Új hozzászólás Aktív témák

  • Gravity1234

    tag

    Osszefoglalva az elmult 2 nap kommentjeit a GB vs Lelit kerdesemre:

    Lelit:
    + Baby helyett biztosan ezt venném. Egyébként ha jót akarsz, a PID-es verziót veszed belőle. Ugyan 30 ezerrel több, de sokkal több lehetőséget ad a kísérletezésre. (nekem is ilyen van és nagyon nem bántam meg).

    + Az 57 mm-es szűrő annak hátrány, aki tuningolni szeretné a gépet, mert ebben a méretben nem nagyon van csúcsminőségű kosár, vagy felsőszűrő. Egyébként egyáltalán nem rossz, ami gyárilag benne van.

    + Lelitet is lehet pidelni, ráadásul réz bojleres, nem alu. Én használtam mindkettőt és a Lelit jobb szerintem.

    - A pides Lelitről már több rossz véleményt is hallottam tulajdonosoktól, mivel ismerem jól, akik mondták, elhiszem nekik. Egyszerűen nem jó a pid benne, pontatlan és szűk határok között működik, ezenkívül a készülékház nem stabil, csavarodik, gyenge.

    - 57mm-es szűrőhöz nem lehet kapni spéci szűrőket, amiket csak akkor fogsz lecserélni, ha nagyon belemerülsz a témába.

    + Lelit 57mm, réz bojler, szép dizájn (szerintem), profi gőzkar, cserébe nincs szűrővariálási lehetőség.

    Gaggia Baby
    + Az ipari méret 58. Abban a méretben sokkal nagyobb az alkatrész választék.

    + A Gaggiát utólag könnyebb tuningolni, ha hosszú távra tervezel, szerintem jobb választás. A hazai átépítő mesterek is jól ismerik, szóval egyszerűbb PIDelni, szűrőket csereberélni, stb. Megbízható, kiforrott.

    - inkább a Gaggiát válaszd! Pid kell bele, anélkül nem biztos, hogy boldogulni fogsz és azt gondolod majd, hogy a Gaggia sem ad olyan eredményt, ami az igényeidnek megfelel. Úgyhogy szerintem Gaggia piddel, ez elég bolondbiztos ahhoz, hogy klasszik kávékkal mindig jó eredményt adjon.

    - 58mm, szintén szép, bár nekem soha nem tetszett a GC, alu bojler, ultra gagyi gőzkar, cserébe szűrők tömkelege kapható hozzá.

    Ebbol sem erzem elbillenni sehova a merleget.....nehez ugy lesz ez

    Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

Új hozzászólás Aktív témák