-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfy999
tag
Bár nem vagyok nagy filteres és nincs EK-m se, de az a gyanúm, hogy a sok téren érzékenyebb filter pont ilyen szempontból kicsit megbocsátóbb, mint a presszó. Sokkal durvább az örlemény, így sokkal kisebb lesz az örlemény össz felülete, mint a finomra őrölt presszó őrlemény esetén. Feltehetőleg jobban megmaradnak a belső szerkezetében azok a terek, ahol az illóolajok vannak. Persze ezzel nem áll szándékomban sem cáfolni sem megerősíteni a vitatott teszt eredményét.
Azt viszont több barista oktatótól is hallottam már, hogy oktatás közben ha valamiért őrlés után nem rögtön készítette a presszót, hanem egy 15-20 perc múlva, akkor már érezhető volt az íz béli hanyatlás.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest