Új hozzászólás Aktív témák

  • Kávé Kálmán

    tag

    válasz limerik #29543 üzenetére

    "Ez egy nápolyi kávéfőzőnek néz ki."

    Ja, egyértelmű. Köszönöm. Megtévesztő volt a "tetejében" levő falon vezetett csatorna, ami először azt sejtette velem, hogy valami kotyesz mutáns, aminek persze, hogy semmiféle tömítés nincs a "rendszerben" és hogy nincs felhajtóerő, ami a cső aljáig eljuttassa a meleg vizet. Onnan egyértelmű volt, hogy gravitációs módon működik.

    @ronin, tariatti, soldier

    Pavoni vs Cremina shot mennyiség

    Vicces volt, hogy tegnap ilyen intenzív szócsatába bonyolódtunk, anélkül, hogy egyértelműen kiderült volna, hogy a Pavoni vagy a Cremina a nagyobb löketű kiskaros. Egyes hsz-ok kifejezetten azt sejtették (most visszaolvasva), hogy a Pavoni nagyobbat tolna. Attila annyit írt mindössze, hogy jelentős a különbség, én pedig, hogy kíváncsi lennék arra a mágusra, aki 45g (akár ml) kávét produkál egy húzással a Pavonin. A Pavoni szimpla húzással 15-25 között szór előáztatástól és előkészítéstől függően és generációtól függetlenül. A Cremina 25-35-öt produkál egy szimpla húzással. Ez nem jobb/rosszabb kategória, mindössze a fej konstrukciós különbségéből adódó mennyiségi differencia.

Új hozzászólás Aktív témák