiszem, hogy ezt meg tudom oldani, mert annyira más a helyzet (ilyenkor 30-40+ mp-ig ne fűtsön, máskor viszont fűtsön).

    de a megoldás talán egy kapcsoló lenne, ami a pid-et vagy a pid csatlakozását a fűtőszálhoz lelövi. amúgy a silvanón van ilyen, ha átkapcsolod, akkor csapolni tudsz, megy a szivattyú, de a pid (és így a fűtés) nem játszik. anno kimértük SiD-del és már ott is emelkedő hőfokú kilépő víz volt a csapolás alatt (bekapcsolt pid-del).

    röviden ennyi. szerintem megéri egyszer majd megcsinálni. ráadásul így bojlert tölteni is lehet anélkül, hogy szétégne a fűtőszál.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák